Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte holky, tak jsme dnes byli u dr. a uplne ochotne nechal udelat ty imuno testy - ale jen u me, protoze rekl, ze u manzela to neni relevantni a navic jeste zduraznil, at od toho moc neocekavame, protoze na to bylo vypracovano nekolik praci a i zeny, ktere jsou treba alergicke vuci spermiim nebo maji podobne problemy otehotnely, ze nelze jednoznacne hledat spojitost…Kazdopadne znovu prochazel ty nase vysledky a k tehu proste melo dojit a protoze se u me sledovalo 6 cyklu (pomoci hormonalnich stimulaci) - z toho dve IUI, tak je nekde zrejme problem, ktery nezna.
Za 2 tydny mame termin ohledne tech mojich vysledku (brala mi 6 zkumavek
) a uvidime, jestli se tam neco najde nebo ne…Od 1.11. mam mit novou smlouvu, takze letos do IVF+ICSI (oni tam delaji obe naraz)nepujdeme.
Jinak na netu v jedne diskuzi jsme nekde cetli, ze punkci nedelaji tady ale v jinem centru, ktere je s timto spojene a je cca 80 km odtud…a on tam to dnes potvrdil..znamanelo by to tam 2× jet…ale MOZNA premisti i tuhle „proceduru“ od zacatku roku sem…
Ahoj holky no já tomu imunu už taky nevěřím, přesně jak píšete je hodně odpůrců zřad lékařů, ale taky hodně příznivců. Věřila jsem tomu 2 roky, ale teď když čtu ty diskuse tak si myslím, že problém je fakt u mě pravděpodobně jenom v té psychice, nebo ještě v tom obalu vajíčka..no uvidíme snad za 3 týdny. Mě taky budou dělat ICSI a zavedení jinde než v centru, je to 20km, takže mi odeberou vejce, přítel na ně bude dohlížet v sanitce a pojede s nima do laborky, kde odevzdá svůj materiál. Na zavedení půjdu taky tam, aby se to nemuselo převážet. Dceři bylo minulý týden 16 a je živým důkazem, že děti mít můžu!!Takže prostě psychika..no jenže nemysleme na to že ![]()
Holky tak to dojíždění je tedy trochu nepraktické, ale zase žádná hrůza..
No Lehr, to znamena si vzit volno nebo nechat si napsat nemocenskou, jinak je to na cely den, cesta tam a zpatky, pak cekani a samotny zakrok..
Ahoj holky, tak už mám embryjko u sebe. Nakonec nám z 10 oplodněných vajíček zbyl jen jeden bojovníček, tak doufám, že to dotáhne až do konce
Byla jsem z toho docela zklamaná, že se jich tolik přestalo vyvíjet. To jsem nečekala… Tři dny mám mít odpočinkový režim a potom můžu fungovat celkem normálně – bez sexu, sportování a přetěžování ![]()
Kláriku, moc gratuluji k miminku v bříšku a držím moc pěsti, pohlaď ho i za mě
.
Ivčo, děkuji moc
. To bude nejdelších 14 dní v mém životě… A co ty, z tebe už je asi pěkná kulička, ne?
Už víte, co to bude?
Kláriku, neboj, uteče vám to, jste teď přece tři
. Jo, jo, já jsem pořádně zakulacená
a miminko bude překvápko, víš
?
Super KLáriko, nebuď zklamaná!!!vyjde to i s jedním mimískem
já ti závidím a myslím na tebe, pěkně lež a odpočívej ![]()
Klári, to jsi mě taky překvapila s tím počtem, hned jsem to říkala partnerovi, ale co naplat, postup je stejný a příroda mocná, musíš těch 14 dní vydržet
já jsem čím dál víc z té médiagnózy depresivní, holky, co něco podobného zažily a píšou na diskuzi, kterou sjem založila, tak žádná nikdy neotěhotněly…
Klariko, vim jak ti je, ja mela teda 2 embrijka ale na zmrazeni nam nezbylo nic, ale tobe to urcite vyjde drzim palecky. a kdy jdes na krev? lehrein, nemuzes to tak brat kazdy ma telo jinaci, ivf ti urcite vyjde. hlavni je ze jsi na to prisla cim to je a da se to lecit.
@Lehrerin já jsem z toho taky byla v šoku
, když mi to před transferem embryoložka řekla. Potom když ke mě pustili po transferu manžela, tak místo abych byla šťastná a spokojená, tak jsem začala brečet, že nám nic nezbylo. Jasně že jsem počítala s tím, že z těch 10 oplodněných určité množství odpadne - to je i smysl té 5denní kultivace, aby vydržela jen ta nejlepší emryjka. Ale že zůstane jen jedno jsem fakt nečekala. Ještě 4.den se pěkně vyvíjela 3 embrya, tak jsem si řákala, že se dvě zamrazí a byla jsem tak spokojená. Ale dopadlo to jak to dopadlo - tak věřím tomu jedinému favoritovi, který zvládl všechny nástrahy, že to se mnou dotáhne až do konce ![]()
@Lehrerin A určitě nebuď depresivní
- ještě tě čekají kontrolní odběry. A vždyť ta imunoložka to neviděla tak černě, ne? Počkej na další odběry a potom to prober s Kučerou - vždyť ten s tím taky musí mít nějakou zkušenost. Neboj, doktoři určitě vymyslí, jak ti s tím pomoct ![]()
@hanka1120 Děkuju, Hani. Na krev jdu 14 dní po transferu - teď se mi to zdá nekonečně dlouhá doba…
Juu Klari, tak to je krasny, ze mas embryjko u sebe…hrozne moc drzim palecky, at se hezky uhnizdi…
Lehr, nikdy nerikej nikdy…verim na zazraky, ty se obcas deji, tak hlavne neztracej nadeji!!