Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Misamiso, u nás bylo vlastně celkem vše ok, manžel má velmi dobrý spermiogram, myslím , že u nás byl problém ten, že jsem měla nepropustný cervikální hlen při ovulaci a IUI je asi nejlepší řešení, u nás se povedlo na třetí pokus,poprvé jsem šla na IUI s horečkou, měla jsem chřipku (chtěla jsem to za každou cenu), mohl to být důvod proč to neklaplo a podruhé jsem měla ovu o den dřív, než mi udělali IUI, takže celý měsíc v háji, dokonce i dr. to nepřímo přiznal, no jo i mistr tesař se někdy utne.
TT neházej flintu do žita je to ještě docela brzy na pozitivní TT, já měla tedy brzy//, ale to je spíše vyjímka, dokonce i můj dr.tomu nechtěl věřit a pořá špekuloval nad tím, jestli jsem neotěhotněla někdy dříve, ale to zase vím jistě, že ne.
Tak držím pěsti
Auraoro,děkuju za útěchu-prostě buď to tam je nebo není.Je fakt,že když byla těhotná moje ségra,neměla nikdy test pozitivní ani po pár týdnech těhotenství.Holky,rozně mi celá tahle diskusní skupinka pomáhá,když si můžu o tom popovídat
.Nechtěli jsme to šířit mezi naše známé a kamarády,jednak z důvodu proč to podstupujeme a taky kdyby se to nepovedlo.
Ahoj holky, tak dnes jsem byla u dr., nezdálo se mu vysoké hcg v krvi na 4 týden a hle už bylo vidět něco na ultrazvuku, ale k mému zděšení to vypadá na dvojčátka, to jsem teda nečekala, manžel je taky v šoku, musíme to vstřebat, mám strach, že to nezvládnu, neumím si to nějak představit, jak to budem dělat 3 děti. . .
Auraoro,to je teda požehnání
!!!No nevím o nikom, kdo má dvojčátka a nebyl by z toho na začátku vyděšený.Při asistovaný reprodukci to prý bývá často…Když zvládnete 2 děti,zvládnete báječně i 3,uvidíš.Bude vám doma veselo
.Držím palce ![]()
Tak mám za sebou 4 IUI a jsem zvědavá jak dopadne. Konečně se na mě podívá RHB jak cvičím tu mojžíšovou a bude dělat mobilizace hledala jsem někoho tak 3 týdny takže konečně.
Jo a včera jsem jěště před IUI byla na masáži měla jsem zatuhlý krk i bedra. Chtěla bych se zeptat zda taky pokud to nevyjde mate MS dříve tak i o 4 dny po pregnylu ?
Nepalko,píšeš,že máš chodit na mobilizace na rehábku.Ja chodim už dva roky a prvni co se mě fyzioterapeutka vždycky ptá,jestli nejsem těhotná,že jinak by se mnou nic dělat nemohla.A když mi pracovala s čímkoliv v pánvi,nesměli jsme ještě pak měsíc přijít do jinýho stavu-prý se musí s tím zásahem tělo vždycky srovnat a kvůli hrozícímu potratu.Raději se na to ještě zeptej
.
Ahoj, mě čeká první IUI za měsíc a jsem z toho dost nervozní.
Objednala jsem si balíček s macou pro manžela a pro sebe femigard a to by jste neveřily co se stalo. Pošta ho prostě a jednoduše ztratila. Hodina vyřizování kde je ten balíček a pak hned věděly ,že je to ten co se ztratil byl zaplacen do předu. Takže firma co to poslala to musí reklamovat tak zase to nepříjemné čekání.
Takže dané léky budou až koncem měsíce března a to už jsme měli mít měsíční kůru za sebou a jít na další IUI.
To čekání na vše je moc dlouhé manža až koncem dubna na další vyšětření. Těma čekáníma nas připravily tak o jedno těhotenství genetika dvakrát tak dlouho než co řekla atd. To čekání mě nebaví. Valím za chvíli na výlet.
Děkuji za odpovedi týkající se IUI pri dobrem spermiogramu:)
Ahoj Nedockava:) jsem na tom stejne, taky pristí měsíc první IUI, taky se trošku bojím, ale to je jen strach z neznámého, urcite to bude ok, jak tady pisou holky.. ![]()
Snad jo, četla jsem že je to nebolestivé, tak aspoň o jednu starost míň. ![]()
Holky fakt se nebojte IUI,spíš vám ublíží ten stres před tím než samotný zákrok.Je to míň nepříjemný než běžný gynek.vyšetření,fakt.To byla horší prohlídka ultrazvukem zevnitř,než zavádění katetru.Moje doktorka byla úžasná,pořád mi říkala,co se prvě děje a co zrovna „tam dole“ dělá.Pak mi tam na těch 20min ležení dovedli ještě manžela,takže jsme si pěkně popovídali zatímco breberky už byly ve vejcovodu
.No na výsledek čekám,ale podle toho,jak mě bolí břicho bych to hádala spíš na MS
.
Ten stres před tím je opravdu strašný. Vnnitřní ultrazvuk je hodně nepříjemný. A to čekání po tom asi taky na klidu nepřidá. Může se po IUI chodit do práce?
Vím že na poprvé to vyjde málokdy, ale bylo by hezký kdyby všechny zeny co musí tohle podstupovat, otěhotněli hned
. Budu držet palečky.
N. do práce se asi může,ale osobně bych ti doporučovala zůstat ten den doma,vzít si dovču a být v klidu a pohodě.Já nemohla před IUI dospat,takže jsem byla fakt ráda že si můžu potom odpočinout,navíc vám doporučí s partnerem,abyste to ještě posílili milováním a to v pracovním stresu moc nejde
.Držím palce
!