Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Leniely , není to tak jednoduché manželé jsme již 6 let a ted jsme v caru 1 rok a zkoušíme to pořád dokola. Na ivf jít nechci nejsou na to peníze tak až za dva roky a bojím se rakoviny když mám k ní větší dispozici. Nedokázala bych se smířit s tím ,že děti vzniknou ve zkumavce a dle mého to není jěště moc probádané neboť není více generací těchto dětí.
Jsem více pro přírodu a chci to teď tak půl roku řešit . Nebo si také mohu najít nového plodného bejčka a bude po problému.
potřebuji pauzu a dořešit alergie co mám asi teď nově a řadu dalších somatických věcí asi po těch hormonech. Čeká mě jěště také asi znova gastrofibro a podobné chuťovky. také mě moje alergoložka doporučila býti první tři měsíce v zimě.
Toto všechno pochopíš až to budeš řešit delší dobu ,že je někdy třeba dát pauzu na měkolik měsíců.
Jo a alternativní léčba trvá totiž i několik měsíců.
Nepalko,ráda bych tě nějak povzbudila-já byla před časem na tom podobně a alternativa mi hrozně pomohla.Alopatický medicíně moc nevěřím (na IUI jsme šli kvůli manželovi).Máš ale pravdu,že je to nadýl.Brali jsme oba od firmy Herbio extrakty z živých rostlin Feminan a Masculan na podporu plodnosti,já cvičila Mojžíšovou (manžel vlastně občas taky)a co mě hrozně zklidnilo psychicky je jóga,dechový cvičení,cviky na prokrvení pánve pro ženský atd..Vydrž a dělej mezitím co tě baví.Jestli jsi chodila na ty mobilizace,chce to asi trochu nechat usadit,aby se s tím tělo vyrovnalo (no mně to trvalo dva roky),pak pěkně pročistit organismus (my drželi před tím odkyselovací dietu)a být v pohodě pokud to jde.Přeju hodně štěstí
.
Nepalko, vim cim prochazis…urcite nejsem jeste tak daleko jako ty, ptz v CARu jse teprv od unora, ale tve pocity dokonale chapu…ja mam sice taky rada prirodu, ale uz zacinam byt dost netrpeliva a hlavne mam to IVF i doporucene kvuli tomu spatnemu hormonu…ale samozrejme clovek by mel delat to co citi, ze to tak ma byt…kazdopadne preju hodne stesticka a jestli to muzu vedet, jaky mate problema do jakoho CARu jsi chodila?
A co vy holcinky, lenieli, TT, auroro, jakpak je?
jinak lenieli, ja ovuaci nikdy nepoznam, tze s bolestmi neporadim ![]()
Ahojky, jojo Nepalko to máš pravdu,až budu v centru dlouho ane ane se zadařit,ani si to nedokážu představit..což vás tímto,kteří jste tam dlouho fakt obdivuju, na psychiku to musí být hrozný. Máš pravdu,dej si chvilu pauzu, ty a tvoje tělo to určitě uvítají.
Lol u mě nic moc, tento měsíc žádný snažení, pač jsem měla zánět, a můj chřipku,takže bohužel
jinak teď řeším 3denní dovču na horách,tak už se těším. Co u tebe, už jseš psychicky připravená ![]()
Lenieli, jsem
uz se nemuzu dockat, doufam, ze nenastanou nejake prekazky a a ze brzo dostanu ms a budu si moct zacit pichat ![]()
U nas taky zadne snazeni neprobiha, uz to nijak nehrotima ataky pritel je asi 16 h v praci, tze to dost dobre nejde…a uz me to planovane snazeni fakt zmaha a myslim, ze nejen me…kdyz se to ted nepovede, pujdu v cervenci znovu pokud to jen pujde, ale uz nechci pocitat plodne dny, to mi dava vic zabrat nez nejake IUI nebo IVF… ![]()
jeee, hory…to jsme byla naposled pred tremi roky v eSpindlu…to se mas
ale ja nejak nemam rada zimu a uz se nemuzu dockat jara, abych rekla pravdu ![]()
Lol mi chodíme na Obilní Trh v Brně ,ale tento týden mám jěště domluvenou konzultaci v Repromedě. JO a chyba je na strane manžela mám špatný SPG také nám hned doporučovali IVF ,ale vůbec nehodlají řešit mě zda mám ovu nebo ne atd.. Já teď budu brát Femigard pokud mi ho pošta neukradne již po druhé. Cvičíme mojžišovou a pod.Já si možná myslím ,že hormony mám v půlce cyklu ,ale ovu později tak si taky trošku myslím ,že pokud by vyšla IUI tak tělo nemá patřičné hormony na udržení když byly už v půlce cyklu to si myslím já. Budu mít hodně dotazů co a jak. Chci to slyšet i z jiné strany. Budu Vás číst jo a chci ses snažit na tom kole zhodit těch 10 kg co jsem nabrala když jsem méně sportovala co kdyby to vyšlo a pod.
Jo bude také brát mácu.
Manžu celkem štvě ,že chci pauzu on by chodil každý měsíc. Já muříkám ,že už toho rozvahování bylo až až ,že to mám už tak na dalších 15 let vybráno a on ,že to má pořád stejný jen kelímek a nic víc.
Lol,no já byla před chvílí u doktorky a k mýmu překvapení (byla jsem objednaná jen na krev) mě hned vzala na ultrazvuk,no a je tam
a je 13mm dlouhé.Dostala jsem nějaký vitamíny a rady,jak si počínat a za 14 dní na kontrolu.Jinak tě teda dost obdivuju s jakým elánem jdeš do dalších pokusů-tobě nedělá problém si píchnout injekci?Září z tebe odhodlání a energie-to je dobře,že neklesáš na duchu, držím fakt moc palce
.
TT, ja jsem odhodlana bojovat, pokusim se se neslozit, kdyz to ted nevyjde, ale budu se nazit sec mi sily staci
miminko moc chci a udelam pro to cokoliv…
to je super, ze uz je videt mimisek! Ani nevis jak ti zavidim, je to muj nejtajnejsi sen!
preju moc stesticka at je vse podle tvych predstav!
Nepalko, ddelej co ty sama uznas za vhodne, pokud chces pauzu, urco nema smysl se do neceho nutit a dalsi vec, delas dobre, ze chces znat nazory jinych…ten femigrad pomohl jedne me kamaradce tady na emiminu…okamzite…tze myslim, ze delas jen dobre ![]()
Ahoj holky, na chvíli jsem se odmlčela, neb jsem nevěděla, jak se to bude vše vyvíjet, u mě to vypadalo dokonce na zamlklé těhu, ale v pondělí jsem byla na ultraz. a bylo vidět srdíčko, na další kontrolu jdu 28. 3., tak se uvidí, jinak pořád špiním, takže počítám se vším, příroda si sama poradí, hold to nijak neovlivníme. Držím palce všem snažilkám i těhulkám ![]()
Ahoj Auraoro a v jakém jsi týdnu?Já v šestym a je mi hrozně zle
-někdy mám pocit,že už to nevydržim,zvedá se mi žaludek a drtí mě děsná únava.Kamarádka říká,že to po prvních dvou měsících přejde ale mám dojem,že se toho nikdy nedočkám,plížím se dnem po dni.Nemáš nějaký recept na nevolnosti?Já vim,že bych měla být vděčná,že jsem těhotná,to jsem,ale je mi 6 tejdnů zle v kuse(no aspoň zhubnu)
.
Jinak Auraoro držím moc palce,ať to dobře dopadne,musíš být z toho vyplašená.Ale neboj,několik kamarádek mi taky říkalo,že špinily a teď mají zdravá miminka
.
Ahoj TT, já už ani vyplašená nejsem, po tom co jsem si prožila, během těch 14 dnů, co jsem zjistila , že jsem těhu, tak jsem v klidu, stejně to moje těhu nijak neovlivním, na špinění jsem si zvykla, beru to jako , že to k mému těhu patří, zatím je vše ok, tak to neřeším.Co se týká těhu příznaků, tak to je kapitola sama pro sebe, je to děs, je mi zle od rána do večera, k tomu děsná únava, motání hlavy, slabost v nohách, mám pocit , že mě neudrží, k tomu brutálně nafouklé břicho, při tom toho moc nejím, protože po jídle mi je zle , ale zase mám pořád hlad, někdy je to na zbláznění, jsem celý den natažená v obýváku na pohovce a je mi líto syna, , že se mu nevěnuji. Dnes jsem 6+1 a jestli to bude trvat ještě pár týdnů, tak se asi zblázním.Kamarádka mě uklidňovala, že kdo zvrací, tak nepotrácí, tak doufám, že je to pravda ![]()
Ahojte,
chcem sa vas opytat, ci sa moze IUI vydarit,aj ked to MUDr. previedol o den skor? Podla BT som mala ovulaciu den po IUI…,alebo to ten pregnyl "nejako " zachrani????
Dakujem
Ivana…
Blahozelam tehulkam a nemohli by ste nam napisat,ci ste mali nejake tusenie,ze to vyslo,alebo nejake priznaky ,napr. 7 -10 dni po IUI? ![]()
Ahoj Anavi:) a co Ti jako pan doktor řekl? musel udelat ultrazvuk, videl by, ze vajicka tam jeste jsou. Ale pokud jsi mela pregnyl (24-48 hodin před IUI), tak ten spustí ovulaci celkem spolehlive. Já jsem pět dní po IUI, dr viděl na UTZ před zákrokem tekutinu za delohou (pry je to znamka probehle ovulace pred velmi kratkou dobu), vajicka uz tam nebyly, pregnyl jsem mela cca 45 hodin před tím. já té bazální teplote fakt moc neverim, chce to obrovskou disciplinu při mereni - kazdy den ve stejnou dobu, pred tím stejný počet hodin spanku - to je na hlavu:)) Navíc je sto dalších faktorů, které Ti to ovlivní a to nemluvím o lécích, které se obycejne pri stimulovani cyklu uzivaji (duphaston, utrogestan). Takze si myslím, ze můzes být v klidu, urcite to pan doktor nacasoval dobre ![]()
a i kdyby ne, tak spermie vydrzi docela dlouhou dobu pri zivote, az tři dny ![]()
drzim palecky ![]()