Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Lexi,
děkuji za tvůj příběh. Moc jsem na tebe ve středu myslela a pořád kontrolovala tady tu stránku a když jsi nepsala, tak jsem si říkala - buď je to dobré (je plná euforie a na emimino nemá ani pomyšlení) anebo to zas tak dobré není (a je smutná).
Doufala jsem v tu první variantu, ale obávala se té druhé…
Když jsem to přečetla, tak jsem si řekla - druhá varianta, sakriš…
Když to ale čtu znovu a znovu, tak myslím, že ve výsledku to nebude tak zlé - aspoň tedy v to doufám
![]()
Jasně, nepopírám, že po 16 folikulech bych očekávala lepší výsledky - byla bych zklamaná a brečela bych jako želva. Naprosto chápu tvůj pocit marnosti
![]()
Naštěstí tam ale máte dva bojovníky!! A dva je o dva víc než žádný - a to se počítá!!
A kdo ví, dost možná ještě některý z těch dalších zabojuje
Jedné mojí kamarádce se stalo, že jí zaváděli hezké embryjko a pak jedno takové zpomalené s tím, že se určitě neuchytí (řekla bych že to zaváděli na podporu uchycení toho dobrého) - no a k velkému překvapení všech se chytly obě dvě a ona má teď krásná zdravá dvojčata
Takže ono i z těch co na to moc nevypadají, nakonec může něco být ![]()
Luxulko, neboj se holka ničeho nic, jsou to bojovníci a já věřím, že si to vybojují a že tě dnes bude čekat transfer - ne jinak - že tě dnes bude čekat ÚSPĚŠNÝ TRANSFER
a hrozně moc ti to přeju a hrozně moc ti k tomu držím palečky!!!
Tak tfuj, tfuj, tfuj - ať se to dneska povede!!
![]()
Ahoj
.
Jsem doma i s embryjkem.
Bylo to naprosto v pohodě, nic jsem necítila, 30minut jsem si poležela a jela domů. Zavedli statečnějšího bojovníka (5 denní embryo) a jedno, to bylo trošku pomalejší, se bude mrazit. ![]()
Teď 14 dní čekání na //
.
A tobě, kočko, držím palečky, viděla jsem dobré zprávy
. A neboj, prygnyl by po takové době neudělal dálnici jak hrom
!
Přeji krásné Velikonoce
.
Mě začíná 14 denní relax doma. Už se na to těším. Svatba se pomalinku blíží…
Snad už se nám konečně zadaří všem! Venku krásně jaro, vše se v přírodě rozmnožuje, tak teď je řada i na nás
.
Lexiii, tak to je nádhera!!!
Takže ÚSPĚŠNÝ TRANSFER
A ještě mražáček do zásoby!! ![]()
Vůbec nevím, proč jsem to tentokrát udělala, ale před pár dny - cca v době hnízdění - jsem před spaním hladila bříško a říkala jsem miminko, pojď k nám bydlet…
Takže Lexi, pozvi embryjko do domečku, hezky si hlaď bříško a miminko se hezky zabydlí ![]()
Moc, moc ti držím palce!!!
Jaro stojí na naší straně - je čas, aby se dočkaly všechny, které dlouho čekaly ![]()
@Whitedog dnes už mi je konečně celkem fajn. Od OPU už mě přestává bolet břicho, tak jsem ráda. Nakonec jsem šťastná, že to dopadlo, jak dopadlo, ale byly to teda nervy. Takže za cca 11 dní budou na testu krásné //.
Já už jsem taky hladila bříško hned po transferu a embryjko jsem pěkně přivítala
. Jen jsem ho asi včera musela vylekat, jelikož hned po příjezdu z CAR jsem na zahradě našla několik vykopaných jam v trávníku od psa, tak jsem ji řádně vynadala. Pak jsem si hned uvědomila, že mi v CAR říkaly, abych byl v klidu a relaxovala
. Ale já si nemohla pomoct. Loni jsem všechny díry zahrabala, zasypala osením a včera jsem myslela, že psa roztrhnu
.
A jak jsem viděla tu tvou dálnici na testu, tak to budou minimálně dvojčátka! ![]()
Kdy půjdeš na krev?
Tak si budeme palečky držet navzájem
.
Tak to jsem ráda, že je ti líp!!
Já si právě myslím, že IVF není žádná sranda, fakt to nijak nepodceňuju ani nezlehčuju… a jak jsem říkala - za mně jsi opravdu hrdina!!
A výsledek je dobrý - jedno zavedené embryjko a sourozeneček si počká v mrazáčku na příští rok
To je náhodou fakt dobré!
Si představ, kdyby se oplodnilo třeba 10 vajíček a bylo z toho 5-8 embryjek - to dilema potom, co s nimi a tak…
Myslím, že takhle je to fakt dobrý!!
![]()
A budeme si držet palce navzájem
![]()
Na krvi jsem byla dopoledne a odpo budou výsledky - tak jsem zvědavá. Snad to bude dobré ![]()
Maminky prosim o radu jak spravne namíchat pregnyl? Mam dve ampulky, natahnu vodu ruzovou inkjekci a smicham s praskem a pak natahnu do injekce? Ja jsem ybla snad mimo. ![]()
@Inka8 píše:
Maminky prosim o radu jak spravne namíchat pregnyl? Mam dve ampulky, natahnu vodu ruzovou inkjekci a smicham s praskem a pak natahnu do injekce? Ja jsem ybla snad mimo.
proism prosim
@Inka8 ahoj. Nasadíš růžovou jehlu, roztok natáhneš do stříkačky, stříkneš do prášku, aby se to rozmíchalo, až to bude rozpuštěné, tak tou stejnou jehlou to nasaješ do stříkačky a až to budeš mít ve stříkačce připravené k aplikaci, tak vyměníš jehlu a píchneš
.
Devcata moc vsem vam preji, aby se vam zdarilo, dneska jsem byla v sanusu potreti a potkavam ty same pacienti, každý ma svuj pribeh a doufam, žepro nnás pro vsechny bude jednou s dobrym koncem. Ten boj za to stoji:'))) Nebo spiz ten človíček.
A jeste jedna otazecka mate to v chladničce nebo ne? Pisi dva stupně AZ -8
@Inka8 uchovávat v lednici. Ale tak cca 20 minut před aplikací vytáhnout
. Taky ti přeji, aby ti to vyšlo!
@Whitedog ahoj kočko. Já teď bojuju. Od soboty mám nafouklé břicho, každý pohyb bolí, dnes se k tomu připojily nevolnosti…Ráno jsem už ze záchodu nedošla do postele. Při všem se zadýchávám..Takto mizerně mi už dloooiuho nebylo, uf. Takže jsem dnes byla v CARu. A závěr je, že mé tělo si dělá co chce a mám hyperstimulační syndrom, vaječníky cca 10× zvětšené a všude v břiše a pod plícemi volnou tekutinu. Pozitivní na tom je, že jsem na 99% těhotná a toto způsobuje hcg hormon v kombinaci s prodělanou stimulací. Až mi bude líp, budu se i radovat. Teď jsem ráda, že jsem.
Zítra ráno nástup do nemocnice na kapačky a budou mi odsávat tu tekutinu z břicha. Ale doktor říkal, že by se mi mělo ulevit. ![]()
A co ty? Jak se mamino cítíš? Kdy jdeš na ultrazvuk? ![]()
Ahojiky holky, dnes jsem byla na iui tak jsem zvedava za 14dnu co bude. Doufam, že se zadari aspoň jedno vajíčko, doktor říkal že tam jsou dve. Tak jsem zvědav akkolikrát Budem zkouset iui…Lexii doufam ze nafoukle bříško pomine a budeš se těšit z těhotenství je to krasny. Jáuužjjednu dcerku mam