Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lexa88 tak to věřím, že musíš mít hodně stresu..chodíš i do terénu?
Se docela té laparky děsím, hlavně po té operaci jak mi bude a co ve mě všechno bude
..taky nebudu moc pracovat, a nemocenská se mi jako živnostníkovi nevyplatí.
ty pálky za zuby jsou taky šílený, ale budeš to mít napořád, ne? já bych teda do zubů taky investovala, pořád odkládám dentistku ( tam dám teda „jen“ do 1000,–) ale po novém roce tam zase musím, ať mi pěkně vyčistí zuby ![]()
Ale mám radost, že mám dnes polovinu dárků z krku
nakoupila jsem na tchibu.
Ahojte devcata,
Ja do roboty dojizdim 2 h tam a 2 zpet, ne kazdy den, ale masakr.
Jsem si naplanovala, ze pristi tyden po testu, pokud bude negativni, dam si detox a budu zase cvicit a behat az do ivf v unoru…
Jj o stresu v praci, husty, u nas taky a nervy. Jdu na paradentologii za 2 tydny a vuuubec se netesim.
Po laparce jsem byla 4 dny v nemocnici a pak jsem byla uz doma, nebylo to na zadnou silenou aktivitu, ale slo to. Drzim pesti at neni potreba ![]()
@Aleenaa a kdy má přijít menstruace? Stále držím palečky! ![]()
V práci chodím do terénu, jsem i v kanceláři, jezdím na soudy..Je to jeden kolotoč. Ale mám fantastické kolegyně a práce taky není vždy zcela šílená, takže se to dá. A navíc to většinou dělám ráda
.
Mě se holky dnes podařil sehnat nejdůležitější dárek pro přítele, takže jsem měla obrovitánskou radost. Další super zpráva je to, že je zítra pátek. V neděli jedu po dlouhé době na Moravu k rodičům a v pondělí na služebku.
@Jarka.uh ty jo, já už bych nechtěla jezdit ta daleko. Jezdila jsem každý den a bylo to hrozné. Zpětně nechápu, jak jsem to 2 roky vydržela.
Já mám dalšího zubaře příští týden a 14.12. bych konečně po roce a čtvrt pravidelného chození po zubařích měla mít zoubky hotové. Už se nemůžu dočkat. Včera jsem byla na křesle 3 hodiny, hnus. Ale mám fantastického zubaře.
@Lexa88 dojde asi o vikendu tipuji..uz me zacinaji bolesti. od ty doby co si picham pregnyl ji mam dlouhou tyden :/ testovat uz se nebudu, stejne bych nic nevykoukala ![]()
Ahojky, 1 IUI u mě proběhla v říjnu, 2 IUI v listopadu a nyní očekávám MS
test po 14dnech opět negativní… Chci se zeptat zda Vám dělalipřed IUI vyš. HyFoSy (průchodnost vejcovodů pomocí ultrazvuku)…mě zatím ne, ale zřejmě se budu objednávat, protože mi přijde divné, že podstupuji IUI aniž bych věděla, zda mám vejcovody OK..?! Jinak už mě lehce tlačí na IVF, ale já zatím nechci ![]()
@Anett33 ahoj, nooo mě dělali v 2010 laparoskopii, ale teď taky nic… než budeš na ivf tak si to ještě nech udělat, třeba je tam něco banálního a za penízky na ivf byste mohli koupit kočárek ![]()
@Lexa88 tak to tě obdivuju, já mám ze zubařů panickou hrůzu a před návštěvou nespím
. jdu na parantologii taky 14/12 tak jsem docela zvědava a bojím se
. Jinak tvoje práce zní docela zajímavě, koukám, že se podíváš na různá místa ![]()
@Aleenaa tak to je mi líto
tak doufám, že výjde ta vánoční pokud půjdeš ještě letos ![]()
@Anett33 ahoj me pruchodnost jeste nezjistovali- az po 3.neuspesnem iui. ted mam za sebou 2. a ms prisla dnes takze jedte jeden pokus a ceka me laparka.
@Jarka.uh no chtela bych ale mam pocit ze me to proste nepomuze
a asi pujdu az v lednu, tento mesic to asi nestihnu..
jinak mam asi fakt pech-zatim vzdycky kdyz jsem mela testovat nebo mam na tak je nejaka rodinna akce kde se nahrnou s detma
zitra zas- krtiny. ja se nejak neumim z toho radovat…
@Aleenaa jj to znám velmi dobře…bohužel také trošku trpknu. Je mi 33 pryč a nikdy jsem nebyla ani těhotná nic a okolo se stále opakuje tak kdy vy příjdete na řadu…také mi nedělá moc dobře společnost miminek, příjde mi to líto, nezavadím nebo nemám nějaké zlé myšlenky, ale prostě se mi chce brečet. Taky máme za sebou už 4. iui a stále nic…na ivf se mi moc nechce, přece jen je to hodně peněz a výsledek není zaručený a navíc zátěž pro zdraví, vůbec teď už jsem taky zhormonovaná a co pak ![]()
tak uvidíš, určitě nám to jednou vyjde, když ne teď tak dřív nebo později určitě jo
Mě laparoskopii doporučili, ale zatím ne…prý až po několika IUI a jednom IVF a pak by doporučovali laparoskopii…
@Jarka.uh
jo je to tezky delat ze jsi v pohode. asi jsem uz trochu zatrpkla, vidim to na sobe..ale jsou veci ktery proste nezaziju, i proto ze jsem timhle odriznuta od tech co deti maji..kamaradi, kteri jezdi s deťmi na spolecne dovolene… ani toho psa si s pritelem poridit nemuzem-prej ze by to pak vsichni vedeli ze ho mame misto ditete. K tomu abysme se aspon vzali ho taky nic nezene… ![]()
uz tohle vsechno nemam ani komu rict, tak se muzu vypsat aspon tu…
4 iui, a ted cekas na test?
snad budu pozitivneji naladena s blizici se novou ovulaci… ![]()
@Jarka.uh ted ctu ze testujes pristi tyden - tak snad sis to uz „vybrala“ a budou konecne // ![]()
Ahoj holky.
My měli o víkendu rodinnou oslavu. Přijde mi, že vždy po každé IUI, než začnu testovat, tak je nějaká oslava. Dala jsem si asi 2 piva a ostatní jsem nenápadně strkala přítelovi
. Většina neví, že se o mimčo vůbec snažíme.
Já bych měla testovat tak ve středu, ale hrozně se toho bojím. V pátek, jak jsem uklízela, tak jsem si jen vzpomněla na testování a na možný neúspěch a úplně jsem se rozbrečela. Hormony jsou mocné.
@Aleenaa mrzí mě, že to nevyšlo…Budu držetr palečky na další pokus! ![]()
Mě laparoskopii doporučoval můj gynekolog, ale v CARu říkali, že tak invazivní zákrok už nedoporučují. Tak já fakt nevím. A pokud v únoru půjdu do toho IVF, tak průchodnost zjišťovat určitě nebudou. Možná to nechají až když tak poté. Nějak se v tom už nevyznám. Každý lékař říká něco jiného
. To je jak s tou mojí trombofilií. Někdo říká, že to je problém, na hematologii zase, že ne…Pak člověk neví, co si má vybrat.
Holky, už začínáte péct? Nebo ještě nee? Já zatím nemám ani ň
.
@Anett33 ahá, to je divné. mě dělali ještě dlouho před tím než jsem šla do CAR. známé taky dělali, když se jí nezadařilo a teď má 4 dítě přirozeně…takže nevím jesti není lepší laparoskopie (oni prý odstraní něco z vaječníků a pak ty vajíčka dostávají lépe do vejcovodů - odkapsulování nebo tak se to jmenuje) než ivf…nevím.
@Aleenaa jj přesně tak. my máme psů několik. teda jen jeden je můj, zděděný, ale takový můj miláček a závislák pak mám ještě od táty a to když s nima někam jdu, věřím, že to je horší jak s dětma
je sranda je sledovat a usměrňovat haha. no a pak má ještě švagr 3 psy a ten nejmladší to je takovej náš mazel…věřím, že to, že ty psy máme my hodně pomáhá, jinak bych byla asi už úplně mimo. S předešlým partnerem se nám také mimčo nedazadařilo takže celková doba toho čekání je ještě delší…no ale věřím v lepší zítřky.
testovat mám stř nebo čt jo a taky mám pěkný strach…nebo spíš nervy no.
![]()
@Lexa88 promiň ale co je trombofilie? proto si minule přišla o plůdek?