IUI listopad 2015

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6061
6.1.16 20:54

Jestli jsi měla první IUI v říjnu 2015, tak do října 2016 máš hrazených celkem šest pokusů. Jestli už máš dvě za sebou, zbývají ti ještě čtyři.

A počítá se to na rok - jakože na 365 dní - tzn. jestli jsi měla první IUI třeba 15.10.2015 a do října 2016 absolvuješ všech šest IUI neúspěšně a budeš chtít od pojišťovny další („sedmé, osmé atd.“), tak třeba už toho 16. nebo 17.10.2016 by to už zase mohlo jít, protože uplynulo 365 dní od prvního hrazeného IUI.

Úplně teda nevím, jak je to s letoškem - když je přestupný rok a je tam jeden den navíc - ale to by snad zas až tolik nevadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
6.1.16 21:03

Tak nakonec v tom je chyták. Já si to myslela :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
7.1.16 15:36

Ahoj holky,
díky za reakce ;) Musím říct, že mi to vypsání tady docela pomohlo..
Už uběhlo pár dní a to nadšení do ivf polevilo..Přemýšlím že bych si dala měsíc pauzu od všeho a rozmyslela se. Uvažuji nad dalšími iui. Nabízeli mi tu laparku-do té se mi moc nechce, přecejen je to operace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
7.1.16 21:50

Ahoj holky,

tak já mám jasno - jsem 1.DC - mrcha dnes dorazila… :-(

Akorát jsem trochu zmatená, protože minulý cyklus ovulace proběhla dříve než obvykle. Obvykle bývá 13.- spíš 14. den, a teď byla už 12. den. A ještě hodně zvláštně - v pondělí (11.DC) na ultrazvuku folikul jen 17mm, ovulace podle všeho měla být až ve čtvrtek - takže v úterý se píchal pregnyl a st+čt mělo být domácí snažení (IUI nebylo, laborky už byly zavřené kvůli vánocům) - a ejhle - v úterý (12.DC) asi dvě hodiny po píchnutí pregnylu jsem cítila, jak folikul praská…

Moc nevím, co si o tom myslet - byla to jednorázová záležitost nebo se to bude opakovat? Posunul se mi cyklus? Mohl to udělat Gynex?

Jsem z toho zmatená - hlavně mám obavu, jak se bude plánovat další IUI - aby nebylo příliš brzy nebo naopak zase pozdě… a ještě to vychází k víkendu - achjo - dělá mi to starosti, protože tomu „domácímu snažení“ už ani za mák nevěřím…

Máte s tím některá zkušenost?

PS - beru Nosifol 2×1 a dva cykly předtím gynex - teď s tím gynexem váhám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
8.1.16 00:21

@Whitedog Ja mam z posl. menses zkusenosti nasledujici… mivam cyklus 29-30dni…ovulace 15-16den…no a ejhle…v prosinci menses jiz po 25dnech 8o takze taky nevim co si o tom myslet…na UZ jsem v prosinci ani nebyla…prislo mi to zbytecne kdyz vim kdy mam ovulaci a na 3 IUI jsem jit nechtela (cekam az mi vysetri vejcovody) :roll: takze jsem z toho taky jelen :zed: byl to cyklus kdy jsem se dopovala bylinnymi kapslemi (cinska medicina) takze to jedine me napada, ze by mohla byt pricina, ale…?kdovi…Gynex jsem uz taky zkousela…ani si nepamatuji zda mi nejak narusil prav. cyklus…ale mozne to je…jeste v kombinaci s tim Nosifolem :) Jinak poprve jsem ted nakoupila ovu. testy zda se mi posunuje i ovulace nebo zda se to vrati do puvodniho „stavu“… na tvem miste bych se do CARU obj. radeji malinko driv at to neprosvihnes :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
8.1.16 15:23

@Whitedog ty jo, mrcha hnusná 8o
Nosifol pomáhá uzrávat vajíčkům, tak bych řekla že to bude tím…Ještě bych teda řekla že to může dost ovlivnit ten pregnyl…Normálně váhám, že bych si ten pregnyl příště nepíchala, měřím si bazálku a podle zvednutí teploty vím že byla ovulace..Ale prej se teplota může zvednout i když folikul nepraskne nebo co..to mi říkali v tom caru :nevim:
A určitě je lepši iui před než po, otázka je jestli jim do toho můžeš „kecat“ až Ti řeknou termín iui

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
8.1.16 15:25

Jo a co je to vyšetření průchodnosti vejcovodů? s tou pěnou, jak tou některá psala…Mě bylo řečeno jen laparka a pak ultrazvuk, ale že při něm se ty vejcovodu můžou stáhnout, takže můžou být falešně neprůchodné…dík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
8.1.16 16:08

@Aleenaa na internetu jsem našla:

,,Vyšetření průchodnosti vejcovodů lze provést několika způsoby.
Nejstarší dosud užívanou metodou je hysterosalpingografie (=HSG). Nevýhodou je, že se ke zobrazení dělohy a vejcovodů po jejich naplnění kontrastní látkou užívá rentgenové záření.
Laparoskopie s chromopertubací (=aplikace barviva k posouzení průchodnosti vejcovodů) je sice výrazně invazivnější výkon, ale přináší více informací a výhodou rovněž je možnost ošetření orgánů v malé pánvi, například lehce poškozených vejcovodů nebo třeba vaječníků při syndromu polycystických vaječníků. Lze též odstranit nebo zmenšit ložiska endometriosy
Prověřit průchodnost vejcovodů lze i podstatně jednodušší cestou – vyšetřením za pomoci ultrazvuku po náplni dělohy a vejcovodů speciální vstřebatelnou tekutinou (= HyCoSy). Zobrazení oproti HSG sice o něco méně dokonalé, odpadá však radiační zátěž.
Toto vyšetření můžeme s výhodou kombinovat s hysteroskopií, tedy s přímou vizualizací děložní dutiny speciální tenkou optikou. V tomto případě získáme dokonce více informací než při HSG.
Laparoskopie se obvykle provádí v celkové anesteziia, hysteroskopie a hysteroskopie s HyCoSy rovněž, případně lze v tomto případě užít místní znecitlivění.
Nedá se jednoznačně říci, že některý postup je lepší než druhý. Vždy záleží na konkrétní situaci.,,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
11.1.16 12:34

Ahoj holky.
Tak já jsem dne 31DC. Ráno jsem si dělala test a sněhobílo. Jen ta menstruace nikde :/. Tak teď čekám. Mohla by mrcha dorazit, jelikož ke konci měsíce jedeme na dovču a tak bych propásla další IUI. A to jsem zas tak doufala, že vánoční snažení vyšlo. A ono nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
11.1.16 14:12

@Lexa88 a na testu ani ň? ani pod světlem? :/ to je blbý, ale když už máš takový pocit z toho že nic, tak asi nic..myslím, že to prostě každá poznáme :( a bereš utrogestan?
mě docela zabírá na to abych dostala ms horká vana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
11.1.16 14:15

@Lexa88 a díky za ten příspěvek předtím ;) Mě byla dnes opět vymluvena laparka, že to může zjednodušeně nadělatvíc škody než užitku…Teď budem čekat měsíc na karyotyp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
11.1.16 17:07

@Aleenaa pobolívá mě břicho, ale tak zvláštně, ale stejně ta mrcha určitě dorazí. Jen tak dlouhý cyklus jsem už dlouho neměla a proto jsem si dělala ten test.. Byla bych teda radši, aby už se spustila, než čekat, kdy se rozjede. Utrogestan jsem teď nebrala. Brávám ho jen vždy po IUI. Je ale pravda, že ho tu mám dostatek. Menstruace má čas tak do zítřka a pak se s lednovým IUI můžu rozloučit, chjoooo.
Já jsem taky od laparky zatím upustila. Přijde mi to jako velký zásah do těla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
11.1.16 18:06

Ahoj, mohla bych se prosím přidat k vám? Nebo už jste tu tak nějak spolu a nikoho dalšího neberete, pochopím i to :) O miminko se snažíme skoro 2 roky, byla jsem na laparce a zatím proběhla jen jedna IUI, protože mi OVU bohužel vždy vycházela na víkend. Teď v lednu bych měla jít na další IUI, snad na víkend nevyjde. Mohla bych se vás zeptat na ten Nosifol? Máte některá pozitivní zkušenost? Já ho pila minulý rok - někdy na začátku roku, pak mi doktor v centru řekl, že je to jen tahání peněz z lidí, jenže, tak si říkám, co když to řekl schválně. Potřebovala bych prostě někoho, s kým si o tom všem můžu popovídat. Samozřejmě budu ráda za vás všechny, pokud mě vezmete mezi sebe. :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
11.1.16 18:45

@Prostějov ahoj. Určitě se k nám přidej, budeme rády. Jen s tím Nosofilem ti neporadím. Já užívala Gynex, ale už i ten jsem přestala brát :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
11.1.16 18:46

@Prostějov a našli Vám něco? Máte nějaké problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí