Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak to ráda slyším, já jsem poslední dobou byla na sanus taková trošku napružená - kučera byl minule nějaký protivný, když jsem si říkala o ta vyšetření, ale tvoje zkušenost mě přesvědčuje, že to má smyslu tam zůstávat. nechce se mi přecejen do brna, všechno by podle mě bylo dražší..
s tou akupunkturou je to přesně, jak píšeš. jako bývalý zdravotník jsem vždycky hrozně ráda, když svého lékaře důvěrně znám a vím, že je to hodný a vzdělaný člověk v jednom. Vím, co za debže občas doktory dělá..víme o čem mluvím, že??
je to s nimi, jako s každým jiným, někdo jen dělá, že něco ví a někdo opravdu ví, co dělá
jsem strašně zvědavá, jak dopadneš. ICSI jste zvolili kvůli špatnému spermiu? kučera Vám to doporučil?
Hani a co je u vás za potíž? škoda, že IVF nevyšlo..
co podniknete dál?
Lehrein da se rict ze uz celkem nic.ja nestimuluji sama os sebe takze mivam anovulak, a manzel ma trosku mensi pohlibost. tedka pauzu a pristi rok 2 ivf.to je to ze ti nikdo nerekne proc to nejde..ale rika se ze prvni ivf je takova zkusebni.ja mela i malo vajicek jen 5 takze pristi rok dostanu vetsi davky tak snad bude vice vajicek aby bylo co zmrazit.ale holky reknu vam prvni normalni ms po ivf byla silena 4 jsem spinila 2 dny krvacela silene moc po 2 hod jsem chodila menit tampon a jeste stale spinim. a jak mne bylo spatne no hruza.jo a normalne ji dostavam presne po 28 dnech a tedka dosla az 35dc takze mam rozhozeni hormony.
Klariko blahopřeju k tolika vajíčkům, tak ať se jim daří a pěkně se kultivují. Jsem ráda, že jste tady napsaly trochu pozitivni info o stimulaci a OPU, protože jsem zatím četla jen jak je to hrozné a jak je všem špatně apod.Tak mě to trochu uklidnilo. Čeká mě to sice až za měsíc, ale kdo je připraven není překvapen ![]()
Lehr, Kučera mě vůbec do ničeho netlačil - jen řekl, že by nám doporučil prodlouženou kultivaci, že do toho se vyplatí investovat. A způsob oplodnění, že si máme domluvit podle aktuálního spermiogramu s embryologem. Spermiogram prý dnes nebyl špatný, ale žádná hitparáda to taky nebyla
. Já jsem hlavně chtěla ICSI kvůli tomu, kdybych měla třeba vajíčka s nějakým obalem, do kterého se ty spermie nedostanou. To by mě potom mrzelo, že jsem to všechno podstoupila a třeba by se nic neoplodnilo. Jedna třetina se dá oplodnit klasicky, tak aspoň budeme vědět pro příště, jestli je to v našem případě úspěšné. Embryoložka byla taky úžasná, do ničeho náš nenutila, v klidu to s náma všechno probírala asi 20 minut. Prostě dneska pro Sanus jednička s hvězdičkou ![]()
Ja pichala dvoje injekce decapeptyl 0.1 a fostimon napred 225 a pak 300j. a ty klari kolik? marti opu fakt nic neni, aspon ja to tak citila nic mne to tym nebolelo jen trosku brisko, ale samozrejne po opu musis odpocivat
Hanko já už se na ten odpočinek těším, počítám dny kdy už budu na nemocenské a čekat a čekat
jdu na nemoc ještě před OPU, abych něco ještě někde nechytla. V práci nemám problém tak to neřeším. Díky za povzbuzení. Nám taky dr. doporučil ICSI vzhledem k věku a taky si myslím, že ty moje vejce stařeny prostě mají nějaký obal tak ať to tam radši píchnou a bude. Dost tomu věřím tak snad to vyjde.
Holky a jak je to teď s tím počítáním pokusů? veverka psala, že přirozený cyklus IUI se nepočítá, IVF se počítá a KET se počítá jakoby k tomu proběhlému IVF a je jedno kolik KETů absolvujete? a ještě se zeptám klári, kolik peněz vás IVF stálo? můžeš mi to rozepsat? ptárm se jako malá takhle dopředu, často o tom s přítelem mluvíme a je to trochu pro náš klid - stejně už šetříme tak jen abychom se uklidnili, že máme dobrý základ.. ![]()
Lehrein, tak je to s iui tedka nevim .ale ket se nepocita do ivf pokusu protoze ket si platis sama, a ketu muzes mit kolik chces.
Lehr, za Puregon v peru jsem platila 4000Kč (900 + 600 jednotek) - ta dávka, co jsem zaplatila mi vyšla úplně akorát a ještě jsem si dva dny píchala Menopur, co mi zbyl z IUI. Kučera říkal, že je škoda to nevyužít. Dohromady jsem si píchala 9 dní a během této doby jsem byla v Jihlavě 4krát. ICSI a prodlouženou kultivaci jsme platili dnes 7800 + 3300Kč. U ICSI je jedno, jestli ti takto oplodní jedno vajíčko nebo třeba deset (ta cena je stejná). Ještě se něco platí za zmražení, ale to je cena podle počtu embryjí a to ještě nevíme… Dohromady mi to nepřijde tak moc - když jsem četla jiné diskuze, tak tam holky většinou psaly o částkách 20-30 tisíc.
Hanko, já jsem píchala Puregon - začala jsem na 250 jednotkách, poostupně mi to snižoval, až jsem zkončila na 125 j. Dohromady jsem píchala 9 dní.
Ahooj holky, tak vas zase moooc zdravim:-) my byli min. tyden v Cesku abylo to mooc fajn, dokonce i s miminama jsem to v poho unesla:-)s tou moji smlouvou to klaplo jupiiii, jen teda jeste neni podepsana, na personal im maji hrozne moc casu:-o
Lehrerin, to je moc dobre, ze zjisti, kde je problem…a urcite to pak bude ok,uvidis.My jdeme ted vectvrtek k dr. a chceme se zeptat na moznosti dalsich vysetreni…napis prosim, ktere jsi ta vysetreni mela, at si stihnu prelozit do nemciny:-) nejdriv bychom totiz taky chteli mit dalsi vysetreni nez jit primo do IVF…a taky asi to umele posuneme kvuli te moji smlouve…
Daaji promiň, k psaní se dostávám až teď, takže bylo to genetické a imunologické vyšetření - genetiku dělali v jihlavě - lékařka byla pediatrička a genetička - dnes nám přišly výsledky a alespoň tu genetiku máme v pořádku! jupííí! imunologii nám dělali ve fakultní nemocnici v Praze, já myslím, že prostě stačí říct, že bys chtěla na tyto dvě vyšetření a doktor už musí vědět. jde o různé typy alergií a o genetické vady, které můžou mít vliv na usídlení embrya nebo oplození vajíčka…
Holky představte si, že já samým těšením na akupunkturu jsem si spletla čas a tím pádem akupunktura nebyla - přišla jsem pozdě.. fakt mě to mrzelo, protože se to o týden posune a zase je kus času v čudu… týden za týdnem, měsíc za měsícem.. normálně jsem byla zralá na pláč. chtěla jsem totiž alespoň tři sezení stihnout před těmi opakovanými odběry.. tak uvidíme.
Lehr, moc dekuji:-) uvidim zitra, co rekne.Kdyz nebude chtit ta vysetreni udelat, jdeme do jineho centra…on je sice Prof ale moc sympatii k nemu nemam, takovy ten typ- ja su doktor, ty pacient, nemluv do toho..
Lehr nebud smutna, uvidis, vsechno bude brzo v poradku a Ty budes tehulka:-)