Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Cassydissy upřímně jsem zkoukla několik videí na youtube a udělala si takovou vlastní sestavu ze cviků, které se tam opakovaly, na 15-20 minut. Déle bych denně nevyšetřila. Mívám docela nabitý program. Snažím se poslední týdny zvolnit tempo, ale nějak mi to nejde. 😇
A trošku z jiného soudku. Přemýšlela jste někdy některá i o nějaké terapii? Někomu se vymluvit a uvolnit se? Nejednou jsem slyšela, že je to hodně často jen o hlavě a že by to mohlo pomoci.
@Bellinka2 fakt si měla narozky? Pro nás to už byl speciální den:-)My měli s manzelem výročí co sme se dali dohromady jako par-ne teda výročí svatby, ale výročí vztahu:-)
@Cassydissy ahojky, Dekuju za podporu, zatím se držím, ale upřímně mám pocit, ze už začíná ta touha po tom testování být tak silná ze si s tím už dlouho neporadím…Stoupá u mě teda pocit ze se to zase nepovedlo kvůli ten příznakum co mám a zároveň u mě stoupá naděje pravé kvůli těm priznakum co mám:-)Sama sobě už jako vůbec nerozumím:-)Prsa bolí, bricho sem tam…ale stehna mě bolej dneska cely den jako na fest. Takže asi se tlačí MS už jakoze aktuálně klepe na dvere:-(
@Kristy0001 Ahoj, no ja tedy přiznávám bez mučeni, ze po prvním porodu jsem navštěvovala delší dobu psycholozku. Bohužel mi strašně dlouho trvalo se vyrovnat s porodem. Strašně sem si prala rodit normálně a bohužel se porod zastavil v určitě fázi a ja se přestala otevírat, malickej už se rval ven a začal špatně dýchat no a kombinace hormonu a všeobecně koktejlu emocí po porodu, který nakonec skončil císařským řezem mě dostala do psychických sraček. Zjednodušeně-nedokázala sem se dostat z toho, ze sem,,nezvládla”syna porodit normálně…samozřejmě ze se to srovnalo a vše bylo v brzké době ok, ale k paní doktorce tedka chodím dal a ne kvůli nějakému problému ale proste k ni chodím rada, vždy si vycistim hlavu a slyším názor někoho z jiného pohledu navíc. atakuje za mě pokud o tom uvažujete tak schvaluji…Vše si člověk srovná v hlave
@Simona87b jee tak to je hezký
jojo měla, tak snad by si ten den mohl připsat další úspěch
ale jinak tě úplně chápu s tím testováním, že si s tebou hlava zahrává a ikdyz prisuzujes logicky příznaky PMS tak tam vrtá ten červík. Já zas příznaky mám, které normálně před MS nemívam. A ačkoliv na základ testu vím, že se jedná o účinek léků, tak tam v hlavě taky něco mám, co mi tam říká, třeba si jedna z těch, co se jim těhotenství potvrdí z moče později.. no prostě chtíč je velká věc a zároveň ty hormony. Přece jen ten progresteron dělá divy, je to jeden z těhotenských hormonů, takže se nedivím, že nám to takhle plete všechno hlavu. Ať už se rozhodneš testovat nebo ne, tak držím palce ![]()
Jinak mě mrzí, že sis prošla takovou zkušenosti, kdy ses nemohla vyrovnat s věci, kterou prostě neovlivnis. Ale tak hlavně, že ses z toho dostala. A tím možná odpovím i @Kristy0001 Já k psychologovi také chodila, jeden čas kvůli nepříjemné životní zkušenosti s jednim nechci úplně říkat bývalých partnerů, ale byl to člověk, se kterým sem si něco zažila a nebylo to úplně ono. No a pak kvůli zhoršujícímu se OCD. S tím se potykam dlouhou dobu, ale jak sem vysadila antikoncepci, tak návalem hormonů přišlo zhoršení a já se bála, že až otehotnim a porodim, tak to nebudu dávat vůbec, takže proto. V obou případech mi to pomohlo. A souhlasím se simcou, že chodit tam dal se vypovídat je určitě fajn.
Kord když si najdeš opravdu psychologa co to sedne. Nicméně mojí touhu po miminku to moc nevyřešilo. Řešila sem nejdřív s jedním, že to nejde a dostala jsem radu, že tělo není stroj a musí se po takové době s antikoncepci znovu upravit. Potom sem se snažila na to tolik netlačit, ale každý neúspěch a zdravotní problémy mě vracely zpět. Potom sem řešila i to, že budeme muset do CARu a to už s druhým a upřímně sem dostala radu si udělat krizovy scénář, prostě co nejhoršího by se mohlo stát a jak bych to řešila. Proto sem už takhle brzo otevřela s přítelem téma adopce a vím, že ačkoliv si přeju mít vlastní miminko, které odnosim, tak mám jistotu, že úplně bez dětí zůstat nikdy nemusím, že můžu dát domov alespoň detatku někoho jiného. A neříkám, pomohlo to, ale ve chvíli, kdy sem najela znovu na cestu IUI a hormonů, tak to ve mě stejně nezastaví ty emoce, které teď právě prožívám. Ale určitě si myslím, že v něčem to pomoct může. Záleží asi i na tom, jaký člověk je. A třeba když bych chodila dál i v rámci tohohle procesu, tak bych to třeba snášela líp ![]()
@Majdasss tak v tom pripade se neznepokojuj, opravdu pokud je to jen hraniční a je to problémy který opravíte léky, tak věřím, že se brzo povede ![]()
@Bellinka2 máš pravdu
. Pokud budu mít pruchozi vejcovody, tak mi podle tabulek napíšou ty léky a hurá do toho
. Jojo, je tam psáno "hranicne pozitivní protilátky proti spermiím ", takže To asi budou i malé dávky, jen aby se to vyrovnalo… Ale prý to má každa třetí žena, což mě překvapilo, některá to prý ani nikdy nezjistí ![]()
@Bellinka2 teda holka ty toho mas taky za sebou asi dost…tahle nemoc není žádný med a vím jak komplikuje život. Jak se citis dneska?
@Majdasss hele já tomu věřím
jakmile jde o hraniční, tak bych to nebrala tak špatně. Přece jen jak říkáš, dokáží to vyřešit u ženských co tyhle problémy mají velké a některé to ani nikdy nezjistí
tak držím palce ať průchodnost vyjde na jedničku a brzo zacnete ![]()
@Simona87b No holka co ti budu povídat, hodně lidí to nedokáže pochopit, třeba doma to byl boj, protože přítel je hrozný realista a ve chvíli kdy něčemu nerozumi a nechápe to, tak to nedokáže moc zpracovat.
já mám lehkou formu, která mě ale po vysazení antikoncepce začala limitovat a vadilo to mě a narušovalo mi to vztah. Nicméně od psychologa vím, že se lidi potýkají s mnohem horšími stavy. V tuhle chvíli to mám víc pod kontrolou, samozřejmě jsou horší a lepší dny v závislosti na emočním rozpoložení ale některých věcí sem se skoro zbavila a zbytkem netravim už tolik času jako dřív ![]()
Asi jako normálně by sis nevšimla, že něco takového mám. Možná člověk, co s tím má sám zkušenost. Ale ve smyslu domácnosti to utajit nejde a ani bych nechtěla, protože by mi to pak vše ještě víc komplikovalo. I přítel je chápavější ![]()
Ahoj holky tak co jak to s vámi vypadá ![]()
Taky jste začali hned po dobrání clostiku ze se něco děje občas cítím podbřišek a mám bílý výtok.. Tak si říkám aby v pondělí už nebylo po ovu.. ![]()
@penalda Ahojky, já cítila az 13 DC po ultrazvuku. Po dobrání hned nee. Kolikátý si den? 7DC?
@Bellinka2 Ano 7. DC. Taky mě to překvapilo, že už se něco děje.. Od 3. Piju kontryhel čaj
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.