IUI poprvé - co mě čeká a komu pomohlo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8001
16.11.11 09:21
Alex01 píše:
Bee1 píše:
Jinak z minula mám zkušenost, netestovat dřív než 12 DPO. A ovitreel je v krvi až do 10 DPO
Bee jak se dívám na tvůj metřík, tak jsme měly vloni ZT skoro ve stejnou dobu :kytka: . Jakto, že jsi začala s Clostíkem až tak brzo, to sis na doktorovi vymohla? Mě doktorka dřív jak po roce snažení nechtěla nikam poslat a to jsem ještě fixlovala, a protože rok jsme se poctivě fakt nesnažili, při přítelově práci to ani nejde.

My se snažíme už přes dva roky. A tenkrát to byl rok a něco a po zamlklém. Můj Dr. chtěl zkusit vše a tak to do mě ládoval…bez utz, bez pregnylu, či ovitrellu. Takže vlastně zbytečně. Ovulaci jsem vždycky měla. Ale byl hodný a chtěl vyzkoušet vše. Ale zjistili nám horší spermio(líné, poškozené), což už bylo po vyšetření po zamlklém, ale nikdo neřekl, berte vitamíny, omezte alkohol.....až teď po dalším roce, kdy bylo ještě horší. Tak bere vitamíny a lepší se to. Na prvním IUI, embrioložka řekla spg dobrý. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
16.11.11 14:05
Bee1 píše:
Alex01 píše:
Bee1 píše:
Jinak z minula mám zkušenost, netestovat dřív než 12 DPO. A ovitreel je v krvi až do 10 DPO
Bee jak se dívám na tvůj metřík, tak jsme měly vloni ZT skoro ve stejnou dobu :kytka: . Jakto, že jsi začala s Clostíkem až tak brzo, to sis na doktorovi vymohla? Mě doktorka dřív jak po roce snažení nechtěla nikam poslat a to jsem ještě fixlovala, a protože rok jsme se poctivě fakt nesnažili, při přítelově práci to ani nejde.
My se snažíme už přes dva roky. A tenkrát to byl rok a něco a po zamlklém. Můj Dr. chtěl zkusit vše a tak to do mě ládoval…bez utz, bez pregnylu, či ovitrellu. Takže vlastně zbytečně. Ovulaci jsem vždycky měla. Ale byl hodný a chtěl vyzkoušet vše. Ale zjistili nám horší spermio(líné, poškozené), což už bylo po vyšetření po zamlklém, ale nikdo neřekl, berte vitamíny, omezte alkohol.....až teď po dalším roce, kdy bylo ještě horší. Tak bere vitamíny a lepší se to. Na prvním IUI, embrioložka řekla spg dobrý. :-)

aha, takže zítra jdete na další IUI nebo se teprve podle foliků rozhodne kdy tam půjdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.11.11 15:19

Ahojky i pozitivní ovu test může znamenat těhu :lol: Ale poku jsi dostala pregnyl či Ovitralle, tak netestuj ani ovu testem dřív jak 10DPO, až vyprchá, jinak by jsi ho měla falešně pozitivní- je v nich hormon HCG.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
16.11.11 15:20

Ahojky, jinak já byla 14.11. na prvním IUI :-P Bylo první ale asi i poslední, clostil už nemůžu, už jsem ho měla 6 měs. takže mi dají příště injekce a když už si budu muste píchat, tak rovnou půjdem do IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
16.11.11 15:31

Ahoj,taky zvažuji inseminaci.Kolikrát budu muset do caru?Nebo je možné,že když tam pojedu,tak mi to rovnou udělají?Ale to bych se musela objednat kolem ovulace,že?Nebo se ještě provádějí nějaká vyšetření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
16.11.11 15:48
hellou82 píše:
Ahoj,taky zvažuji inseminaci.Kolikrát budu muset do caru?Nebo je možné,že když tam pojedu,tak mi to rovnou udělají?Ale to bych se musela objednat kolem ovulace,že?Nebo se ještě provádějí nějaká vyšetření?

ahojky, já jsem byla první na odběrech krve, partner na spermiogramu, to nám zabralo první měsíc. Druhý měsíc jsme dostala hned Clostík a kolem předpokládané ovulky se jde na ultrazvuk, dle situace se píchne Pregnyl nebo Ovitrelle a pak asi za 2 dny jdete na inseminaci.
Do centra si zavolej, domluv si konzultaci a na všechno se vyptej!!! Ale určitě to asi nepůjde tak, že si dojdeš v období ovulky a oni ti hned udělají IUI :-? .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martas.24
16.11.11 17:03

Ahoj je tu nekdo kdo jezdi do Gennetu v ulici Kostelni (Praha) :?: :?:

• Citovat
  • Upravit
23
16.11.11 18:07

ALEX01 Kolik jsi za všechno platila?Za jak dlouho mě objednají?Já jsem byla v Unice,tam mě hned posílali na ivf,zkrátka byznis…,tak bych šla zase na Obilnák,třeba mi něco doporučí.Přítel má trochu slabší spermiog.,já jsem v pořádku.Jen jsem přemýšlela,že bych šla pro jistotu na laparku,ale mudr říkal,že když nemám žádné problémy,bolesti,ovu mám,cyklus pravidelný…,tak je zbytečné tam chodit.Tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.11.11 19:22
Moni 83 píše:
veverusaf- Ahojky,já po duphastonu taky přibrala a to skoro 5kg,ale byla jsem spíš oteklá. Ted co beru utrogestan,tak je to celkem v pohodě,ale dolů to moc nejde. To shodíme po dětech :hug:

To si taky říkám a proto mi nevadí, že kynu a taky si dopřávám… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.11.11 19:25

U nás to vyšlo tak hezky, že jsme jeli na objednanou konzultaci, já měla zrovna ovulaci, folikul 23mm a inseminaci mi udělali hned, bez stimulace, jen potom s Duphastonem… Je fakt, že měsíc předtím byl manžel na spermiu a předepsali mu vitamínky a já byla na laparce, měla jsem srůsty… Jak jsem psala první IUI se nevydařilo a nás čeká další… Jsem objednaná na 11. den cyklu, tak by mě zajímalo co tam se mnou budou provádět…? Injekce? Hormony? Nebo? :) Nevíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
16.11.11 19:35

Moni 83: Ten Utrogestan to je to stejný a na udržení? :) A ten si snášíš bez problémů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8001
17.11.11 08:52
Alex01 píše:
Bee1 píše:
Alex01 píše:
Bee1 píše:
My se snažíme už přes dva roky. A tenkrát to byl rok a něco a po zamlklém. Můj Dr. chtěl zkusit vše a tak to do mě ládoval…bez utz, bez pregnylu, či ovitrellu. Takže vlastně zbytečně. Ovulaci jsem vždycky měla. Ale byl hodný a chtěl vyzkoušet vše. Ale zjistili nám horší spermio(líné, poškozené), což už bylo po vyšetření po zamlklém, ale nikdo neřekl, berte vitamíny, omezte alkohol.....až teď po dalším roce, kdy bylo ještě horší. Tak bere vitamíny a lepší se to. Na prvním IUI, embrioložka řekla spg dobrý. :-)
aha, takže zítra jdete na další IUI nebo se teprve podle foliků rozhodne kdy tam půjdete?

Zítra jdu na UTZ jak rostou folikuly a příští týden bude 2.IUI :-) Jen doufám, že to nebude 24.11. To mám konzultaci v novém Caru. No snad se to do toho netrefí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8001
17.11.11 08:56
hellou82 píše:
ALEX01 Kolik jsi za všechno platila?Za jak dlouho mě objednají?Já jsem byla v Unice,tam mě hned posílali na ivf,zkrátka byznis…,tak bych šla zase na Obilnák,třeba mi něco doporučí.Přítel má trochu slabší spermiog.,já jsem v pořádku.Jen jsem přemýšlela,že bych šla pro jistotu na laparku,ale mudr říkal,že když nemám žádné problémy,bolesti,ovu mám,cyklus pravidelný…,tak je zbytečné tam chodit.Tak nevím…

Nenech se hned natlačit do IVF. Mě to taky hned řekli a přitom na tom partner není zas tak špatně. Dokonce podle embrioložky dobře. Je to jen o penězích…vydělají víc.Trvala jsem na třech IUI. Když jsem byla na prvním IUI a seděla jsem ráno v čekárně s manželem a přišla embrioložka za sestřičkama a říká…máme dneska 4IUI a 2 IVF a do konce roku máme splnit 50 IUI, a to nikdy nedáme a je to prostě nevýhodné, nevyplatí se nám to!!! Koukala jsem jako debil. Takže né pomoc někomu, ale jak na tom co nejvíc vytřískat. I kvůli tomuhle přístupu, kromě jiného, jdu jinam. Pokud jste zdraví a horší spermio se dá zpravit vitamínama, tak dejte IUI, umělé je poslední možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
17.11.11 10:35

Úplný souhlas, jen špatný spermiogram se ne vždy dá spravit vitamíny.

Bee1 píše:
hellou82 píše:
ALEX01 Kolik jsi za všechno platila?Za jak dlouho mě objednají?Já jsem byla v Unice,tam mě hned posílali na ivf,zkrátka byznis…,tak bych šla zase na Obilnák,třeba mi něco doporučí.Přítel má trochu slabší spermiog.,já jsem v pořádku.Jen jsem přemýšlela,že bych šla pro jistotu na laparku,ale mudr říkal,že když nemám žádné problémy,bolesti,ovu mám,cyklus pravidelný…,tak je zbytečné tam chodit.Tak nevím…
Nenech se hned natlačit do IVF. Mě to taky hned řekli a přitom na tom partner není zas tak špatně. Dokonce podle embrioložky dobře. Je to jen o penězích…vydělají víc.Trvala jsem na třech IUI. Když jsem byla na prvním IUI a seděla jsem ráno v čekárně s manželem a přišla embrioložka za sestřičkama a říká…máme dneska 4IUI a 2 IVF a do konce roku máme splnit 50 IUI, a to nikdy nedáme a je to prostě nevýhodné, nevyplatí se nám to!!! Koukala jsem jako debil. Takže né pomoc někomu, ale jak na tom co nejvíc vytřískat. I kvůli tomuhle přístupu, kromě jiného, jdu jinam. Pokud jste zdraví a horší spermio se dá zpravit vitamínama, tak dejte IUI, umělé je poslední možnost.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5801
17.11.11 10:39
hellou82 píše:

No, já jsem byla na Obilňáku a platila jsem cca 60 kč za poplatky a 30 za recept. Je dobré tam poprvé dojít začátkem cyklu, tak do 4DC to se můžou brát první odběry, ale musíš se předem objednat. Doporučuju Mudr. Lukášovou, je mladá, snaživá a poctivá. Mě hned vzala odběry, pak další za týden, šla jsem na HSG průchodnost vejcovodů(míň invazivní metoda jak laparoskopie) a na základě výsledků hned další měsíc na IUI, o IVF se mluvilo taky, ale až pokud nevyjde IUI,takže pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí