Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Jarka.uh jé to mi mrzí, ale až odezní mrcha, tak bude zas líp
a budou vánoce, ty taky hlavu zaměstnaj ![]()
A mrcha došla i přes utroš nebo si nic po iui neměla?
@Zuzi_V njn,bude zas lip, ty wodine ted jeste stresy v praci, fakt prijemny…njn
Jj brala nsem utrous…v CARu pri iui, rikala dr, ze to vypada, ze spermijky se ani do vajicka nedostanou…manzel ma spatnou morfologii, tak asi ani nedoslo k oplozeni, chjo ![]()
@Jarka.uh
tak se drz, a snad s kazdym dalsim dnem bude ta depka z toho ze „zas nic“ opadavat… udelej si nejakou radost, kup si kytku treba ![]()
ty uvahy ohledne ivf mam taky
rada bych poradila ale sama si nevim rady…
@adny zazivam to samy. jeste vetsina tech holek co maji nebo cekaji deti tak je treba jeste ani nechtely nebo mi rikaly ze budou mit problem otehotnet ![]()
korunovala to pritelova mamka ze „prece nemuzou byt v rodine vsechna miminka naraz“ (na tech krtinach) - to je podobna „rada“ jako „nemysli na to“ ![]()
Ahoj děvčata.
Mě se dnes začíná rozjíždět menstruace :-/. Tak jsem si šla pročistit hlavu během a je mi o něco líp. Příští týden to bude rok, co jsem byla na revizi z důvodu zamlklého potratu..Ach jo, ono to tak letí. ![]()
Zítra jdeme s přítelem do CARu zjistit informace ohledně IVF, tak pak poreferuji.
@Zuzi_V také chodím do ISCARE v Praze
.
U mě v kanceláři včera byla moje klientka, která má už několik dospělých dětí a pak 2 krásném holčičky, které jsou celkem dosti zanedbané. A klientka přišla s tím, že v jejích 42 ltech měla úlet a hned při tom otěhotněla. To je teda spravedlnost, co? ![]()
Holky držte se! ![]()
@Lexa88 neboj, taky se nám zadaří věřím v to
v iscaru nám pomůžou ![]()
Mrcha se ti rozjíždí i přes utroš?
@Zuzi_V dělala jsem si test 12den od inseminace a jelikož byl zcela bílý, tak jsem už v úterý ráno utrogestan přestala brát. Kdyby byl test pozitivní, tak pokračuju dál…
Holky a zustanem v tyhle grupe i kdyz budem inseminovat i ted a potom? ja abych vas tady nekdy neztratila.
@Lexa88 to je mi lito no
me taky dneska. utros jsrm brala i vcera a stejne.
Podel se prosim zitra s infe o ivf…
Ja jdu behat v sobotu na night run
no i pres netrenovani se tesim a pak uz budu behat az do ivf…
@Jarka.uh určo si budem psát dál ![]()
@Lexa88 aha, to já budu testovat až ten 14.den dle pokynů, nějak se mi nechce dřív, i když si myslím, že zas budu vysazovat a čekat na ms… No uvidíme, třeba se stane zázrak…
Téda holky, takhle akční, to já doběhnu bus a funím ![]()
Holky,
tak já to večer dostala…
BT už tři dny klesala, byla to jenom otázka času… Zítra zavolám do CAR a domluvím termín na další IUI.
Byli jsme večer na queen revival - tak to bylo celkem fajn.
Lexa88 - 42 a otěhotní na jedno vrznutí při úletu… to je v háji!!! Já tomu světu vážně nerozumím… ![]()
taky mám na toto téma případy z práce, to byste se, holky, picly, co všechno je možný… ale trochu se bojím to tu tak veřejně prezentovat…
každopádně je to fakt hodně nespravdlivý…
@Whitedog ty jo, vy jste se všechny dohodly, že pojedete synchro, to to příště musí klapnout při tskovém hromadném útoku ![]()
Svět fér není, ale nám se taky zadaří ![]()
Já to mám dostatv úterý, ale až v úterý mám testovat a vysazovat utroš, takže bůh ví, kdy dorazí mě. Docela mi pobolívá podbřišek…
@Aleenaa to jsou opravdu užitečné rady…za tyhle řeči bych střílela ![]()
@Lexa88 u tebe taky..se divím že po té revizi vám to nejde..:( sliznici atd. máš v pořádku??
Ahoj.
Tak jsme včera byli na konzultaci ohledně IVF. Ptala jsem se na mnoho otázek
.
V ISCARE v Praze to chodí takto:
Vše nám vysvětlila, ukázala na obrázcích…
Platí se záloha 16.000Kč za IVF - v ceně je zahrnuta metoda ISCI (do vajíčka implementují spermii) a prodloužená kultivace - toto máme napsané i u výsledků spermiogramu, že to takto doporučují. Za léky doplatek 2.000-8.000Kč dle toho, jak žena reaguje na hormonální stimulaci.
Pro mne by byla nejvoděnější stimulace od 2. dne menstruace, kdy se do odběru jde cca 2× na ultrazvukovou kontrolu. Poté dojde k odběru vajíček pod narkózou a konzultace s embryologem. No a pak se čeká. Pokud by zbyly nějaké vhodné embrya, nechají se zamrazit a ty pak jdou v dalších cyklech implantovat (nepočítá se to jako další pokus IVF).
Při 1. a 2. pokusu dávají do dělohy pouze 1 embryo, aby pojišťovna přispívala na 4. IVF pokusy.
IVF s ISCI má úspěšnost 50%.
Ptala jsem se na imunologické a genetické testy. Bylo nám řečeno, že většinou až tak po 2 neúspěšných IVF, nebo když IVF probíhá nestandardně. Průchodnost vejcovodů pod ultrazvukovou kontrolou si můžu nechat udělat taky, za 2.000Kč, ale říkala, že u mne je to zbytečné.
Náš problém je v tom, že má přítel špatný spermiogram. Množství spermií má ok, ale máme hodně málo životaschopných spermií.
Doktorka doporučuje ještě vyzkoušet IUI a když by to nevyšlo, tak pak IVF. Myslí si, že mám šanci otěhotnět i spontánně (taky už se nám to jednou povedlo), ale s našimi výsledky spermiogramu to prý může trvat léta.
Kvůli mé trombofilii bych musela mít ještě další injekce na ředění krve.
Nechala jsem si zažádat na pojišťovnu o IVF, ale zda to využiji či nikoli, tak to se rozmyslím až po novém roce.
Zda to absolvuji či ne, zatím nevím. Přítel potom, co si to vyslechl, tak mi řekl, že je to velký zásah do těla..Takže jsem se s ním o tom pak už nebavilaa bez jeho podpory to samozřejmě absolvovat nebudu. Takže tak…
Pořád nad tím přemýšlím. Chtěla bych v lednu stihnout IUI, ale mám obavy, že v lednu už bude hodně práce a já se neurvu z práce, abych mohla jet do CARu. Byla jsem už i celkem rozhodnutá, že bych v únoru do IVF šla, ale teď je to zas jinak.
Myslela jsem si, že čas zacelí všechny rány po loňské revizi, ale zdá se mi, že jsem na to psychicky pořád hůř. Uvažuji i o tom, že po novém roce si dám pauzu, nechám si napsat antikoncepci a v pohodě se připravím na bežeckou sezonu 2016. Jen nevím, zda to k něčemu bude…
Ahoj Lexo,
díky za podrobné informace - věřím, že nám všem tady budou užitečné ![]()
Můžu vědět, kolik ti je? Věk = rozhodovací faktor…
Když si doktorka myslí, že je možnost otěhotnět i normálně, tak bych asi to IUI ještě před IVF vyzkoušela. Pořád je to minimální zásah do těla a může tu šanci zvýšit. Minimálně tím, že dostaneš pregnyl, budete přesně vědět, kdy je ovulka, vajíčko hezky dozraje a spermie budou mít snazší cestu… časově málo náročné, věřím, že čas tam najdeš - cestou k / od klienta ![]()
Mně třeba hodně tlačí čas - v lednu mi bude 37 let - přesto nejsem pro IVF rozhodnutá. Jsou lidé, kteří se nedokáží smířit s etickou, morální nebo náboženskou otázkou této věci - to já teda neřeším ani trošku. Mám problém s tou zdravotnickou stránkou - je to fakt velký zásah do organismu, nese svoje rizika a může mít následky ve formě rakoviny, mrtvice, trombózy, hyperstimulační syndrom,… a to mě přímo děsí… Sice znám několik žen, které IVF podstoupily a „nic jim není“, ale přesto - bojím se…
Pravděpodobně k tomu časem dozraju - ale zatím ještě budu zkoušet IUI. Mám to nastavené tak, že do IVF půjdu, až když to bude opravdu ta poslední možnost - abych si (kdyby se nedej bože něco stalo) když tak mohla říct, že jiná cesta nebyla…
Lexo, teď už vypni a přepni se na vánoce, tento měsíc už nic nestíháte, tak si ho udělej odpočinkový, pročisti si hlavu a kdo ví - třeba bude štědrý den opravdu štědrý
vypnout a odpočívat je potřeba. V lednu můžete zkusit IUI, není to nic proti ničemu, a kdyby se nezadařilo, tak únorové IVF pořád stíháte
Udělej si plán a záložní plán a jak ho budeš mít, vypni a už na to nemysli. Mně to hodně pomáhá ![]()
Nevím, kolik ti je a jak moc to „hoří“ - každopádně věřím, že se miminka dočkáš a jednou vychováš pořádného maratonce nebo triatlonistu ![]()