Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bellinka2 Nedoporučují nic. Zkoušet to dál. Že se zadařit musí. Ano všechny vyšetření jsem absolvovala a vše v pořádku. Nikdo neví proč to nejde. Vyzkoušela jsem samozřejmě snad už úplně všechno, mojžíšovou, těhotenskou kuru s tiande, různé čaje, vitamíny… nefunguje nic..
Pravě teď tam zkusím ještě naposledy iui s akupunkturou jestli to náhodou nepomuze a pak zkusím jinou kliniku, jestli to nepomuze.. ![]()
@Anonymní píše:
@Bellinka2 Nedoporučují nic. Zkoušet to dál. Že se zadařit musí. Ano všechny vyšetření jsem absolvovala a vše v pořádku. Nikdo neví proč to nejde. Vyzkoušela jsem samozřejmě snad už úplně všechno, mojžíšovou, těhotenskou kuru s tiande, různé čaje, vitamíny… nefunguje nic..
Pravě teď tam zkusím ještě naposledy iui s akupunkturou jestli to náhodou nepomuze a pak zkusím jinou kliniku, jestli to nepomuze..
Je hrozné, že je člověk dle lékařů v naprostém pořádku a stejně nic. Mrzi mě, že máš takhle těžkou cestu za miminkem a moc držím palce, aby se na vás brzo štěstí usmálo.
Teď úplně mimo, ale probírali jste s přítelem i adopci? Tím rozhodně nechci říct, abyste se už dál nesnažili, věřím, že když je vše v pořádku, tak to určitě nějak musí jít, ale například my jsme tuto možnost probírali s partnerem ve chvíli, kdy jsem dostala zadanku do CARu. Chtěla jsem asi prostě jen vědět jeho názor a případné možnosti.
@Anonymní píše:
Pravě teď tam zkusím ještě naposledy iui s akupunkturou jestli to náhodou nepomuze a pak zkusím jinou kliniku, jestli to nepomuze..
Ahoj, budu opakovat, co holky napsaly. Taky mi je to moc lito.. A pridam jednu zkusenost. Znami od partnera se snazili dlouho, predlouho.. Roky.. A samozrejme porad nic. Pak je nekdo poslal na konzultace k psychologovi a svete div se, maji 2 krasny deti… Mozna by vam taky pomohl. Nekdo zase doporucuje lecitele. Ja bych vubec nebyla proti darovanemu embriu. A co, ze mimi nebude mit vase geny? Bonusem je, ze se mu vyhnou mu take nemoci, ktere treba prodelal partner. Pri rozhodovani zalezi take samozrejme, jak jste na tom a vekem. Je hrozny, ze to u vas porad nevychazi, ale zase u IUI neni uspesnost buhvijaka, jen tak 10%, a to jesre pokud jste oba v poradku. Nejhorsi je ten pocit ke konci, ze to zase nevyslo, to me moc mrzi, ze tim musite opakovane procházet. Mas zjistene AMH?
Bellinka, Simca… Ahoj holky jak jste na tom?? Co noveho? Jste v pracovnim procesu nebo doma? Mne dnes ceka nakupovani obleceni a bot na zitra na prvni pracovni den…Jinak jsem si dala ke snidani dort, co privezli vcera nasi ze svatby… Sledujete tu silnou vuli, jo?!…
![]()
@Cassydissy já sem v práci a jinak nic nového.
včera sem měla teda nic moc večer, ale ani ne tak kvůli tomu, že to asi nevyšlo nebo tak. Ale spíš kvůli tomu, co semnou ty léky dělají. Nálady, bolest prsou, nevolnosti.. hlavně ty prsa teda. Naštěstí když si vezmu do práce hooodne vystuzenou podprsenku, tak to dávám. Ale jakmile sundám, tak je to peklo. Fakt se mě nikdo nesmí dotknout ani já ![]()
Buď v klidu, já si dnes taky dopřála až moc
no co, musíme si udělat radost přece ![]()
@Bellinka2 Jojo toto jsme také probírali. Jsme s tím v pohodě oba. Jen, když lékaři tvrdí, že je u vás vše v pořádku a že to chce jen čas, ale podaří se to, tak nechcete zatím přecházet k adopci, když je tady ještě tahle šance. ![]()
@Cassydissy My zkoušíme s dárcem. S tím jsme oba smíření. Ale bohužel se to stejně nevede. AMH netuším kolik mám. Výsledky mají, ale já je neviděla. Mám dojem, že nikdy. Vždy mi to jen tak mezi řečí řekli, že je to v pořádku. Takže netuším, ale vím už z jiné konverzace, že je to důležité zjistit. Až tam půjdu zeptám se na to.
@Anonymní píše:
@Bellinka2 Jojo toto jsme také probírali. Jsme s tím v pohodě oba. Jen, když lékaři tvrdí, že je u vás vše v pořádku a že to chce jen čas, ale podaří se to, tak nechcete zatím přecházet k adopci, když je tady ještě tahle šance.
Jasně tomu naprosto rozumím. Ale je dobře, že na to koukáte oba stejně. Tak doufám, že se vám brzo zadari, když i doktoři v to věří.
A chodíte celou dobu do jednoho caru jo? A jestli se můžu zeptat kam?
@Bellinka2 tak to ti vubec nezavidim. Ja mam u sebe obavy, jak to budu davat v praci v pripade, ze budu mit taky takove leky. V pristim IUI mam v umyslu chtit aspon progesteron. Prece jenom mam lutealni fazi jen 10 az 11 dni. Cetla jsem, ze ideal je aspon 13 a ten progesteron by mel pomoci. Ruzne bolesti by mi asi nevadily, ale obavam se hlavne ucinku na psychiku. Labilni ucitelka na 2.stupni hned v zari neni uplne prijemna predstava
ale treba to nebude tak hrozny..
A testila jsi dnes?
@Anonymní píše:
@Cassydissy My zkoušíme s dárcem. S tím jsme oba smíření. Ale bohužel se to stejně nevede. AMH netuším kolik mám. Výsledky mají, ale já je neviděla. Mám dojem, že nikdy. Vždy mi to jen tak mezi řečí řekli, že je to v pořádku. Takže netuším, ale vím už z jiné konverzace, že je to důležité zjistit. Až tam půjdu zeptám se na to.
A jaky mas plan na dalsi cyklus? Odpocivat nebo jdete hned zase na to? Stimulovali te necim?
@Cassydissy jee tak to by děti koukali
ale jako budu držet palce, že to na tebe nebude mít takový účinky jako na mě
ale s tou luteální fází máš pravdu. Já ji mám taky krátkou a je lepší ji mít delší.
Joo testila a nic. Takže teď už s tím končím a další test až ofiko příští týden a pak uvidím, zda budou chtít abych došla na krev nebo rovnou vysadim léky a budu čekat na tu holku červenou ![]()
@Cassydissy Prej je dobré na iui jít alespoň 3× po sobě, takže jdu zase hned. Jen chci před zkusit akupunkturu jestli k něčemu pomůže. A dostávám jen ovitrelle.
@Terulle05 ahoj
já jsem teda taky děsně unavená posledních pár dní a zároveň špatně spím. Ale spíš to přičítám změně počasí…
Jinak ty osudy Vás všech jsou neuvěřitelné. Jsme fakt silné! A určitě si dobrý konec zasloužíme a dostaneme ho. Všem bych nám to moc přála! Držte se!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@Simona87b Mně je 27 a příteli 29. O miminko se snažíme s přestávkami od mých 20 let. Povedlo se to jednou přirozeně, jenže jsem potratila a pak jsem se strašně bála do toho jít znova. Až když jsem se konečně odhodlala zjistili příteli, že se mu nemoc vrátila a právě přišel o druhé. takže tak. Náročné to je, protože evidentně není až tak důležité zda je člověk mladý nebo není, mám kolem sebe v mém věku více párů, kterým to nejde a jsou naprosto v pořádku oba dva. Tak se tím aspoň uklidnuji, že nemají žádný problém a též to nejde.