Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Klári já co se týče spodku jsem fakt exot, cítím i malej tampon, věřím že s kalíškem bych musela jet na pohotovost protože bych si ho nebyla schopná vyndat ![]()
veverko, presne jak pise Klarik, vubec ho necitis
Ve vane mi nesel vubec sundat a pak na zachode staci se maximalne uvolnit a jde to uplne v pohodicce ven. Je to fakt super, nesnasim vlozky, neustale vymenovani a nakupovani dalsich novych…a ten pocit, ze se vlastne clovek nak porad pari…a ty tampony jsou podle me taky sfinstvo, protoze drzi tu krev v tele prisatou…Vlastne jsem vcera nemela zadne vlozky doma - jen jednu jedinou a pak jsem si vzpomnela, ze nekde v supliku mam schovany ten kalisek
A dnes jsem jen se slipovkou a kaliskem stravila cely den v praci a vymenila az ted. Uplne 100% to nebylo - neco malinko proteklo (ale fakt malinko), ale vubec nevim, proc…jedine me napada, ze bud nemam spravnou velikost (koupila jsem si L, pac je mi nad 25) nebo mam povolene panevni svaly nebo ze by pres ty dirky nahore? Ale i tak byl kalisek z tretiny naplneny, co myslis Klari? Jinak na kalisek nedam dopustit, no vedet to driv, ze takovy bomba vynalez je tu uz skoro jedno stoleti… ![]()
Daajiku, mě zlehka protíká druhý den menstruace, kdy to mám fakt silné. Jinak ne. Já myslím, že přes ty dírky to neproteče. Já když to mám nejsilnější, tak mi ten kalíšek někdy zajede až hodně dozadu a to nemá být - a myslím, že proto mi to proteče. Ale nevadí mi to, když s tím počítám a dám si slipovku. Mimo ten můj nejsilnější den, kdy ho vylívám častěji, tak si ho taky vyměňuji až přijdu z práce domů a pohoda. Já mám ten větší - tam kde jsem ho já objednávala, tak byly dvě velikosti, pro ženy co nerodily a pro ženy po porodu.
Veverko, jak to ty máš teď s CARem? Máš nějakou přestávku nebo čekáš na nějaké výsledky?
Klari, tak mozna je to u me taky tak, ze jsem 2.den, tak mozna proto. ALe co je mi sympaticke, ze to zkrati delku - bylo to tak i u Tebe? Tam, kde jsem objednavala ja, taky byly 2 velikosti, ono asi vsude jsou jen dve. A tam to meli rozdelene tak, jestli zena rodila cisarskym nebo prirozene nebo nerodila vubec a jeste jestli ma nad 25 let nebo ne. Takze kdybych mela pod 25, tak bych mela mit ten mensi podle toho.
Klariko odpovovidam ti na otazku ohledne tlumeni vajecniku.ja mela dlouhy protokol takze 21dc jsem zacala pichat DECAPETYL a pichla jsem ho do 33dc tym ze jsem ho pichla dennne tak vlasne je to umele nahozeni a nedosla mi menstruace tak jsem to vysadila a ejhle ona dva dny na to prisla.jak dosla menstruace tak od 2dc jsem znova nasadila DECAPEPTYL A FOSTYMON 225J. doktorka mi rekla ze ten decapeptyl by mel lepe nastartovat moje vajecniky.ale 7dc jsem sla na ultrazvuk a jen 6 foliku coz mne celkem stvalo fostimon zvysen na 30j pak 10dc ultrazvuk velkych foliku bylo fakt jen 6 plus 4jeste nasla ale maly ty nedorostly byli maly.pak jeste ultrazvuk 12dc tam mi rekla ze 6 foliku je nad 22mm a ty dalsi byli 13mm 14dc opu.jo a co ultrazvuk to krev mi brali. takle jsem to mela ja.jo a vsechny foliky byli na prave strane, na leve nic.
No já ted čekám asi na nic, mám kvuli tomu podělanému IUI už jen jeden pokus na IVF tak nevím co mám dělat… ![]()
Loni jsem byla na IVF který zkončil v 11tt, letos v květnu na IUI v přirozeném cyklu-pouze s pregnylem
,a to mi pak dr. v červnu oznámil že se mi to počítá, takže ted už mám jen jeden pokus ![]()
Klári a tobě povolí IVF, podle popisku počítám že jsi měla od dubna co to počítají 3× IUI? takže by jsi neměla mít už žádný pokus, holky já jsem z toho fakt neštastná, jak tohle mužou dělat každému jinak ![]()
Veverko pokud jsi to nevedela dopredu tak byse ti to nemelo pocitat ne? a nebo co kdyby jsi to iui uhradila? lepsi uhradit iui nez pak platit ivf
Veverko, já jsem si to zjišťovala přímo v mé zdravotní pojišťovně a tam mi řekli, že se mi počítá pouze ten jeden pokus, kdy jsem při IUI stimulovala injekcemi. Od dubna máš nárok na čtyři pokusy IVF, když si necháš zavést jedno embryo - takže mi zbývají 3 pokusy na IVF. A kdo by to měl vědět líp než pojišťovna, která mi tyhle záležitost proplácí?!
A taky jsem tady pročítala diskuze na toto téma a holky tam psaly to stejné, je to v tom zákonu nějak blbě napsané, ale že se IUI bez injekcí do těch pokusů nepočítá. Některé holky psaly i na ministerstvo zdravotnictví a tam jim to taky potvrdili.
Hani, bohužel jsme se to všichni dozvěděli zpětně a když už to IUI prošlo přes pojišťovnu a je to vyúčtované, tak to zpětně zaplatit nejde. Je to bordel. ![]()
Já budu mít taky dlouhý protokol, tak jsem zvědavá. Jestli počítám správně, tak od první injekce do transferu uběhne asi měsíc?
Klári a co máš za pojištovnu? no já jsem z toho už blbá, Kučera mi tvrdí že se to počítá i bez injekcí, volala jsem do sanusu v Hradci a tam mi řekli to samé ![]()
Veverko, já jsem u pojišťovny Min. vnitra a zjišťovala mi to tam moje kamarádka, která tam přímo pracuje. Ale s Kučerou jsem o tom od června ještě nemluvila. Jedu tam 22.srpna, tak uvidím.
Přečti si diskuzi tady na Miminu „IUI a o pokus míň na IVF“. Tam se o tom holky baví, mají tam i odpověď z ministerstva a vypadá to, že to nakonec dopadne dobře. ![]()
Klári tak doufám že ti to klapne,
, mužeš mi prosím hodit odkaz na ty diskuze?