Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lehr, to je fakt na prd, když jeden doktor říká něco jiného než ten druhý
. A co máš v plánu? Až budeš mít ty další výsledky pojedeš do Sanusu nebo to budeš řešit s tou doktorkou v Praze?
Počkám na druhé výsledky a na genetiku a pojedu do sanusu, moje kamarádka a praktická lékařka v jednom to ještě bude konzultovat s velmi dobrou imunoložkou v Bratislavě a doufám, že pak se ty názory nějak převáží na jednu stranu -malíčková navrhuje tříměsíční podávání kortikoidů, gynekoložka standardní IVF a kortikoidy standardně před tím. mezi tím se pohybuju s tím, že bych měla dle malíčkové před IVF užívat protisrážlivé léky. taky očekávám, že by mohla pomoct ta akupunktura příp. lymf. masáže - imunitně by se tělo snad mohlo dát trošku do kupy… malíčková mi dnes znovu psala, asi to přepošlu oboje Kučerovi, aby se už mohl zamýšlet.
Dg. zní zatím antifosfolipidový syndrom s pozitivními protilátkami proti annexinu V. snažím se s tím sžít…
Gynekoložka říkala, že rozhodující slovo by měl mít gynekolog v CARu..
Lehrerin ještě že jsi na to imuno šla, vím že je na prd že se něco našlo, ale i díky tomu to těd vyjde, nasadí ti léčbu, no já bych asi dala na rady malíčkové, ona tomu víc rozumí než Kučera podle mě, a pokud by jsi to začala brát až před IVF tak ti to podle mě nasadí ve vyšší dávce než davají preventivně, pokud ovuluješ normálně tak bych při tom zkusila IUI v přirozeném cyklu, dneska jsem mluvila s Kučerou a jsou zpátky ty podmínky že když to máš v přirozeném cyklu nic se nepočítá, a přitom brát tu léčbu prednisonem
,jestli jsi měla pozit. testy a pak nic tak by to určitě mělo pomoct. Já si dneska vyžádala ještě vyšetření na Hematologii, tam taky posílají, a muže tam být problém.., takže uvidíme, jinak máme všechno v cajku a jsem s dr. domluvená na IVF v zimě a do té doby budem zkoušet IUI v přirozeném cyklu ![]()
Klari koukám že máš před OPU, tak budu držet palce at toho vyroste co nejvíc, čím stimuluješ? No ty cesty musí být unavné, mě unavuje tam chodit normálně a to mám trolejbusem 20min
, kde jsi byla nakupovat v City Parku
?
Veverko, stimuluju Puregonem a dokonce jsme využili i 4 ampulky Menopuru, co mi zbyly z jednoho IUI. Za léky jsem doplácela 4tisíce. Zítra poslední ultrazvuk a dozvím se termín OPU. A nakupovat jsem byla v City Parku
- ve Znojmě takové nákupní centrum nemáme, tak jsem si aspoň trochu ‚užila‘ ![]()
Klári, tak ať jde vše jako po másle! co vinobraní, chystáš se? a jak vůbec tu stimulaci snášíš?
Vev, to je zajímavá informace s tím přirozeným cyklem, za zkoušku to rozhodně stojí. právě mně už dvě lékařky říkaly, že ti imunologové jsou do toho svého oboru až moc zažraní, přitom nejsou žádné plošné studie, takže se ty výsledky odběrů nemůžou přeceňovat, nikdo neví, kolik žen se stejnými výsledky těhotní… a je dobré to brát s rezervou..uvidím po konzultaci s kučerou, každopádně jsem se těšila, až budu jednou těhotná a teď mám pocit, že to bude hrozný stres, budu muset brát léky proti srážení krve, před porodem je zase vysadit, abych nevykrvácela… to jsou vyhlídky, raději to tady nebudu rozvádět, moc tím žiju.. tak sorry holky
a pěkné ráno.. ![]()
Lehr, stimulace je v pohodě - čekala jsem to horší.
Jediné vedlejší příznaky jsou u mě střídání nálad, někdy je mi úplně do breku. Mám na každé straně 6-7 folíků, říkal dnes Kučera, že je to tak akorát, hyperstimulační syndrom by u mě snad proběhnout neměl. V neděli ráno jdu na odběr vajíček. Na vinobraní půjdu dnes jen odpoledne s malým na kolotoče, jinak ne. Nějak na to nemám náladu na ty davy lidí. ![]()
Uvidíš podle dalších výsledků, třeba ta další krev dopadne úplně jinak. Ale určitě i kdyby to dopadlo stejně, tak si s tím nějak poradí - vždyť dneska jsou doktoři machři ![]()
Klári, tak to je fakt takový příjemný počet, říká se, že když těch vajíček není zase kór tak moc, tak jsou kvalitnější..Tak v neděli držím palce. Já jdu v pondělí poprvé na akupunkturu, tak se budeme i bavit s lékařkou, co to mám vlastně za dg a možná mi bude moct udělat to druhé kolo odběrů ve Znojmě a něco se pošle k rozboru do Prahy, nebudu tam muset jet osobně.. zase ten podzim bude nabitý… papa
Ahoj holky, tak OPU je za mnou - fakt to nic nebylo. Vyseděla jsem 15 vajíček
, embryoložka říkala, že všechny zřejmě nebudou zralé, ale i tak to vypadá, že zbyde něco na zamražení - pokud se teda nestane nic špatného při jejich kultivaci, doufám, že se budou dělit pěkně. 2/3 jsme dali oplodnit ICSI a zbytek normálně. Břicho mám nafouklé, trochu to cítím, ale dá se to - zítra valím do práce, neschopenku si vezmu až po transferu, který by měl být ve čtvrtek nebo v pátek.
Lehr, kam se chystáš na tu akupunkturu? Někdo ti to doporučil?
KLári zdravím a gratuluji k úspěšné misi
budu chodit k mé PL, která je zároveň moje kamarádka a akupunkturu se loni učila. chce trošku vyladit mou imunitu.. - stále nachlazená, časté opary, jako malá jsem měla potíže s dýchacími cestami, teď gyn. zánět a nově zjištěné problémy s početím.. řekla, že jsem učebnicový případ..
Lehr, to je super, že je to kamarádka - bude se ti věnovat se vším všudy a ještě nebudeš mít nepříjemný pocit, že jsi u nějakého anonymního doktora, od kterého pořádně nevíš, co čekat.
Ráno jsme tam přišli v 7.30, od půlnoci jsem nesměla jíst a pít. Převlíkla jsem se do jejich košile, hned si mě vzala anesteziologická sestřička na sálek, napíchla mi žílu, potom mě uspali a když jsem se probudila, tak už jsem byla vedle na pokoji - trvalo to dohromady asi 20 minut. Manželovi zatím vzali krev a odebral si svůj ‚materiál‘
. Potom přišla embryoložka, která nám všechno vysvětlila a domluvili jsme, jak chceme ty vajíčka oplodnit. A v jedenáct mě pustili. Všichni moc milí a příjemní, měla jsem z toho fakt dobrý pocit. ![]()
Klari i ja ti drzim palecky.ani u mne opu nic nebylo, taky mne jen trosku bolelo bricho jinak mne bylo fajn. lehrein, ja prisla rano v 9 hod za sestrickama dali mne nocni kosili a zupan a poslali na pokoj, za pul hodky prisla sestra a poslala mne tam kde se to provadi.pred opu jsem sla na zachod.pak jsem si lehla na takovy lehatko je to podobni jak koza chvili semnou mluvila lekarka co a jak probehne pichli mne injekci, pak pichli jeste jednu, a sestra mne rekla se se mi mozna bude motat hlava, chvili se mi motala pae vterin a pak uz nic nevim, pak jsem se vzbudila az bylo po vsem. polezis asi 2 hodky a mazes domu s doprovodem.