Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Klari, tak to je super mit takoveho sefa.Ten muj rikal pred rokem, ze pokud planuju rodinu, at to hned reknu.No kde bych asi ted byla, no nekdy se musi lhat…a s tou dietou to celkem jde, musela jsem se hlavne psychicky „jinak“ nastavit.No uvidime, jaka budu hrdinka pres Vanoce, az pojedem do Ceska.
Klári, to máš v práci opravdu super, hlavně je to pak o dost méně stresující, když můžeš počítat s podporou v práci, že? já to mám podobně a jsem za to hrozně ráda.
Holky to je zase počasí, co? i ten víkend byl celkem na houby..já jdu dnes na jedno z posledních sezení akupunktury, ve čtvrtek jedeme na relax do neděle a v pondělí Praha - konzultace. pak to zřejmě všechno pojedu požalovat Kučerovi do Sanusu a začnu zobat prednison. za chvíli to bude rok, co jsme byli poprvé v Caru, mezitím jak mávnutím proutkem otěhotněly dvě moje kamarádky..to jen tak konstatuju, už to mám v sobě zažité, ale někdy to tedy bylo těžké. Klári, přemýšlela jsem nad tou jógou, ale dnes to zřejmě nestihnu, příště po té praze taky nevím, tak snad potom.. a ty chodíš na obě hodiny? nebo máš vyzkoušené, která je lepší? cvičí obě stejná cvičitelka? teď nevím, možná je to tam napsané, ale nepamatuju si..
jinak pěkný den a týden všem!
Lehr, já dnes taky nejdu, protože mám v práci službu. A po KETu taky chodit nebudu - i když tam chodí i těhule, ale já to riskovat nebudu. Obě cvičí stejná paní a mně řekla, že lepší zkusit obě a vybrat si tu, která ti líp sedne. Já chodím na tu lunární, protože ta je později a to mi vyhovuje kvůli tomu, že manžel jezdí z práce až v šest. Ta hormonální má prý přísnější pravidla, ta lunární je volnější. Tak držím pěsti, ať se to v Praze rozlouskne, co teda bude s tebou dál. Stejně to utíká, že? Já jsem taky do CARu začala jezdit v březnu a mezitím jedna moje kamarádka dokonce porodila ![]()
@Klárika80 přísnější pravidla??
já jsem si právě říkala, jestli tam můžu začít jen tak chodit, nebo musím třeba chodit od začátku… možná si tam pak zavolám, aby mi řekli?
uvidím. na KET držím strašně moc palce!
Já jsem taky nechodila od začátku. Těmi přísnějšími pravidly jsem myslela pevně dané sestavy cviků, v té lunární je to volnější - tak mi to vysvětlovala ta paní. Někomu prý vyhovuje víc hormonální, někomu zas lunární. Nemůžu posoudit, znám jen jednu. Je pravda, že v té lunární se nás vždycky ptá, co bychom si chtěli zacvičit. Tak si vyzkoušej obě a vyber si… ![]()
Ahoj hoky, tak se to nakonec rozhodlo samo - jedno embryjko bylo moc pěkné a to druhé bylo podle embryoložky „zmuchlané“, takže jsme se dohodli na jednom. Tak už sněhuláčka mám u sebe a teď zase nekonečné čekání
, ale snad mi to bude utíkat rychleji, když budu chodit do práce. Zítra mám dovču a v pondělí do práce.
A co vy, něco nového? ![]()
Juu Klarii, tak at se to jedno embryjko u Tebe hezky zahnuzduje a muzes nam napsat radostnou zpravu:-)
Ahoj holky, my jsme s přítelem v hodoníne na relaxu, zítra se vracíme a v pondělí ta praha, takže uvidíme. klári, moc přeju, aby všechno dopadlo jak si přeješ, držím palce!
Ahojte
jak se vede? já jsem z prahy přijela s plno léky a hlavou jako meloun - především otázka diagnostické laparoskopie ano či ne… dnes opět nějaké odběry, v pondělí výsledky a poslední akupunktura a potom hurá do kortikoidů.. nevím klári, jestli budu chodit na tu jógu, ještě jsem kvůli tomu psala malíčkové, aby se to nebylo s těmi hormony.. ale hlavně píšu, abych se zeptala klári na tvoje dojmy a kdy budeš testovat? všechny zdravím a pěkný den! ![]()
Ahoj Lehr, já jsem dnes měla takový zvláštní den - celou noc se mi zdálo, že jsem si stále dělala těhu testy a byly pozitivní. Tak jsem to ráno nevydržela, vstala ve čtvrt na šest a přes všechna moje přesvědčení o nedělání testů jsem si test udělala a byl na něm pěkně viditelný duch. Docela šok
Ale jak už jsem si hodněkrát přečetla, tak dvě čárky kromě krásného pocitu odstartují také další pochybnosti a obavy. Nejdřív jsem myslela na to, že není vůbec jisté, jestli se tam sněhuláčkovi bude líbit až do konce, i když mu moc věřím
A teď mě napadlo, jestli ta čárka nemůže být ještě z Pregnylu - dnes jsem 14 dní po injekci Pregnylu 10000 a 8.den po KET. Takže i když celý den mám takovou příjemně povznesenou náladu, tak zárověň mám i strach, jestli jsem si tím testováním nepřipravila akorát větší zklamání…
Po prvním transferu jsem už 8.den měla rozjetou ms.
A tobě bych určitě doporučila jít na tu laparku - fakt to nic není. Za tři dny budeš ze špitálu doma a budeš mít jistotu, jestli je tam uvnitř vše v pořádku
Já teď na jógu samozřejmě nechodím, čekám jak to všechno dopadne. Ale myslím, že jóga by měla léčbu spíš podpořit než jí uškodit.
Jeee, ahoj Klari, tak snad ten dusik bude silit!! Pregnyl by to uz nemel ovlivnovat, podle me je 14 dni uz dost dlouho. To spis vidim na tehu
U nas se v centru chodi na krev 14 dni po ovitrelle/pregnylu. Bych ho zkusila za 2 dny zase - coz je dneska, ne??
Klári je to super výsledek, ještě samozřejmě budu opatrná, ale vypadá to nadějně! už jsi testovala znovu? jsem napnutá jako kšandy. laparku stálezvažuju, možná ještě zajedu do sanusu, i když s malíčkovou jsme se domlouvaly, že teď budu zobat kortikoidy a do sanusu až pak. zítra jdu měřit folikuly a bude domácí snažení, už mám těch doktorů plné zuby
a klári v práci si nech vzít hcg! už jsi na to určitě taky pomyslela, viď? tak budeme držet palce. papa holky
Ahoj holky, testík jsem ráno dělala a připadá mi stejný jako ten v pátek. Na krev jdu zítra, tak tam se to rozlouskne. Trochu mě občas pobolívá podbřišek, jinak žádné příznaky necítím. Ms měla přijít tento víkend a zatím nic, takže „klepu na dřevo“ a doufám, že zítra budou dobré zprávy…
Co vám budu povídat, nemůžu se dočkat zítřka! ![]()