Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Klari, gratuluju moc moc, musi to byt asi uzasny pocit, pro nas asi nepredstavitelny…v praci kolegyne je taky tehotna a svagrova ceka uz druhe, ale snad 13 bude pro nas vsechny stastna! nekdy mi to prijde tak zoufaly a marny boj, ale nesmime se vzdat!!! ja mam ted MS. Minulou nedeli depka jak blazen, tento tyden silena zrava, to uz jsem dlouho nemela:-0 zitra mam mit vysledky krve ohl te celiakie a 11.jdu na tu biopsii. tesim se na vikeend ![]()
Jé tak to moc gratuluju!! mně dopadly dobře výsledky na imunologii, tak jedu příští týden směr jihlava ![]()
Ahooj holky, tak mam konecne vysledky kvuli celiakii a ty protilatky jsou jeste porad vysoke
hodnoty klesly, ale porad je to hodne nad hranici. Pry to jeste chvilku potrva…no cemu se divit, kdyz telo skoro 30 let bylo zvykle na neco jineho, tak ho ted rychle predelat asi nejde…V pondeli me ceka biopsie a podle ni uvidim, kdy me ceka dalsi a taky dalsi kontrolni odbery. Snad to bude priste jeste lepsi, nejlip ok.
Hm daji, je to škoda, nejde to nějak urychlit, je to jen o té dietě? asi jo, viď? myslela jsem na tu mou oblíbenou akupunkturu, tělo se tak nějak celkově po ní dává snáz dohromady. já jedu zítra opět do sanusu, chceme se pustit znovu do IUI, když nám ty výsledky tak dobře dopadly - taky nejsou úplně dobré, ale imunoložka říká, že už to stačí na to, aby inseminace měla šanci..
Veverko, aco vy, už jsi byla na OPU a ET? jak snášíš stimulaci? nebo už možná čekáš na testík, ne? držím palce!
@Lehrerin Gratuluji k výsledkům! Aspoň se konečně začne něco dít, že? Myslím, že to IUI má docela dobré šance, dost holek tady na miminu jsou po něm těhu. Tak držím pěsti na zítra, ať se dobře domluvíte ![]()
@Daajik To mě mrzí. A říkali ti, za jak dlouho asi by mělo být nějaké zlepšení? A tu biopsii ti budou dělat vrchem z tenkého střeva nebo spodem z tlustého?
Jinak holky, abyste jste si nemyslely, že když je člověk těhotný, tak je po starostech a po nervech
Já jsem teď byla na hematologii kvůli tomu, že u prvního těhu jsem měla infarkt placenty - poslední měsíc se malý v břiše skoro nevyvíjel a měl nízkou porodní hmotnost. Nabrali asi 7 zkumavek krve a teď čekám na výsledky. Doktorka mi říkala, že si možná budu muset během těhotenství píchat do břicha heparin. Aspoň mám trénink, když jsem si píchala ty hormony před IVF…
Klári, heparin mě čeká v souvislosti s tou mou diagnózou taky, však jsme zdravotníci, ne? už jsem zpět, kučera mě vzal dřív - jezdím vždycky s předstihem, kdyby bylo něco na cestě.. úplně jsem zapomněla na to, že musí posílat žádost na pojišťovnu… takže stimulovat hned nezačnu ale zkusíme inseminaci v přirozeném cyklu. tak alespoň něco, uděláme asi pár inseminací a pak případně IVF, nejspíš.. kéž by to už letos vyšlo
laparce se nadále brání, ale teď na ní ani není třebva trvat, když můžeme točit iseminace.. akorát jsme se předběžně bavili i o IVF a on má opravdu raději ty léky v peru - prý to umožňuje individuální dávkování, ampulku prostě člověk musí vypotřebovat celou, plus jsou o něco čistší, ale to říkal, že rozdíl je zanedbatelný. samozřejmě cenově je to dražší.. ale to jsem moc vpředu… tak se mějte! papa
![]()
Tak zase po nějaké odmlce všechny zdravím! dnes jsem byla v sanusu pro injekce a začínáme třetí inseminaci, kučera byla tkový milý, říkal, že mi nabízí alternativy, které by nabízel i své ženě - vysvětloval tím, že doporučuje nejprve inseminace a až pak umělko a že by tak postupoval i u své ženy.. tak mi to od něj přišlo takové hezké.. a jak vám se všem daří?
Nějak nám to tady usnulo
všechny vás moc zdravím, jsem před třetím IUI, asi to padne na úterý, kučera trochu balancuje s hormony - když jsem píchala každý den, bylo folikulů moc, když obden, tak jsem špinila, což prý není dobré pro sliznici… teď mi snad rostou dva folíky, a příště bychom prý zkusili pero, kde se dají hormoný líp dávkovat… jak vám se všem vede?
Ahoj Lehr, tak držím pěsti na IUI
. Když budou dva pěkné folíky, tak to je super. Radši dva pořádné, než víc nějakých „chudáčků“
. Třeba to zrovna vyjde, když se ti ty výsledky tolik zlepšily
. Já už jsem v polovině, začínám 21.týden. Ve čtvrtek jdu k Pavkové na velký ultrazvuk, kde bude vyšetřovat hlavně srdíčko. Pořád chodím do práce, je mi dobře, jen mi večer natékají nohy. Jinak krevní výsledky mám zatím v normě, takže heparin mi zatím nehrozí. Tak snad to druhé těhotenství bude lepší než to první ![]()
@Klárika80 ahoj!
to ti závidím, že si to pěkně užíváš, dám vědět, jaké budou výsledky. veverka sem ani nenapsala, jak jí to dopadlo, jsem zvědavá, co ostatní, tak snad se ozvou, holky jedny ![]()
Lehr, drzim palce na IUI
u me nic noveho. Akorat jdeme za 2tydny do centra po pul roce se poradit