IUI poprvé - co mě čeká a komu pomohlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
436
14.2.10 00:18

jezinecka

Prave o tom mluvim… Testuj kdy mas chut. Kdo je zvedavy na pripominky jako treba, „Ja ti rikala, ze je brzo, je to zbytecne, pockej atd.“ Jsou to veci, ktere clovek vi a stejne je nakonec dela jinak. Nekdo je trpelivy nekdo ne. Ja byla netrpeliva, ale kdyz jsem videla negativni vysledek po brzskem testovani, tak jsem se psychicky pripravovala na neuspech. Potom jsem byla velmi prekvapena, kdyz 12 den po IUI byl vysledek pozitivni. Myslela jsem si, ze si ze me dela ten testik srandu.
Jen si osobne myslim, ze je lepsi byt pripravena na nejhorsi, ale kazdopadne mit k veci pozitivni pristup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
14.2.10 00:43

Ahojky, já i partner jsme dle vyšetření byli oba v pořádku, ale znáte to, prostě nic. Takže jsem dostala stimulaci podobně jako na IVF ( injekce gonalu-myslím, že se to tak jmenovalo)na gonal jsem reagovala hyperstimulací / udělalo se mi 11 vajíček) no a pak už jen Pregnyl a kanyla s partnerovým sperma a hotovo. Pak jsem měla doporučení hodně pít ( víc jak 4 litry denně) a být v naprostým poklidu ( muž byl z práce doma, neboť měl studijní volno, tak si mě hlídal a pouštěl mě jen na WC a max jednou denně do sprchy, jinak jsem jen ležela na gauči a i ovladač mi podal z konferenčního stolku):-). Bylo to šílený, ale teď tady vedle v místnosti spí ten nejsladší poklad na světě. Byla to naše 1.IUI.
Držím palce ať to výjde i tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lol
2543
14.2.10 11:55

teda to musi byt stejne krasny pocit videt dve carky na testu, nevim co bych delala radosti :oops: jezinecko a ty mas ty tt ted pozitivni nebo zatim nic? Jak rika Beata, ja jsem presne ten pripad, vim, ze je to kravina, ze hcg po par dnech pste nemuze byt jeste, ale stejne testuji i v case co nemam…no ja jsem se rozhodla, ze testnu 11ty den, to uz by myslim melo neco ukazat…driv to zkouset nechci, snad to vydrzim :mrgreen:
holky jak vam po tom bylo? Me dost tlaci bricho, ale uz od te doby, co jsem sekocila z toho luzka gynekologickeho a tak jsme vubec nelezela tech nekolik minut jak nekde pisou, proste jsem sla hned po…a prvni priznaky tehu jste mely kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
14.2.10 18:17

lol

No ja poctive lezela po zakroku jeste takovych 20 min. A pak jsem byla ten den a jeste druhy prikovana v pelechu. Jinak pro me byla IUI maximalne bolestiva. Ja jsem u toho zavadeni katetru brecela jak zelva.
Tehu priznaky… Hmm… no, tak kdyby okolo toho pateho mesice malej nezacal kopat, tak snad ani nevim, ze jsem tehotna :-D Ja nemela skoro zadne priznaky. Snad jen, ze jsem chodila casteji na WC. No a ted ve 33 tydnu to uz neni snad ani priznak tehu, ale prizrak :lol:
Ja po IUI jsem byla tak tech prvnich 5 dnu uplne v klidu a pak me popadla posedlost a uz bych testovala, no a tak jsem jen tak pro pocit testovala s testikama na ovulaci :lol: :lol: a tam byly teda ty dve carky (doznivaly ty hormony) a ten 9 den po IUI jsem si udelala tehu test a byl negativni. Byla jsem zklamana a uz jsem myslela na 2 IUI. Testovala jsem po druhe 12 den po IUI v den me ocekavane MS a jeste k tomu v 1 rano. No a tam uz se ty dve carky ukazaly, pak jsem si to zopakla jeste poranu a to uz byly tucne cary k neprehlednuti.
Neda se cloveka podporit slovy „Bud trpeliva“, to je jako kdyby ti nekdo rekl " Utikej a udelej si testik". Ale mas to za par…, tahne se to jako blazen. Taky jsem si to zazila.
A ted zazivam dalsi pocitani dnu, za 6 tydnu mam termin porodu a ted teprve pocituju co to je, ze se ti ten cas vlece.
Jak se rika „Trpelivost ruze prinasi“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lol
2543
14.2.10 18:31

Beato, no tak to ja jsem cely vikend doma, ale v posteli lezet fakt nevydrzim :-? hlavne mam dnes teplotu a rano me pekne bolelo v krku, takze se do me jeste dava chripka :-x no jsem pekne netrpeliva…no ja jsem domluvena s dr, ze kdyz nevyjde toto, pujdu v dubnu na IVF…tak alespon to me troch utesuje…teda tak ty uz skoro rodis :mrgreen: tak to budu drzet paledky at to hlavne neni moc dlouhe…moc ti zavidim, ale preju, vim jake to je, kdyz clovek chce moc miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
14.2.10 19:29

lol

Drive nebo pozdeji to dopadne. Mej k vecem pozitivni pristup at se neutapis v posedlosti nebo depresich. Dulezite je mit po boku podporujiciho partnera.
Ja byla tam kde jsi ted ty. Uvidis, ze i vam se to povede… :kytka: Opatruj se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lol
2543
14.2.10 19:35

te jsem objevila na zachode naruzovely hlen, to jsem nikdy nemela, tlak v brichu mam stale, tak se tam mozna neco deje, ach jo, to teda abych se pekne zamestnala na tech 10 dni, abych na to tolik nemyslela :mrgreen: dekuju za podporu, je videt, ze uplne presne vis o cem mluvim, ten kdo to nezazil fakt nepochopi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
14.2.10 23:30

lol, no u prvniho mimi si ten naruzovely hlen pamatuji. Myslela jsem, ze mam zrovna ovulaci, ze se uvolnilo vajicko. Nakonec jsem byla tehotna. Ted jeste dve carky nemam, ale uz mam za sebou tri testy :-) Naruzovely hlen zadny, je mi soufl a slabo, ale to muze byt i z ultrogestanu. No, ze bych mohla odpocivat, na to neni ani pomysleni. Pri prvni IUI, jeste kdyz jsem nemela zadneho prcka jsem mela dovcu a taky „hajinkala“ pres den u telky. Ted hajinkam akorat prerusovane v noci :lol: Porad se uklidnuji tim, ze jine baby se nesetri, sportuji atd a i tak otehotni. Tak snad, kdyz uz mi ty zlenivnele spermie dali tak blizko, snad dolezou :-) Psychicky se pripravuji na dalsi IUI a vyhledove IVF. Testuji ale i tak kazde rano, rikam si, nekdo skace bungee jumping a ja si delam tehu testy :-P Musela jsem ale zmenit uz lekarnu, v te puvodni se uz na mne lekarnice divala jako na pitomce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
15.2.10 02:43

lol

Naruzovely hlen… Tak to ti muzu rici naprosto presne. Pripravene sperma je v naruzovele specialni kapaline. To ti potom pres kateter vstriknou az do delohy. Tato tekutina potom vyteka. Dalsi moznost je, ze v obdobi uhnizdovani jiz oplodneneho vajicka, muzes trochu spinit. Neni to podminka a je to u kazde zeny individualni. Bolest v podbrisku je taky naprosto normalni vec. Uplne te chapu. Sledujes se jak „Kriminalni policia patra, radi a informuje“ :lol: Tady te pichne tamhle te zaboli a uz z toho clovek dela vedu. Musis si tim projit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TT
15.2.10 16:06

Ahoj holky a B. čeká mě v následujících dnech IUI a dost mi pomáhá si pročítat vaše povídání :-) .Jo,chce to určitě klid, ale já s Clostilem, který jsem dostala na 5.-9. den cyklu moc klidná teda nejsem.Roky neberu žádný léky ani hormony a i tahle nejnižší dávka cvičí s mojí náladou jak PMS :evil: , což ani pohodu v partnerství moc nezlepšuje :-( .Ach jo,už aby to bylo za námi.Navíc se ve mě kupí vztek na manžela (i když za to nemůže),že tam musíme kvůli němu,když to nejde přirozeně,ach jo.

• Citovat
  • Upravit
21353
15.2.10 16:51

Lol - jen ještě bych dodala, že pokud nebudeš mít možnost ležet, tak se vůbec nic neděje. Po IUI se dá jít ihned domů a ležet se nemusí. Doktorka mi vždycky říká: „kdyby bylo potřeba ležet, tak bychom vás asi nepouštěli domů ne?“.
Já mám za sebou už 3.IUI a ani jednou jsem neležela, šla jsem hned zpátky do práce. A nemyslím si, že neúspěch by byl zrovna v tom.
Mám za sebou i několik transferů embryí, a ani při tom není nutné nějak moc se omezovat. Vyžaduje se jen něco přes půlhodinku ležení v CAR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
15.2.10 18:02

ahoj,, po jaké době byl váš chlap na spermiu? my se snažíme už skoro 7 měsíců a nic, je ještě asi brzo ho tam vyslat co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
15.2.10 20:52

goldenka

Brzo nebrzo… Ja jsem tam manzela poslala po 4 mesicich zkouseni. Radeji vedet drive nez pozdeji. Jak se rika, co muzes udelat dnes neodkladej na zitrek. Jestli si zjistis veci co nejdrive, tak muzes i s predstupem casu zacit veci resit a nebo budes na tom samem co bys byla dnes, ale o 12 mesicu pozdeji. Tak si vyber…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
126
15.2.10 22:45

U me manzela na spermiogram poslal gyndoktor po roce snazeni. Cim drive, tim lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TT
16.2.10 12:22

G. pošli manžela na spermiogram co nejdřív, alespoň se zjistí co a jak a budete hned vědět,jestli je v pořádku.Můj byl potom dokonce pyšnej,když to dobře dopadlo,jak se pěkně mršky hýbají a je jich dost :-D .Ona nejistota je pěkná potvora.Mně doktorka ještě dělala kompletní hormonální profil 3. a asi 20. den cyklu - z toho taky zjistí fůru.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex