Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Klari, treba mas pravdu a mimco prijde fakt brzo - hezky zcerstva, at tam maji ze me v praci radost…
je to blbe, ze uz tam budu rok, ale teprve az ted by me meli prevzit, takze proste nova smlouva a podminky…
Lehr a Hani, Ta genet. a imunol. vysetreni me taky zajimaji - to je opravdu jen z jednoho odberu krve? Tak proc se toho dr. brani, je to fakt tak drahe, jak jsem slysela, ze to nechce nikdo delat, jen az po neuspesnem IVF?
Asi je to opravdu otázka ceny, ta genetika zhpočívá v pěstování chromozomů, trvá to dlouho, tím pádem věřím, že je to drahé. někde jsem četla, že např. v repromedě v brně to taky dělají až po prvním neúspěšném IVF, teď se ale dost změnily podmínky - finanční a musí nás chápat, že nemůžeme ztratit jen tak jeden pokus a vysolit tolik peněz aniž ybchom věděly, že to má smysl. Klári, ta im. se dělá v praze na Karlově nám. nebo v podolí, na které jsem ale slyšela jen kritiku a kučera nás poslal rovnou na karlák. paní doktorku všude chválí - i na miminu o ní hodně holky píšou. udělali jsme si prostě výlet, auto nechali na chodově, cesta není složitá, není to daleko, spíš problém s parkováním, proto jsme auto nechali na kraji a jeli metrem.
Jo a obojí je z krve, na imuno jsme vezli i sperma jen pro jistotu
No a ještě dodám, že u mě na tu imunologii trochu vsázím, protože se obávám, že mám endometriózu - mám hodně bolestivou menstruaci. endometrióza se údajně projeví v imunologické reakci organismu - pokud tedy nechci na laparku, tak čekám, co bude, no a pak IVF. Klári držím palce!!
Lehrerin myslíš že se to dá poznat podle bolestivé ms? Já na ni taky strašně trpěla, PMS bolesti, křeče, první hodiny se vždycky kroutila v posteli než mi zabral 3tí ibalgin, bylo to hrozné, ale po tom co jsem musela podstoupit revizi dělohy po ZT v 11tt tak jak když utne, nevím co je to PMS či menstr. bolesti, já si právě myslím že jak mě prostě seškrabali tu sliznici tak se asi nejspíš něco odstranilo..
jestli tam teda něco takového bylo
, tu revizi mi dělali 2× za sebou takže dr. říkal že mi to fakt odstanili všechno v děloze, s veškerou sliznicí až na sval..
Ale imunologie v Praze nám vyšla bez nálezu, tak jsem z toho jelen, jestli říkáš že se to tam projeví
Dajik u mne v caru mi udelali genetiku i imuno bez reci hned kdyz jsem k nim poprve dosla .ale nic tam nikde nenasli. holky i ja mivam bolestivou ms to si vzdycky rikam ze snad umru, musim si vzit aspon 2-3 ibalginy zaraz, a jist po dobu dva dny 3krat 2.imuno mam hotovy a presto tam nikde nic nenasli.
Vev nevěděla jsem to, ale všude čtu, že bolestivá menstruace je průvodním jevem endometriózy. pak jsem se v té souvislosti dočetla v nějaké poradně od MUDr. veselé z repromedy v brně, že lze endometriózu zjistit taky im. odběry. tak nevím, nevyznám se v tom, každopádně čekám s napětím na výsledky. pokud je endometrióza výskyt děl. sliznice mimo dělohu, tak nevím, jestli ti ji mohli revizí dělohy odstranit - na revizi jsem taky nikdy nebyla, takže opět jen hádám.
Ahoj holky tak se zde po dlouhé době rozhlížím, myslela jsem, že když sem moc-nebo spíš vůbec nebudu chodit zadaří se…měsíc jsem se sem ani nepodívala a mám z toho jen pěknou cystu grrrrrr. asi se z toho zjevím… měla jsem bolesti tak jsem šla dnes k dr. a on jen potvrdil…budem jen čekat – hlavně aby se zmenšovala jinak laparoskopie pak 3 měs. antikoncepce na uzdravení vaječníku a pak rovnou do ivf ale toto celé je tak na 6 měsícu hezké vyhlídky se asi po…
Rhapsody ahojki, tak ja mela uplne stejnou metodu ze tady moc nechodim a dopadlo to uplne stejne
jj clovek nemuze byt porad pozitivni
a nekdy by jsem se taky na to vy..no co jedeme dal ![]()
Haha holky ahooj;-) stejna metoda i u me a vysledkem je, ze mi konci prave MS:-))
Rhapsi, Marti, ať ty potvory cysty samy zmizí a nemusíte to dál řešit! Musíte doufat, že odejdou s menses a nebo se vstřebají při těhu jako u mě
.
V patek mimco v rodine, dnes u zname…mam pocit, ze se s detatama kolem me rotrhl pytel…
Rhapsy, nic si z toho nedělej, já jedu ve středu na ultrazvuk a myslím, že tam tu mou cystu mám zpátky
.
Daajiku, moje kamarádka minulý týden porodila dcerku, takže kolem mě taky plno mimin a těhulí - samozřejmě jim to všem přeju, ale zároveň je mi z toho celkem smutno… ![]()
Teď trochu odbočím od tématu - náš Adámek šel dnes do první třídy, on byl úplně v pohodě a já měla slzy na krajíčku. Ještě že si neuvědomuje, jak krásné a bezstarostné období mu zkončilo ![]()
Rhapsy stou cystou to je my lito,,u me se taky cysta drzela dva mesice ale zacala stimulovat na ivf a oni u opu mi ji odsali. klariko leti to dite do prvni tridy a jeste si vlastne neuvedomuje co ho ceka.nez se nadejes tak bude v puberte, cas silene leti. u mne nic novyho, jen mi ivf rozhazel cely cyklus tak jsem zvedava kdy dojde ms, merim i bt tedka a teplotky jsou hrozny. a taky premyslim o laparce ale mam strach.