Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
andreiika píše:
Ahoj, zatím nepovedloJen, partner má pomalejší spermie, snažíme se skoro 2 roky. Teď dostal na 3 měsíce nějaké léky, tak jsem se ptala jak dlouho ty procedury v CARu trvají. Že bych já zatím podstoupila nějaké ty testy, protože jestli prášky nezaberou budou to další 3 „promarněné“ měsíce. Ale možná zaberou, možná já tou dobou už budu mít za sebou nějaké testy a možná otěhotním přirozeně. Tak jen uvažuju, abych někde nevyhazovala peníze, když možná ani není třeba.
Zkrátka je tam moc „možná“
Ale jinak s předchozím partnerem jsem před 7mi lety přirozeně otěhotněla - nechtěně a po té co jsme jeden měsíc vynechala prášky. A teď když člověk chce tak
Alex01 píše:andreiika píše:to asi bude mít každý CAR v podmínkách, vám se zadařilo otěhotnět přirozeně?
Ještě bych měla jeden dotaz - asi za ty úvodní vyšetření v CARu platí, i když bychom třeba mezitím otěhotněli přirozene?![]()
no, u mě to byl v CARu vcelku fofr. první návštěva minulý měsíc 4DC, odběry na hormony, imunologii, další 11 DC, další odběry a sono vejcovodů, pak jsem myslela že se po tom sonu, kdy to propláchnou a zprůchodní, zadaří, ale nic. Další návštěva vyšla zrovna na 1 DC dalšího cyklu. Zjištění, že nemám průchodný jeden vejcovod a zrovna mi dali clostíka a domluvili jsme IUI. Takže fofr, proč čekat
.
Moc bych ti přála aby to vyšlo přirozeně, já si myslím, že ať se zadaří tak nebo tak, tak klidně i těch pár peněz obětuješ
.
Tak to je fofr. Nekdo tady psal, ze to trvalo skoro 6 mesicu nez prislo na samotne IUI.
Muze se zeptat kolik jste zatim teda platili? Jen abych vedela na co se pripadne pripravit.
Jinak ja Clostik uz jednou mela, ale mela jsem po nem cystum..
Alex01 píše:andreiika píše:
Ahoj, zatím nepovedloJen, partner má pomalejší spermie, snažíme se skoro 2 roky. Teď dostal na 3 měsíce nějaké léky, tak jsem se ptala jak dlouho ty procedury v CARu trvají. Že bych já zatím podstoupila nějaké ty testy, protože jestli prášky nezaberou budou to další 3 „promarněné“ měsíce. Ale možná zaberou, možná já tou dobou už budu mít za sebou nějaké testy a možná otěhotním přirozeně. Tak jen uvažuju, abych někde nevyhazovala peníze, když možná ani není třeba.
Ale jinak s předchozím partnerem jsem před 7mi lety přirozeně otěhotněla - nechtěně a po té co jsme jeden měsíc vynechala prášky. A teď když člověk chce tak
Alex01 píše:andreiika píše:to asi bude mít každý CAR v podmínkách, vám se zadařilo otěhotnět přirozeně?
Ještě bych měla jeden dotaz - asi za ty úvodní vyšetření v CARu platí, i když bychom třeba mezitím otěhotněli přirozene?![]()
no, u mě to byl v CARu vcelku fofr. první návštěva minulý měsíc 4DC, odběry na hormony, imunologii, další 11 DC, další odběry a sono vejcovodů, pak jsem myslela že se po tom sonu, kdy to propláchnou a zprůchodní, zadaří, ale nic. Další návštěva vyšla zrovna na 1 DC dalšího cyklu. Zjištění, že nemám průchodný jeden vejcovod a zrovna mi dali clostíka a domluvili jsme IUI. Takže fofr, proč čekat
Moc bych ti přála aby to vyšlo přirozeně, já si myslím, že ať se zadaří tak nebo tak, tak klidně i těch pár peněz obětuješ.
.
Andreiko podle mě se asi co se placení týče řídit nemůžeš, nejsem v soukromém CARu, ale v Brně na Obilním trhu, což je součást fakultní nemocnice, takže mě to prozatím stálo 90 Kč i s receptem za Clostík
Jinak nechci teď hned umělý, protože přítel byl kvůli zlepšení spg na operaci a teď bere léky, takže hned jít do umělýho, to nemusel ani na operaci a ani brát léky. Chci tomu ještě dát ty 3 měsíce…
Alex01 píše:andreiika píše:
Moc bych ti přála aby to vyšlo přirozeně, já si myslím, že ať se zadaří tak nebo tak, tak klidně i těch pár peněz obětuješ.
.
tatranka1 píše:Alex01 píše:já jsem byla v soukromém Caru a 4 iui nás vyšly celkem cca 400kč a to jen díky tomu,že jsem si dvakrát nekupovala pregnyl v lékárně ,ale u nich,jinak by to bylo celkem za 100,– IVF nás stálo 7tisíc
Andreiko podle mě se asi co se placení týče řídit nemůžeš, nejsem v soukromém CARu, ale v Brně na Obilním trhu, což je součást fakultní nemocnice, takže mě to prozatím stálo 90 Kč i s receptem za Clostík
a prosim te co to bylo za Car?
ja jen kdybych jeste nahodou nekdy potrebovala ![]()
jsou to uplne jine ceny nez co jsme platili mi teda…
Ahoj holky,tak mě zítra čeká 2 IUI,tak jsem na to zvědavá. Jasně jsem jim řekla,že nechci k dr.Turkové,tak jak to vypadá,tak mi to bude dělat Jaržambovská.Tentokrát si ohlídám aby mi to daly do správné půlky dělohy. A ted přijde zase to hrozné čekání
nechápu,proč holky které o mimi nestojí ho mít můžou a my všechny tady s tím máme takové problémy ![]()
ANDREIKO co bere muž za léky?
Jinak pozdravení všem,dlouho jsem tu nebyla..
my dávali za ivf 20 tisíc..
iui je v našem car zdarma 6 x ročně.
![]()
Moni 83 píše:
Ahoj holky,tak mě zítra čeká 2 IUI,tak jsem na to zvědavá. Jasně jsem jim řekla,že nechci k dr.Turkové,tak jak to vypadá,tak mi to bude dělat Jaržambovská.Tentokrát si ohlídám aby mi to daly do správné půlky dělohy. A ted přijde zase to hrozné čekánínechápu,proč holky které o mimi nestojí ho mít můžou a my všechny tady s tím máme takové problémy
držím pěsti!!!
![]()
Ahoj,
přítel má varikokélu-dost častá věc u mužů, přiškrcené cévky co vedou z šourku-takže se mu spermie zahřívají. Byl na podvazování cévek v květnu, někomu pomůže operace za pár týdnů, někomu za rok, někomu vůbec. Spg má stále stejný - má je mršky prostě pomalé. Teď dostal Agapurin na 3 měsíce. Někde jsem četla, že to u někoho pomohlo, tak věřím, že to bude i náš případ. Jen se bojím, že se zatím vše soustředí jen na přítele a že až ten to bude (doufejme) mít v pohodě, tak přijdu na řadu já - mám endometriózu, takže může být problém i ve mně. Ale jak tak tady čtu, na případné problémy u mě by se mohlo přijít také v tom CARu.
Objednám se teď ke své gyn a poradím se s ní co dál.Kamccaa píše:
ANDREIKO co bere muž za léky?Jinak pozdravení všem,dlouho jsem tu nebyla..
my dávali za ivf 20 tisíc..
iui je v našem car zdarma 6 x ročně.![]()
KAMCCAA- 20tis. za IVF? a to jen za jeden pokus?můžu se zeptat kam chodíš?přijde mi to trochu drahé. Já jdu za 3 hodiny na 2 IUI a nějak se bojim-minule mě to celkem bolelo,tak mám ted trochu nervy
Říkám si,jestli se trefí do té správné dělohy(mám ji rozpůlenou) když to nekontroluje ultrazvukem
kort když mi to minule dala doktorka do té,ve které folikolky nebyly připravené
no napíšu pak co a jak.tak zatim ![]()
BURDIČKA-ahojky zkus se na tohle zeptat na stránkách lekari-online.cz píše se,že IUI otěhotní asi jen 12 procent žen ale za pokus to určitě stojí.Kolik tě stálo IVF?myslim za jeden pokus. Držim palce ![]()
Ahojky holky,tak dnes jsem 10de po iui a dělala jsem si testík,samozřejmě nic
Já vím možná je to ještě brzy,ale už nějak ztrácím neději
Už mě ty testy s jednou čárkou nebaví
//tohle uvidím asi jen v televizy ![]()
Moni 83 píše:
BURDIČKA-ahojky zkus se na tohle zeptat na stránkách lekari-online.cz píše se,že IUI otěhotní asi jen 12 procent žen ale za pokus to určitě stojí.Kolik tě stálo IVF?myslim za jeden pokus. Držim palce
burdiška- To je hrozné,pak se svěř doktorům
já byla dneska na 2 IUI a manžel má asthenozoospermie-21milionů a z toho 15 milionů nepohyblivých. Jestli se to ted nepovede,tak nejspíš v lednu mě bude čekat IVF By ti jedno IVF měli udělat na svoje náklady,když to takhle zvorali!!
ale co chceš,mě první IUI udělala doktorka do špatné půlky dělohy a přitom v kartě měla jasně napsané,že to má dát do leva.. Člověk kolikrát jen kouká. Drž se,určitě to dobře dopadne ![]()