Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Jestli jsem alergicka na lepek to zatim nevim ale chci si nechat udelat testy, nevis udela mi to i obvodni? ale jinak jsem alergik a brozurky mam vselijaky dukladne procteni. vzhledem k tomu ze mam alergii hodne tam mam strch i z toho, mam alergii na vse co snad kvete, pyli, traviny, obiloviny, seno. prach, srst, kocici a psi, na nejake stromy jako je briza atd a jeste orechy no des a hruza co mam povidat.
hani, tak ja myslim, ze u Tebe stacilo a uz si neprivolaj dalsi alergie! Ale pro jistotu na to urcite bez a obvodni by Ti to udelat mela a kdyz ne, tak Te aspon posle dal.
No je to mazec, neuveritelny, jak ten lepek rozboura cely organismus, od cervenych krvinek, trombocytu, lymfocytu az kdo vi kam
Ahoj holky, to byste nevěřily, co se mi dnes stalo v CARu! Sedím v ordinaci a doktor povídá - tak když se napoprvé nezadařilo, tak nebudeme na nic čekat a hned naplánujeme KET. Já jsem na něj vytřeštila oči
, že přece žádné mrazáčky nemám. A on kouká do počítače a říká, že tam má u mě dvě zamražená embrya. Představte si, že dvě embryjka v den transferu ještě do odpoledne dorostla do pěkné blastocysty a tak je zamrazili. Měli mi zavolat, ale měli tam nějaký frmol, tak na to zapomněli. To by mě ani ve snu nenapadlo, že to takhle dnes dopadne
. Příští týden jdu na ultrazvuk kvůli sliznici a podle toho se naplánuje KET. Já jsem tak šťastná
, i když mám strach se radovat, abych to nezakřikla.
Klári no to je užasné překvapení ![]()
já už se teda v sanusu nedivím naprosto ničemu, Klári nemáš nahodou Kučeru?
na něj by mi to sedělo, no to je mazec, já tam v po. zažila taky pěknej sekanec od něj, ale už se tomu musím jenom smát ![]()
Klári jen se klidně raduj, na obavy je času dost, takhle jenom promeškáme hezké chvilky naděje ![]()
Veverko, mám Kučeru, ale ten s tím nemá nic společného - to zavinili v laboratoři, paní se mi za to i omluvila. A setřička v recepci se zlobila, že poslední dobou je s laboratoří těžká domluva. A tobě provedl co? Já ho mám docela ráda, já s ním žádný problém nemám ![]()
Klári, tak to je bomba, gratuluju! a hned je líp, viď? je pravda, že v našich očích pak sanus trošku přichází o punc profesionality..holky já začínám říjen jako měsíc lékařů, kontrol, odběrů a relaxace
příští týden mě čekají kontrolní odběry na annexin, pak alergologie, akupunktura, lymfatická masáž celého těla - vše v souvislosti s imunitou a Dr. malíčkovou. a a dám si taky kosmetiku a holiče
to bude maraton čtvrtek a pátek jsem na služebce..jinak jsem se taky objednala na ultrazvuk prsou - kvůlï těm všem hormonům, co jsem do sebe prala, stojí to pro samoplátce 350 kč a myslím, že snad do konce listopadu na to avon přispívá 200 Kč, akorát se musí zavolat na nějakou linku, to jsem udělala a už mám doma poukázku. s tím lepkem jsem to už taky slyšela, ale to by mi asi muselo nějaké jídlo vadit a zjistila bych to tak, ne?
Klári poslední dobou je tam těžká domluva se všemi, příjdou mi všichni jako amatéři, ale asi to vidím z jiného pohledu za tu dobu co jsem tam všechno už absolvovala, naposled nechala sestra čekat manžela na odběr přes pul hodiny, prostě zapoměla zavolat do laborky že už došel, a to tam nikdo nebyl, já už Kučeru neberu tak vážně, on je chvilkama taky pošoustlej
,občas mi příjde že vím víc jak on, prostě už několikrát jsem ho nachytala
,prostě je to takovej pomocník k otěhotnění ![]()
Lehrerin, to mas teda akcni mesic
prijemna ta kosmeticka a masaz…:-)
Tu celikalii muze mit spousta lidi, aniz o tom vi. Po case ta nemoc seda na jine organy, treba na klouby, jenze dr. tyhle testy normalne nedelaji, asi je duvodem to, ze jsou drahe nebo nevim. A treba dalsim projevem je anemie a nedostatek zeleza a to mam taky a s tim spojena hrozna unava…no uvidim, co mi rekne dr., spis mam obavy, ze me posle dal.Taky mam malo trombocytu, tak kdyby mi omezil jeste zeleninu, tak to uz fakt nevim, co bych mela jist. No snad aspon nak doresi ten zanet te stitne, asi mi zvysi davky prasku.
Kláriko to je super, blahopřeju, vidíš takže naděje prostě umírá poslední ![]()
Já měla taky dnes problém s informovaností, na 1000% bych řela, ža mi dr. řekl, že mám přijít na zahájení stimulace v pondělí 15.10. no a včera hledím do papírů a tam je pátek 19.10. všechno už jsem si naplánovala i v práci na toho 15 a teď vypadám jako debil…no nic tak to beru, že to tak mělo být, všechno má svůj čas, ale ráno jsem myslela, že někoho uškrtím!!
Klári, tak jak se vede? už jsi byla na KET? já čekám na druhé výsledky, anti annexinu V, tak je to trochu nuda v tom smyslu, že není žádný další vývoj, jen čekání. holky, ale lymfatická masáž byla něco úžasného! jak se vede vám ostatním? asi všechny trochu odpočíváme od diskuzí, že?? pěkný víkend.
Ahoj všem
Lehr, já jsem dopadla tak, že sliznice byla 13.DC jen 6 mm – ale Kučera říkal, že je to normální po té první tlumící injekci. V dalším cyklu už by to mělo být v pořádku. Takže se mi KET posouvá o měsíc. Sice jsem byla trochu zklamaná, ale aspoň se za ten měsíc ještě víc dostanu do pohody a zklidním se. Takže jsem taky ve fázi čekání jako ty ![]()
A co ostatní, nějaké novinky? Třeba něco jiného mimo naše neustálé mimi téma
Už kupujete dárky na Vánoce?
Ahoj holky já dnes první injekce merionalu a ve středu další kontrola. Vše ok cysta žádná a tělo je prý skvěle připravené. No uvidíme. Jsem zvědavá jak si to zítra sama píchnu
no co nějak to zvládnu. Jinak dárky nekupuju, začnu až příští měsíc a jako loni pravděpodobně vše přes net.Tak se holky dejte do pohody ať Vám to rychle utíká. ![]()
Klári z toho všeho čekání nás jednou šmejkne
holky, dárky nějaké mám, ale poskrovnu, mám co dohánět. dnes vařím svou první svíčkovou - jestli jsem to tady ještě nepsala… protože to spu všem..
tak mi to tady voní a modlím se, aby to bylo dobré..venku je nádherně, zítra snad vyjde čas na kolo, tak to bude pohodička. po celém týdnu jsem se trochu prospala AŽ DO PŮL OSMÉ
no a příští týden pokračuju v lékařském maratonu - hematologie a sono prsou, ale to se vracím k mimi tématu, takže jinak zdravím ![]()