Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Moni 83 píše:
Tak snad se zadaří jak mě,tak tobě a vůbec nám všemjá jsem taky zvědavá. Už vidim jak v noci nebudu moct spát,protože budu hlídat hodiny. Mám strach,že ten test bude zítra negativní
je hrozný tam pořád už rok a půl vidět jen 1 čárku,ale to známe všechny. Používám mama testy a ty prý jsou známé tím,že občas ukážou 2 čárky a ono přitom nic.. Zítra napíšu
a jak je ti? bolí tě břicho?
určitě tam budou dvě a budou sílit
![]()
člověče, momentálně jo, bolí mě břicho ![]()
holky, normálně na sijemedetem.cz si procházím látky na látkové plenky, chtěla bych látkovat a co vy? plánujete že půjdete zrovna do jednorázovek?…jen změna tématu
![]()
Alex01-já zobu akorát ten utrogestan. Prsa mě nějak snad nikdy nebolí,tak ani teď nic nepociťuji. Jen mám občas takové tlaky v břiše a ve čtvrtek jsem měla úplně jako píchání v podbříšku. No už aby byl zítřek.. Lepší znát špatnou zprávu než být v nevědomosti ![]()
To já vůbec nevim,nad tím jsem ještě nepřemýšlela
ale občas se přistihnu,jak různým maminkám okukuju kočárek a říkám si,jaký bych asi tak chtěla ![]()
Moni 83 píše:
To já vůbec nevim,nad tím jsem ještě nepřemýšlelaale občas se přistihnu,jak různým maminkám okukuju kočárek a říkám si,jaký bych asi tak chtěla
to já vzhledem k tomu, že jsem vloni těhu byla, tak jsem měla kočárek vybraný, ale pak se ségře narodily dvojčata a koupili si skvělý kočár, lehký, ovladatelný, pěkný a je i na jedno mrně, tak jsem to přehodnotila, ale stejně uvidíme na jaký budou peníze.
A látkové pleny mě hrozně lákají, protože je to takové kreativní a aspoň bude prcek brzo chodit na nočník, když vidím kamarádky, co jim ve 2-3 letech děti ještě čurají do plenek, tak mi je ěch dětí někdy i líto.
ahoj holky, už asi 2 týdny sleduju vaší diskuzi. Jsme objednaný 9.12. na první konzultaci do gennetu, tak tu sbírám informace. Jste zdrojem skvělých informací!
Moc vám všem držím palce, ať vám to vyjde! My už máme 3-letýho chlapečka, ale už 2 roky chceme udělat sourozence a nedaří se, jen 2 potraty.. ![]()
Moni 83 - jsem napnutá jak špagát
doufám, že máš pořádný // !
Alex01 - látkovky ti doporučuju, malýho jsem měla v látkáčích a opruzeniny téměř žádný a z plen vyskočil v roce a půl a od 2 a půl je bez plen i celou noc. Je to vážně moc zdravý, jak jsou ty papírový pleny bělený chlorem, tak se dost spekuluje, že za velkou neplodností mužů může být i to, že vyrostli v chlorových jednorázovkách…
Ale to je mimo téma
takže tedy držím všem palce ![]()
mayerka píše:
ahoj holky, už asi 2 týdny sleduju vaší diskuzi. Jsme objednaný 9.12. na první konzultaci do gennetu, tak tu sbírám informace. Jste zdrojem skvělých informací!Moc vám všem držím palce, ať vám to vyjde! My už máme 3-letýho chlapečka, ale už 2 roky chceme udělat sourozence a nedaří se, jen 2 potraty..
Moni 83 - jsem napnutá jak špagátdoufám, že máš pořádný // !
Alex01 - látkovky ti doporučuju, malýho jsem měla v látkáčích a opruzeniny téměř žádný a z plen vyskočil v roce a půl a od 2 a půl je bez plen i celou noc. Je to vážně moc zdravý, jak jsou ty papírový pleny bělený chlorem, tak se dost spekuluje, že za velkou neplodností mužů může být i to, že vyrostli v chlorových jednorázovkách…
Ale to je mimo tématakže tedy držím všem palce
díky za doporučení, jen je to o tom, ze začátku posbírat informace, mě se líbí jak holky šijí plenky a kalhotky. Taky jsi šila, nebo jen kupovala hotové?
Moni kdepak jsi, co test?!?? ![]()
Ahoj holky,tak je to jak jsem si myslela
zase jen jedna čárka. Už mi z těch testů začíná hrabat
jediný co si ještě říkám je,že se třeba ta druhá objeví třeba koncem týdne..? tak je to jasný,čeká mě IVF ..
Moni 83 píše:
Ahoj holky,tak je to jak jsem si myslelazase jen jedna čárka. Už mi z těch testů začíná hrabat
jediný co si ještě říkám je,že se třeba ta druhá objeví třeba koncem týdne..? tak je to jasný,čeká mě IVF ..
nesmutni
dokud nedošla ms, tak není nic ztraceno, u někoho se druhá čárka objeví později
moc ti držím pěsti!
moni, to je mi líto… Ani nevíš, jak to tu s váma všema prožívám…
Alex - já si tenkrát koupila hotový látkovky Popolini, v té době ještě zase tolik nefrčely a na ušití jsem si netroufla.. Teď už je tolik návodů a tak, že bych to zkusila, ale jestli se zadaří, tak využiju tu hromádku starších popolínů. Ale dají se ušít krásný kousky
některý holky jsou vážně moc šikovný. Když jsem látkovala s naším kloučkem, tak se na mě spousta lidí koukala jako na šílence ![]()
Děkuju
Alex01- ty jsi psala,že jsi loni byla těhotná?můžu vědět co se stalo? mě doktoři-když mi zjistili tu vrozenou vadu dělohy-po laparce řekli,že nejspíš párkrát potratim,ale že to bude pro tu mojí dělohu lepší,že se aspon roztáhne.Super vyhlídky. Těhotná jsem nebyla nikdy.. bude mi 29,za pár měsíců to budou 2 roky snažení. Moje tělo si dělá naprosto co chce. Ale jak řekla doktorka,lepší 2 dělohy,než žádnou. Musíme být silné,ale je to hrůza co. Dneska mě celý večer hrozně bolí hlava,jdu spát. Tak holky hezké sny a Alex01 držim palce,ať to vyjde ![]()
Moni 83 píše:
DěkujuAlex01- ty jsi psala,že jsi loni byla těhotná?můžu vědět co se stalo? mě doktoři-když mi zjistili tu vrozenou vadu dělohy-po laparce řekli,že nejspíš párkrát potratim,ale že to bude pro tu mojí dělohu lepší,že se aspon roztáhne.Super vyhlídky. Těhotná jsem nebyla nikdy.. bude mi 29,za pár měsíců to budou 2 roky snažení. Moje tělo si dělá naprosto co chce. Ale jak řekla doktorka,lepší 2 dělohy,než žádnou. Musíme být silné,ale je to hrůza co. Dneska mě celý večer hrozně bolí hlava,jdu spát. Tak holky hezké sny a Alex01 držim palce,ať to vyjde
MOni, vloni jsem otěhotněla cca po 2 měsících snažení a v 10tt jsem měla zamlklé těhotenství. Dvě revize, protože první byla udělaná špatně a měla jsem po ní rozsáhlý zánět. Od té doby se snažíme a nic. Je to hodně o psychice. Ale taky se mmi udělaly srůsty na levém vejcovodu, tak je neprůchodný.
A ty to s tou dělohou máš jak? To ji máš jako rozdělenou přeoážkou nebo máš fakt dvě? A jak ti tam ústé vejcovody? Si to nějak nedovedu představit.
Mě bude 34 ve 29 jsem těhu vůbec neřešila. Ale nedovedu si představit řešit to už 2 roky, to je hrozné na psychiku!!! Musíme být silné, ono si nás to mimi jednou najde ![]()
Já mám jednu dělohu,která je rozpůlená a každá ta půlka má svůj čípek. Já vím,že 29 není takový věk,ale už tenkrát mi doktoři říkali,že jestli chci dítě,tak ať ho mám co nejdřív.Jenže měj dítě ve 23 letech,když přítel je děvkař a pořád se jen nervuješ. Teď mám úžasného manžela a když to chceme oba,tak nic. Ale věřím,že to bude ok
Jinak nevím co znamená zamlklé těhotenství?
Moni 83 píše:
Já mám jednu dělohu,která je rozpůlená a každá ta půlka má svůj čípek. Já vím,že 29 není takový věk,ale už tenkrát mi doktoři říkali,že jestli chci dítě,tak ať ho mám co nejdřív.Jenže měj dítě ve 23 letech,když přítel je děvkař a pořád se jen nervuješ. Teď mám úžasného manžela a když to chceme oba,tak nic. Ale věřím,že to bude okJinak nevím co znamená zamlklé těhotenství?
já jsem tou dobou taky spíš řešila chlapy, rozvod a takové veselosti.
Zamlklé těhotenství znamená, že se embryo přestane vyvíjet, ale ty nic nepoznáš, protože nekrvácíš. Já jsem o tom nevěděla cca 2 týdny.
Ahoj Holky,
tak termín 2. IUI je středa. Folík 19 mm dneska sliznice 7,2mm. Takže termín konzultace v Artu není ohrožen.:-) V sedm si mám píchnout injekci. Konečně standartní postup. ![]()