Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lehrerin No my měli velké štěstí. Zadařilo se hned po 1. IUI a kluci jsou jednovaječní ![]()
Holky, co jste chodily do sanusu v Jihlavě, byla jste některá u MUDr. škurly? imunoložka říkala, že ten je tzv. pro každou špatnost, tzn. v jejím podání, že je ochoten ledasco zkoušet, nebojí se nových či nestandardních postupů a tak.. takže trochu váhám, jetsli po Kučerovi a imuno léčbě nezkusit i jiného lékaře v rámci sanusu - jinam se mi nechce už kvůli cenám, které např. v brně mají. prosím prosím o vaše ´či zprostředkované zážitky.
a jinak všechny zdravím ![]()
@Lehrerin píše:
Holky, co jste chodily do sanusu v Jihlavě, byla jste některá u MUDr. škurly? imunoložka říkala, že ten je tzv. pro každou špatnost, tzn. v jejím podání, že je ochoten ledasco zkoušet, nebojí se nových či nestandardních postupů a tak.. takže trochu váhám, jetsli po Kučerovi a imuno léčbě nezkusit i jiného lékaře v rámci sanusu - jinam se mi nechce už kvůli cenám, které např. v brně mají. prosím prosím o vaše ´či zprostředkované zážitky.a jinak všechny zdravím
ke škurlovi chodí kamarádka na IUI, je jí 36let a ani jí nechce poslat na imuno, genetiku či hematologii, prej není duvod, haha, víme svoje že? takže asi tak
,na informace prý není moc sdílnej, to vím i od ostatních, spíš je takovej tichej a musíš to z něj tahat, já se poprvé k němu obj.ale pak jsem se hned přeobjednala ke Kučerovi, je to takovej ťulík ale já pořebuju komunikovat a probrat věci do hloubky a sním to jde, o všechna vyšetření jsem si řekla sama a nebránil se, nevím kam bych škurlu poslala kdyby mi řekl-není pořeba ![]()
Ahoj holky, omlouvám se za hloupý dotaz ale jak přesně vypočítají dobu kdy udělat IUI - musely jste na ultrazvuk třeba několikrát?
@veverkaa no tak to teda díky za názor a s rozmýšlením jsem hned hotová.. zlatej kučera, ten sice občas brble, ale když chceš, tak udělá, co požaduješ.. @vsejesupr ano, jezdíš na ultrazvuk obvykle opakovaně - raději dřív a víckrát než jednou a pozdě.. a sleduje se růst folikulů a sliznice, aby bylo všechno ideální, když se píchá pregnyl…
@Lehrerin Aha jde mi o to, že mám jít na ultrazvuk 10-12 den cyklu..no myslela jsem že mi podle tohoto ultrazvuku pak řeknou, kdy by bylo nejvhodnější IUI, no zatím mi nic nedávaly injekce ani léky…nějak tomu zatím nerozumím v ISCARE jsem byla minulý týden poprvé…
Aha, no tak to vypadá, že ti budou inseminaci dělat v přirozeném - nestimulovaném cyklu a dají ti až ten pregnyl- injekci na prasknutí folikulu, když už se to bude jevit jako všechno nachystané. jinak léky totiž bereš i před těmi kontrolami, aby ti právě rostli folíky a sliznice..
@Lehrerin …a to bude jen jedna injekce v ten den kdy tam přijdu? Vůbec tomu nerozumím
jinak myslím, že sliznice prý narostla dobře - dle prvního ulz kdy jsem v Iscare byla poprvé - endometrium 9mmm - jsem tam byla prý krátce po ovulaci…
No u stimulovaného cyklu si před inseminací obvykle pícháš injekce do břicha, nebo bereš tabletky na růst folikulů a sliznice, jezdíš na kontroly v době, kdy už by se mohla blížit ovulace a určitou chvíli lékař řekne dost, dát ti s sebou injekci na v podstatě vyvolání ovulace, tu si píchneš buď sama - je myslím vždy do zadečku, nebo na pohotovosti a domluvíte se, kdy přijedeš na inseminaci. ovulace po pregnylu nastává myslím vždy cca do 36 hodin, takže s tím se kalkuluje a podle toho se ta inseminace po pregnylu nastavuje. někomu ale roste sliznice i folíky sami dobře a časově relativně pravidelně, tak se může IUI udělat přirozeném cyklu, ale na ty kontroly se logicky jezdit musí, protože podle velikosti folíku se dá určit, že se ovulka blíží a že v něm může být zralé vajíčko a kdy se tedy píchne ten pregnyl a udělá IUI
tak, snad jsem nenapsala nějakou blbost..
@Lehrerin děkuji za info, napsala jsi to výborně jako paní učitelka
Ahoj holky, já byla naposled na IUI před cca 4roky, tenkrát se povedlo při 3tí IUI hned cyklus po laparce, při které ale problém žádný nebyl nalezen. A teď se snažíme už rok zase, a Dr mi vypsal žádanku do GYNCENTRA-OV, na IUI, mám se obj.(chci zase k Dr. Lachčinovi)jak dorazí mS což je dnes, na nějaký 12dc, holky myslíte že mi hned v tom cyklu udělá IUI-pokud bude folík(ovuluji přirozeně)???Bojím se aby to nezdržoval nějakým počátečním vyšetřením mě a manži.(ten byl tam na spg v listop. a je ok)…a iUI se tím neposunulo třeba na další cyklus. Já si totíž musím začít hledat práci
zkončil mi rodičák, a tak se bojím že když pak někam nastoupímtak by to docházení na iUI bylo složitější…Prosím, povzbu´dte mě tím že IUI bude už teďka ![]()
@Fifinečka já myslím, že by to neměl být problém, ale vždycky záleží na nějaké ochotě lékaře. kdyžtak ho trochu zmáčknete ![]()
@Fifinečka U nás bylo IUI hned
, folík tam byl spermiogram jsme měli hotový už od naší doktorky, takže nebyl důvod to oddalovat. Ale nevím, jaké mají zvyklosti v jiných centrech.
@Lehrerin Jak se máš, něco nového? Už jsi byla teď v Jihlavě? Já jdu příští týden na screening ve 13.týdnu, tak se modlím, ať je všechno v pořádku ![]()
@Osička To tak uteklo a ty už máš dvojčátka, moc gratuluji
, ať vám kluci dělají samou radost
Připadá mi to jako chvilka, když tahle diskuze začala a už je to skoro rok ![]()
@Klárika80 zatím ne, příští týden mám dostat výsledky odběrů a podle toho se objednám na konzultaci nebo ještě počkáme..jsem napjatá jako kšandy, co mi Malíčková napíše
ty se máš!!
Ahoj holky, mám čerstvé zprávičky z dnešního screeningu - na ultrazvuku vše v pořádku, zítra ještě budou výsledky krve. Mimi měří 7cm a na 90% to bude holčička
Jsem moc moc šťastná, to čekání vážně stálo za to!!! Všem vám moc přeji, ať ten nový rok se 13 je pro vás plný dobrý zpráv a splněných přání
![]()