Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Klári, myslím, že na té situaci, ve které se všechny nacházíme, je nejhorší to, že si každá děláme nějaké naděje, máme své představy a ona ta příroda občas jedná jinak.. a pak to nějak strávit je právě to, proč občas každá brečíme..je fajn, že jsi měla alespoň jedno, některým holkám nezbyde nic..
asi má kučera pravdu v tom, že ta prodloužená kultivace má s těch nadstandardních metod největší smysl.. a vidíš ho vlastně hned po těch pěti dnech. teď hlavně odpočívej a mysli pozitivně, nějaké pěkné zážitky si udělejte..
jinak i já se docela upínám k tomu, až budeme mít ty výsledky a pojedu to ukázat kučerovi, do té doby jsem odkázaná na diskuze a své myšlenky. zítra jdu konečně na tu akupunkturu… snad zase nepopletu termín.. díky holky za podporu ![]()
Holky pripada mi tedka kazda prochazime necim, ne moc stastnim obdobim.na me pada porad depka od ivf.ja osobne hodne verila ze ivf vyjde dela jsem si velky nadeje, jeste pred ivf, jenze pak behem ultrazvuku kdyz jsem se dozvedela ze mam malo foliku, uz to tak radostne nebylo no, a pak to nakonec stejne nevyslo. doktorka se me pak ptala jestli hned dalsi cyklus pujdeme do ivf a to jsem ji bez premysleni hned rekla ze ne ze chci pauzi. manzel by to toho taky sel nejradci hned, jenze znate to ne zrovna male penize to stoji. a za druhe ja se bojim a bojim ze to opet nevyjde, a vim ze je dulezite byt v pohode a to ja tedka zrovna moc nejsu. holky priroda je mocna.jo a chodim do diskuze kde na tom byla jedna holcina uz po 3,asi pred mesic byla taky na 3 ivf zavadela rovnou 3 a stejne ji to nevyslo, ale pak znam zase dve holciny ktere to vyslo na prvni pokus.
Hančo, moc mě mrzí, čím si procházíš a ani si nedovedu představit, jak těžké to musí být. Drž se
. Já jsem taky vždycky věřila tomu, že kdyby IUI nevyšlo, tak mám v záloze IVF, a to už vyjde určitě. Jenže člověk míní, život mění. Je to kruté, ale věřím tomu, že se dočkáš i ty, určitě na tebe miminko čeká. Nejhorší je to, jak je člověk nacpanej těma hormonama, nic moc to pro tělo není a nakonec to nedopadne, k tomu nemalé peníze, tak to věřím, že je to šílený nápor na nervy. Kdy výhledově plánujete druhý pokus?
Veverko, necítím nic zvláštního, tak nevím, jestli je to dobře nebo špatně
Trošku cítím podbřišek a levý vaječník, ale není to nic dramatického. Ty jsi měla po transferu nějaké těhu příznaky? A ani nevím, kdy bych vlastně měla očekávat ms, jak se to počítá po IVF?
@Klárika80 píše:
Veverko, necítím nic zvláštního, tak nevím, jestli je to dobře nebo špatněTrošku cítím podbřišek a levý vaječník, ale není to nic dramatického. Ty jsi měla po transferu nějaké těhu příznaky? A ani nevím, kdy bych vlastně měla očekávat ms, jak se to počítá po IVF?
Já jsem dnes 7.den po transferu a zavedli mi jednu 5denní blastocystu. Víš jak to je s tím stresem, to čekání je nekonečné…
No vím no, a kdy se chystáš testovat? já jsem pak měla spíš stres po objevení // na testu, aby všechno bylo v pořádku..no asi nějaká předtucha nebo co ![]()
Klári, to čekání je hrozné, moc ti přeju, aby bylo IVF úspěšné!
Díky moc, holky
Dnes jsem trochu špinila, na internetu jsem v různých diskuzích vyčetla, že to nemusí vůbec nic znamenat, ale samozřejmě jsem to obrečela. Nervy mám celou dobu jak špagáty, tak to prostě na mě všechno padlo. Testovat vůbec nevím, kdy budu. Já jsem vyčkávací typ - většinou u mě na test ani nedošlo, protože přišla ms. Doufám, že to tentokrát bude jinak ![]()
Klári, já jsem taky nikdy nebyla přítelem testování, ale teď vidím, že kdybych testovala, tak bych třeba věděla, jestli jsem vůbec někdy byla těhotná… při té mé diagnóze by to byla důležitá informace. ale to má každý jinak, podle toho co zažil.. nech tomu čas, úplně tě chápu, však ono to rozhodnutí v tobě uzraje
pregnyl už by to být neměl, ale i na ducha je možná ještě brzy, tak klidně vyčkávej. to spinění je fakt zrádné, však to známe, stejně jako emoce s tím spojené. čas ukáže
držím palce!
Klari, drzim vsechny palce
a moc na Tebe myslim, aby se ukazalo brzo tehu a byla jsi v klidecku, konecne bys to tady po delsi dobe prolomila. Ja jsem driv hodne testovala, ted uz vubec a ani nemam doma zadny test, ale nikdy tam nebyly 2 carky. A nemas jit na nejaky kontrolni odber? Ja myslim, ze u nas v centru se i po ivf chodi na kontrolni odber, protoze pri IUI je odber tyden a pak 14 dni po IUI (a po 14 dnech se zjistuje HCG) a ta krev je prece jenom nejjistejsi…
Zdravím vás po víkendu, špinění u mě bohužel plynule přešlo do menstruace a je po nadějích.
Takovou beznaděj jsem už dlouho nezažila, je mi hrozně, nic se mi nechce, nikoho nechci vidět, s nikým mluvit – moc jsem tomu věřila a taková ledová sprcha přišla…
Nikomu z vás nepřeju to zklamání potom, co já teď prožívám.
Klariko taky jsem to prozila, ale neboj brzy to prejde.taky jsem tomu verila. a byla jsi na krvi? jinak mi to je lito