IUI únor 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1337
20.1.13 10:46

@Lehrerin No my měli velké štěstí. Zadařilo se hned po 1. IUI a kluci jsou jednovaječní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.1.13 10:05

Holky, co jste chodily do sanusu v Jihlavě, byla jste některá u MUDr. škurly? imunoložka říkala, že ten je tzv. pro každou špatnost, tzn. v jejím podání, že je ochoten ledasco zkoušet, nebojí se nových či nestandardních postupů a tak.. takže trochu váhám, jetsli po Kučerovi a imuno léčbě nezkusit i jiného lékaře v rámci sanusu - jinam se mi nechce už kvůli cenám, které např. v brně mají. prosím prosím o vaše ´či zprostředkované zážitky. 8o a jinak všechny zdravím :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
885
23.1.13 11:23
@Lehrerin píše:
Holky, co jste chodily do sanusu v Jihlavě, byla jste některá u MUDr. škurly? imunoložka říkala, že ten je tzv. pro každou špatnost, tzn. v jejím podání, že je ochoten ledasco zkoušet, nebojí se nových či nestandardních postupů a tak.. takže trochu váhám, jetsli po Kučerovi a imuno léčbě nezkusit i jiného lékaře v rámci sanusu - jinam se mi nechce už kvůli cenám, které např. v brně mají. prosím prosím o vaše ´či zprostředkované zážitky. 8o a jinak všechny zdravím :mavam:

ke škurlovi chodí kamarádka na IUI, je jí 36let a ani jí nechce poslat na imuno, genetiku či hematologii, prej není duvod, haha, víme svoje že? takže asi tak :zed:,na informace prý není moc sdílnej, to vím i od ostatních, spíš je takovej tichej a musíš to z něj tahat, já se poprvé k němu obj.ale pak jsem se hned přeobjednala ke Kučerovi, je to takovej ťulík ale já pořebuju komunikovat a probrat věci do hloubky a sním to jde, o všechna vyšetření jsem si řekla sama a nebránil se, nevím kam bych škurlu poslala kdyby mi řekl-není pořeba :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
23.1.13 11:33

Ahoj holky, omlouvám se za hloupý dotaz ale jak přesně vypočítají dobu kdy udělat IUI - musely jste na ultrazvuk třeba několikrát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.1.13 12:17

@veverkaa no tak to teda díky za názor a s rozmýšlením jsem hned hotová.. zlatej kučera, ten sice občas brble, ale když chceš, tak udělá, co požaduješ.. @vsejesupr ano, jezdíš na ultrazvuk obvykle opakovaně - raději dřív a víckrát než jednou a pozdě.. a sleduje se růst folikulů a sliznice, aby bylo všechno ideální, když se píchá pregnyl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
23.1.13 12:24

@Lehrerin Aha jde mi o to, že mám jít na ultrazvuk 10-12 den cyklu..no myslela jsem že mi podle tohoto ultrazvuku pak řeknou, kdy by bylo nejvhodnější IUI, no zatím mi nic nedávaly injekce ani léky…nějak tomu zatím nerozumím v ISCARE jsem byla minulý týden poprvé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.1.13 12:30

Aha, no tak to vypadá, že ti budou inseminaci dělat v přirozeném - nestimulovaném cyklu a dají ti až ten pregnyl- injekci na prasknutí folikulu, když už se to bude jevit jako všechno nachystané. jinak léky totiž bereš i před těmi kontrolami, aby ti právě rostli folíky a sliznice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
23.1.13 12:54

@Lehrerin …a to bude jen jedna injekce v ten den kdy tam přijdu? Vůbec tomu nerozumím :,( jinak myslím, že sliznice prý narostla dobře - dle prvního ulz kdy jsem v Iscare byla poprvé - endometrium 9mmm - jsem tam byla prý krátce po ovulaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
23.1.13 13:52

No u stimulovaného cyklu si před inseminací obvykle pícháš injekce do břicha, nebo bereš tabletky na růst folikulů a sliznice, jezdíš na kontroly v době, kdy už by se mohla blížit ovulace a určitou chvíli lékař řekne dost, dát ti s sebou injekci na v podstatě vyvolání ovulace, tu si píchneš buď sama - je myslím vždy do zadečku, nebo na pohotovosti a domluvíte se, kdy přijedeš na inseminaci. ovulace po pregnylu nastává myslím vždy cca do 36 hodin, takže s tím se kalkuluje a podle toho se ta inseminace po pregnylu nastavuje. někomu ale roste sliznice i folíky sami dobře a časově relativně pravidelně, tak se může IUI udělat přirozeném cyklu, ale na ty kontroly se logicky jezdit musí, protože podle velikosti folíku se dá určit, že se ovulka blíží a že v něm může být zralé vajíčko a kdy se tedy píchne ten pregnyl a udělá IUI
tak, snad jsem nenapsala nějakou blbost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
23.1.13 14:11

@Lehrerin děkuji za info, napsala jsi to výborně jako paní učitelka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
27.1.13 10:14

Ahoj holky, já byla naposled na IUI před cca 4roky, tenkrát se povedlo při 3tí IUI hned cyklus po laparce, při které ale problém žádný nebyl nalezen. A teď se snažíme už rok zase, a Dr mi vypsal žádanku do GYNCENTRA-OV, na IUI, mám se obj.(chci zase k Dr. Lachčinovi)jak dorazí mS což je dnes, na nějaký 12dc, holky myslíte že mi hned v tom cyklu udělá IUI-pokud bude folík(ovuluji přirozeně)???Bojím se aby to nezdržoval nějakým počátečním vyšetřením mě a manži.(ten byl tam na spg v listop. a je ok)…a iUI se tím neposunulo třeba na další cyklus. Já si totíž musím začít hledat práci :evil: zkončil mi rodičák, a tak se bojím že když pak někam nastoupímtak by to docházení na iUI bylo složitější…Prosím, povzbu´dte mě tím že IUI bude už teďka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
27.1.13 10:51

@Fifinečka já myslím, že by to neměl být problém, ale vždycky záleží na nějaké ochotě lékaře. kdyžtak ho trochu zmáčknete :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
27.1.13 16:05

@Fifinečka U nás bylo IUI hned ;), folík tam byl spermiogram jsme měli hotový už od naší doktorky, takže nebyl důvod to oddalovat. Ale nevím, jaké mají zvyklosti v jiných centrech.
@Lehrerin Jak se máš, něco nového? Už jsi byla teď v Jihlavě? Já jdu příští týden na screening ve 13.týdnu, tak se modlím, ať je všechno v pořádku :andel:
@Osička To tak uteklo a ty už máš dvojčátka, moc gratuluji :kytka:, ať vám kluci dělají samou radost ;) Připadá mi to jako chvilka, když tahle diskuze začala a už je to skoro rok 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
27.1.13 20:52

@Klárika80 zatím ne, příští týden mám dostat výsledky odběrů a podle toho se objednám na konzultaci nebo ještě počkáme..jsem napjatá jako kšandy, co mi Malíčková napíše 8o ty se máš!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
31.1.13 19:58

Ahoj holky, mám čerstvé zprávičky z dnešního screeningu - na ultrazvuku vše v pořádku, zítra ještě budou výsledky krve. Mimi měří 7cm a na 90% to bude holčička :dance: Jsem moc moc šťastná, to čekání vážně stálo za to!!! Všem vám moc přeji, ať ten nový rok se 13 je pro vás plný dobrý zpráv a splněných přání :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí