Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Klárika80 no počkej a nezkoušeli jste v tomto cyklu přirozeně??Že by to zpoždění bylo z jiného důvodu? ![]()
Lehr, my ted do CARu taky vubec nejezdime, mame termin v lednu, ale asi ho zase posuneme.
No Klari, taky me to napadlo, jestli fakt nemas zpozdeni uplne z jineho duvodu…jeee, to by bylo neco…
Jinak se snazim to s tim lepkem brat docela sportovne, ono nic moc jineho, nez si na to zvyknout nezbyva…zitra zavolam obvodakovi, to uz tam snad budou vysledky, co mi rekne, ale moc si od toho neslibuju. S bezlepkovou dietou jsem zacla dneska a dnes v kantyne jsem z toho mela docela depku, ze jsem si mohla dat salat a brambory. Budu to muset resit tim, ze si budu varit doma a brat do prace a do jidelny chodit, kdyz tam jsou nejake varene nekorenene prilohy…pro me to strasne velka motivace kvuli mimisku a nejak si nepripoustim nebo mozna neuvedomuju, ze by to melo byt naporad. Ale treba nebude…:-)
Ahoj holky u mne je to vse skoro stejny ale jsem rozhodla ze nez pujdu do druhe ivf chci mit udelani veskere vysetreni.asi par tydnu mne furt poboliva bricho ale jen vzdycky dva dny v tydnu, a litam na zachod. zitra jdu na ultrazvuk bricha a na krev a na lepek. ve ctvrtek jdu do caru, protoze mam hodne rozhozenou ms a to uz jsem po ivf 3 mesice, pred ivf mi to chodilo pravidelne po 28 dnech, a tedka mi to chodi po35-37dnech. a tenhle mesic krvacim stridave spnim co chvila. spinila jsem i upprostred cyklu a vcera po soulozi jsem zase spinila a dneska uz zase nic, tak jsem s toho na prasky. jinak se ji chci zeptat zda mi v caru udela vysetreni trombomutace a hematologii, tedka zalezi zda mi to bude chtit udelat, ale budu na tom trvat, nez pujdu do 2 ivf.no a na leden planuji asi laparku. klariku tobe drzim moc a moc palecky.
Díky, holky, bylo by to fajn, ale takové štěstíčko bohužel nemám. 3.den zpoždění jsem si dělala test, ale byl negativní a dnes v noci se ms naplno rozjela. Jsem ráda, že se konečně můžu objednat ne ten ultrazvuk.
Daajiku, s tím lepkem to nebudeš mít vůbec jednoduché, ale asi jde o to si zvyknout. Kolegyni v práci teď zjistili alergii na kravské mléko - to taky není vůbec sranda, když vidím, na co všechno si musí dávat pozor.
Holky, moc zdravím, jsem ráda, že jsme se po nějaké době zase všechny sešly. Já mám dnes špatně dobré zprávy
annexin tam stále je, dnes psala malíčková, ale je již v měřitelných hodnotách, což připisuju akupunktuře.. možná se pletu, ale chci tomu věřit
každopádně ještě čekám na hematologii a chtěla bych se s malíčkovou sejít, doporučuje kortikoidy, ale chci to s ní všechno v klidu probrat, mám spoustu otázek. taky jsem myslela na to, že jsme začali všechny u IUI, proto jsme se tu sešly, ale jak jsme se každá vydávaly časem na jinou cestu, tak už chodíme i na jiné diskuze a tak nám to tady trochu uslo.. ale ukazuje se že možná skončíme všechny u IVF, tak to se zase můžeme scházet, ne
přejmenujeme diskuzi..
přeju pěkný den, holky! ![]()
Lehr, tu hematologii sis domluvila ve Znojmě nebo to máš všechno v Praze? A jak se jmenuje ta sestřička, co dělá ve špitále to Mojžíšku? Už jsi mi to psala, ale zapomněla jsem to a nechce se mi zpět pátrat v diskuzi. Už trochu přemýšlím, co bych dělala, když KET nevyjde - i když moc věřím a doufám, že vyjde ![]()
Zase na druhou stranu začneš s léčbou a bude se něco dít. Nebo se ti do těch kortikoidů nechce?
Hani, já mám taky cyklus teď opožděný - z mých původních pravidelných 26 dnů bylo teď po IVF 36 dní. Tak jsem zvědavá, co ti na to v CARu řeknou. ![]()
@Klárika80 na RHB se sestřička jmenuje šípková, je moc fajn. hematologii mám taky ve Znojmě, doporučuju MUDr. Turkovou, je hrozně hodná - asi ji znáš a znojemskou hematologii chválila i malíčková v Praze. Do kortikoidů se mi fakt nechce, možná mají zbytečně špatnou pověst, nevím… Holky já mám pocit, že se mi cyklus nějak upravuje a dokonce mi teď přijde, že mívám ovulaci se špiněním… míváte to? jsem z toho jelen, uprostřed cyklu špinění ![]()
Klári taky přeju, aby KET vyšel, v Jihlavě asi přece jen budou odborníci na místě, teď jedna holka z jiné diskuze psala, že jede cosi konzultovat do brna - nějaký nový postup, doktor ji tam celkem otrávil a psala, že stejný postup dělají i v Jihlave v sanusu. tak jsem měla radost, že tam nejsou sto let za opicema
i když Kučera občas něco poplete.. ![]()
Lehrein i ja spinila uprostred cyklu a to 14dc, jestli byla ovulka nevim merim bt a jaksi mam divni graf tak tezko rict, ale gynekolozka mi rekla ze je to ovulacni krvaceni.co je muze najit na te hematologii?
No já jsem tam byla protože mám protilátky proti placentárnímu protisrážlivému faktoru a bylo třeba zjistit, jestli mám obecně problém se srážlivostí nebo jen v těhotenství, jsou to asi ty testy na trombofilní mutace apod, což už je trochu složitěkší než běžná sedimentace a srážlivost a na výsledky se čeká cca 14 dní.
Lehr, díky a musím mít na tu hematologii doporučení? Dr. Turková je opravdu moc hodná, potkávali jsme se se loni ve školce, měli jsme děti ve stejné třídě. Je pořád taková usměvavá. Já si taky myslím, že v Jihlavě jsou fakt dobří (výsledky tam mají nadprůměrné), jenom si to tam trochu kazí těmi zmatky. Třeba jak mi zapomněli z laboratoře zavolat, že mám nakonec dva mražáčky - já vím, že se to může stát, ale mě by to ušetřilo dva týdny ve stresu ![]()
Mně to domlouvala PL a doporučení jsem měla, na tvém místě bych si tam ale zašla v nemocničním munduru a určitě tě vezmou jen tak ![]()
Tak co klári, už jsi objednaná? mně včera Malíčková napsala termín jedu 26.11. za ní a možná ještě za jedním Dr z vojenské na konzultaci.. už jsem zase taková nabuzená, co se bude dít, musím se uklidnit. dneska u nás teda děsně fučí, skoro mě to odfouklo.. ![]()
Holky ja byla dneska na krvi na lepek vysledek az za 10 dni. a jeste jsem byla na ultrazvuku bricha protoze mne obcas boli, a jak kdyby to nestacilo nasli ze mam trosku chycenou sliznici, takze nesmim nic smazeniho, a vse co nadouva jako cocka fazole atd.jak kdyby nestacilo ze resime neplodnost.
Marti a jak je po ET, něco nového?
Daaji, doufám, že už sis dala i něco dobrého bez lepku.. budeš si asi pořizovat nějakou kuchařku, že?
Vev, a co tvoje diagnoza? kdy půjdeš na kontrolní odběry? už jsi o tom mluvila v sanusu?
![]()
Hani chycenou sliznici čeho? žaludku? to je teda divný..
z čeho to máš, prosím tě? to je teda něco ![]()