Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Whitedog Neboj
bylo jim to docela usnadněno přes katetr, takže mají určitě více síly. Držím palce!
@Whitedog Teď koukám že jsi taky z Brna, já chodím ke konkurenci, tak uvidíme, která bude „dřív“ ![]()
Taky jsi z Brna? No vida! ![]()
Mohly bychom být současně a pak chodit na prochajdy s kočárama ![]()
A ty jsi Helios?
@Whitedog moooc držím palečky!!!
Tak snad tam bude silná potvůrka, která se probojuje k vajíčku. ![]()
V kolik jsi píchala pregnyl a v kolik bylo IUI?
Pregnyl jsem píchala včera ve 12.00hod.
IUI bylo dnes cca 12:20hod - a folikul ještě nebyl prasklý, takže musej mršky chvíli počkat. Snad nevychcípaj a aspoň jedna vydrží ![]()
Dr. minule říkal, že folík by měl prasknout asi 34-36hod od píchnutí Pregnylu, myslím, že nejpozději do 48hod.
No, jelikož se to minulý měsíc úplně nepovedlo a folík praskl už dvě hodiny po pregnylu (ovu už asi byla nachystaná), tak jsem ráda, že se teď IUI stihlo před ovulkou - čekat až do zítřka bych asi nevydržela s nervama, aby se to „neprošvihlo“ ![]()
To je děs, jak na to na všechno máme jen jeden den v měsíci… ![]()
@Whitedog jj helios. No to by bylo supr..me v okoli uz vsichni porodily a otehotnely tak jestli se toho nekdy dockam tak bych nemela s kym tlacit kocar ![]()
To v mém okolí už všichni chodí do školky a prvorození brzy začnou do školy - takže já jsem úplně mimo… ![]()
Tož to musíme dobře naplánovat ![]()
Ahojte devcata,
My tento mesic bez iui, nejsou folikuly…ovku jsem melanuz asi v sobotu kdyz jsem byla v praci ![]()
Jinak vcera v CARu manzel na urologii a zrovma nam tam udelali genetiku a 8/2 jdeme na imunologii.
Asi to bude trvat delsi dobu nez ocekavano, ale aspon mam pocit ze pred ivf zkusime vse pro jeji uspesnost.
Vcera genetik poradil naky vitaminy pro manzu i pro me, taky nam rekl at vyzkousime 3 mesice s prezervativem a pak at spustime stavidla (
tahle to primo rekl),vysvetlil ze je to vlastne podstata imunologie, coz dneska potvrdila i dr (v pripade protilatek prezervativ az na 6 mesicu)
Takze zpravy nic moc, na druhou stranu 7 mesicu hormonu a insemimaci neni asi to prave a telo bude rado za odpocinek. Treba se oba vzpamatujeme a zadari se.
Takze vam vsem preju mnoho uspechu, co nejmin nervu a tem co zvazuji ivf doporucuju nejdriv imunologii a genetiku.
Jarko a jaký přesně vitamíny pro manžu vám ten genetik doporučil??
Třeba by pomohlo i ostatním…
@Whitedog doporucil koenzim q10 a selzink nebo jiny, hlavne organicky zinek a pro me tam mel taky neco, ale to uz si nepamatuju, az budu mit napisu. Jinak taky drzim pesti aspon te jedne at tam kouka udelat poradnou party ![]()
@Aleenaa no jo ale az mi budem tlacit kocar tak nam budou vsichni zavidet, protoze budou mit odrozeno a odvozeno a my si to teprc budem uzivat ![]()
@Lexa88 na tebe mam otazecku (no, ono by jich bylo vic hihi),co ty jis kdyz trenujes?
@Whitedog tak to moje ne kyselina listova ![]()
At uz je to cokoliv, snad se v pauze hodim do klidu a budu priprabena na prival vlastnich deticek ![]()
Lyzujete holky? U nas je snehu tak v sobotu, vyvezeme starou matku na rajs do hor a uz se docela tesim.
@Jarka.uh je pravda, že aspoň budete mít vyšetřeno vše. Našemu CAR se do imunologie a genetiky nějak zatím nechce. ![]()
Já mám pro muže vytamíny Fertilan co mi dala ségra. Měli to taky doporučené od doktora. Zatím nebyla žádná změna, tak jsem zvědavá jaký bude spermiogra teď.
A co jim když trénujem? Ono je to poměrně těžká otázka, jelikož mi trénujeme skoro pořád. Není to každý den, ale tak 5× do týdne buď kolo či běh. A já jim všechno. Když jdu na oběd s kolegyněmi, tak si dám klidně svíčkovou
.Na snídani buď pečivo nebo jogurt a zeleninovo-ovocné smoothie. Na večeři buď salát a nebo na co je chuť. Je pravda, že doma při pečení nepoužívám cukr. Vůbec nesmažíme, ale hlavně vše pečeme nebo děláme v páře. Pijeme hodně čerstvých džusú, domů nekupujeme sladkosti. V naší lednici je hlavně zelenina, ovoce, krůtí maso, bílě jogurty a pak strašně moc sýrů
.Prakticky ale jíme vše…Já si občas ujíždím na chipsech, ale vždy jen po malých dávkách. Upustli jsme od kupivaných speciálních kaší a tyčinek, jelikož to kolikrát bylo ještě horší. Máme hodně osvědčených výrobků z Lidlu.
. Já naštěstí nemusím jídlo moc řešit, jelikož mám 50kg i s postelí a tak jím skoro vše, ale s rozumem a tak, abych byla schopna fungovat v tréninku.
A lyžujeme. Strašně rádi. Tak doufám, že jak se vrátíme z dovči, že bude ještě sníh, ať vyrazíme
.Doufám, že zvládnem i nějaké Rakousko letos. Kam pojedete lyžovat?
Ahoj děvčata,
dnes jsem byla na ultrazvuku (13DC) a na pravé straně je nachystaný krásný folikul 19,5mm. Sliznice 8,7. Takže ve čtvrtek jdu na 3.IUI.
Dnes jsem měla novou doktorku a byla hrozně milá. Vlastně všichni byli milí a říkaly, ze tentokrát se už určitě zadaří.
Dnes ve 21h píchnout injekci. Nechala jsem si předepsat Ovitrelle, tak uvidíme.
A ve čtvrtek v noci odlétáme na pár dní do tepla, tak už se těším.
Mám už od pojišťovny schválené IVF. Platí to na 3 měsíce a pak se může požádat o prodloužení. Takže jsem dokrtorce říkala, že bych vyzkoušela všech 6 pokusů IUI a pak když tak IVF. Uvidíme i podle aktuálního spermiogramu.
Kdo se chystá na další IUI?
Tak to zní moc dobře, krásný čísla - gratuluju!
Doufejme, že takhle hezký bude i spermiogram! Tím pádem to musí klapnout!!
Do třetice všeho dobrého! ![]()
Plán je taky dobrý, věřím, že schválené IVF nakonec ani nevyužijete ![]()
Jinak já jsem akorát v půlce - týden po ovulce a týden do testování… Necítím nic, co by naznačovalo hnízdění, tak uvidíme. Spermio bylo horší, než napoprvé a to to nevyšlo, takže to moc nadějně nevidím, ale přesto doufám - stačí jedna, aby se chytla ![]()