IUI srpen 2021

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2016
25.8.21 18:18

@Simona87b no je to hrůza 😪 a to čekání k tomu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
25.8.21 20:50

@Cassydissy upřímně jsem zkoukla několik videí na youtube a udělala si takovou vlastní sestavu ze cviků, které se tam opakovaly, na 15-20 minut. Déle bych denně nevyšetřila. Mívám docela nabitý program. Snažím se poslední týdny zvolnit tempo, ale nějak mi to nejde. 😇

A trošku z jiného soudku. Přemýšlela jste někdy některá i o nějaké terapii? Někomu se vymluvit a uvolnit se? Nejednou jsem slyšela, že je to hodně často jen o hlavě a že by to mohlo pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
25.8.21 21:30

@Bellinka2 fakt si měla narozky? Pro nás to už byl speciální den:-)My měli s manzelem výročí co sme se dali dohromady jako par-ne teda výročí svatby, ale výročí vztahu:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.8.21 02:06

@Cassydissy ahojky, Dekuju za podporu, zatím se držím, ale upřímně mám pocit, ze už začíná ta touha po tom testování být tak silná ze si s tím už dlouho neporadím…Stoupá u mě teda pocit ze se to zase nepovedlo kvůli ten příznakum co mám a zároveň u mě stoupá naděje pravé kvůli těm priznakum co mám:-)Sama sobě už jako vůbec nerozumím:-)Prsa bolí, bricho sem tam…ale stehna mě bolej dneska cely den jako na fest. Takže asi se tlačí MS už jakoze aktuálně klepe na dvere:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.8.21 02:11

@Kristy0001 Ahoj, no ja tedy přiznávám bez mučeni, ze po prvním porodu jsem navštěvovala delší dobu psycholozku. Bohužel mi strašně dlouho trvalo se vyrovnat s porodem. Strašně sem si prala rodit normálně a bohužel se porod zastavil v určitě fázi a ja se přestala otevírat, malickej už se rval ven a začal špatně dýchat no a kombinace hormonu a všeobecně koktejlu emocí po porodu, který nakonec skončil císařským řezem mě dostala do psychických sraček. Zjednodušeně-nedokázala sem se dostat z toho, ze sem,,nezvládla”syna porodit normálně…samozřejmě ze se to srovnalo a vše bylo v brzké době ok, ale k paní doktorce tedka chodím dal a ne kvůli nějakému problému ale proste k ni chodím rada, vždy si vycistim hlavu a slyším názor někoho z jiného pohledu navíc. atakuje za mě pokud o tom uvažujete tak schvaluji…Vše si člověk srovná v hlave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
26.8.21 06:17

@Simona87b jee tak to je hezký :) jojo měla, tak snad by si ten den mohl připsat další úspěch :) ale jinak tě úplně chápu s tím testováním, že si s tebou hlava zahrává a ikdyz prisuzujes logicky příznaky PMS tak tam vrtá ten červík. Já zas příznaky mám, které normálně před MS nemívam. A ačkoliv na základ testu vím, že se jedná o účinek léků, tak tam v hlavě taky něco mám, co mi tam říká, třeba si jedna z těch, co se jim těhotenství potvrdí z moče později.. no prostě chtíč je velká věc a zároveň ty hormony. Přece jen ten progresteron dělá divy, je to jeden z těhotenských hormonů, takže se nedivím, že nám to takhle plete všechno hlavu. Ať už se rozhodneš testovat nebo ne, tak držím palce :srdce:
Jinak mě mrzí, že sis prošla takovou zkušenosti, kdy ses nemohla vyrovnat s věci, kterou prostě neovlivnis. Ale tak hlavně, že ses z toho dostala. A tím možná odpovím i @Kristy0001 Já k psychologovi také chodila, jeden čas kvůli nepříjemné životní zkušenosti s jednim nechci úplně říkat bývalých partnerů, ale byl to člověk, se kterým sem si něco zažila a nebylo to úplně ono. No a pak kvůli zhoršujícímu se OCD. S tím se potykam dlouhou dobu, ale jak sem vysadila antikoncepci, tak návalem hormonů přišlo zhoršení a já se bála, že až otehotnim a porodim, tak to nebudu dávat vůbec, takže proto. V obou případech mi to pomohlo. A souhlasím se simcou, že chodit tam dal se vypovídat je určitě fajn. :) Kord když si najdeš opravdu psychologa co to sedne. Nicméně mojí touhu po miminku to moc nevyřešilo. Řešila sem nejdřív s jedním, že to nejde a dostala jsem radu, že tělo není stroj a musí se po takové době s antikoncepci znovu upravit. Potom sem se snažila na to tolik netlačit, ale každý neúspěch a zdravotní problémy mě vracely zpět. Potom sem řešila i to, že budeme muset do CARu a to už s druhým a upřímně sem dostala radu si udělat krizovy scénář, prostě co nejhoršího by se mohlo stát a jak bych to řešila. Proto sem už takhle brzo otevřela s přítelem téma adopce a vím, že ačkoliv si přeju mít vlastní miminko, které odnosim, tak mám jistotu, že úplně bez dětí zůstat nikdy nemusím, že můžu dát domov alespoň detatku někoho jiného. A neříkám, pomohlo to, ale ve chvíli, kdy sem najela znovu na cestu IUI a hormonů, tak to ve mě stejně nezastaví ty emoce, které teď právě prožívám. Ale určitě si myslím, že v něčem to pomoct může. Záleží asi i na tom, jaký člověk je. A třeba když bych chodila dál i v rámci tohohle procesu, tak bych to třeba snášela líp :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
26.8.21 06:18

@Majdasss tak v tom pripade se neznepokojuj, opravdu pokud je to jen hraniční a je to problémy který opravíte léky, tak věřím, že se brzo povede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
26.8.21 06:45

@Bellinka2 máš pravdu :*. Pokud budu mít pruchozi vejcovody, tak mi podle tabulek napíšou ty léky a hurá do toho :D. Jojo, je tam psáno "hranicne pozitivní protilátky proti spermiím ", takže To asi budou i malé dávky, jen aby se to vyrovnalo… Ale prý to má každa třetí žena, což mě překvapilo, některá to prý ani nikdy nezjistí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.8.21 07:52

@Bellinka2 teda holka ty toho mas taky za sebou asi dost…tahle nemoc není žádný med a vím jak komplikuje život. Jak se citis dneska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
26.8.21 08:08

@Majdasss hele já tomu věřím :) jakmile jde o hraniční, tak bych to nebrala tak špatně. Přece jen jak říkáš, dokáží to vyřešit u ženských co tyhle problémy mají velké a některé to ani nikdy nezjistí :) tak držím palce ať průchodnost vyjde na jedničku a brzo zacnete :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
26.8.21 08:16

@Simona87b No holka co ti budu povídat, hodně lidí to nedokáže pochopit, třeba doma to byl boj, protože přítel je hrozný realista a ve chvíli kdy něčemu nerozumi a nechápe to, tak to nedokáže moc zpracovat. :mrgreen: já mám lehkou formu, která mě ale po vysazení antikoncepce začala limitovat a vadilo to mě a narušovalo mi to vztah. Nicméně od psychologa vím, že se lidi potýkají s mnohem horšími stavy. V tuhle chvíli to mám víc pod kontrolou, samozřejmě jsou horší a lepší dny v závislosti na emočním rozpoložení ale některých věcí sem se skoro zbavila a zbytkem netravim už tolik času jako dřív :)
Asi jako normálně by sis nevšimla, že něco takového mám. Možná člověk, co s tím má sám zkušenost. Ale ve smyslu domácnosti to utajit nejde a ani bych nechtěla, protože by mi to pak vše ještě víc komplikovalo. I přítel je chápavější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
26.8.21 08:54

@Bellinka2 moc děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
26.8.21 11:13

Ahoj holky tak co jak to s vámi vypadá :D

Taky jste začali hned po dobrání clostiku ze se něco děje občas cítím podbřišek a mám bílý výtok.. Tak si říkám aby v pondělí už nebylo po ovu.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
26.8.21 11:23

@penalda Ahojky, já cítila az 13 DC po ultrazvuku. Po dobrání hned nee. Kolikátý si den? 7DC?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4855
26.8.21 12:49

@Bellinka2 Ano 7. DC. Taky mě to překvapilo, že už se něco děje.. Od 3. Piju kontryhel čaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.