Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lehrerin koukám že jsi už zahájila léčbu, nepamatuju si co mi na hematolce našli ale budu si píchat to co ty takže asi to samé,–trombofilie…
No mně na hematolce naštěstí řekli, že mimo těhotenství jsem v pořádku, ale v rámci imunologie tam mám ty protilátky proti annexinu, což způsobuje malé sraženiny v placentě, tak zatím beru jen godasal na drobné ředění krve, ale v těhotenství hned clexane, ty budeš píchat hned? no a na jakém postupu jste se domluvili v sanusu?
my snad v lednu začneme něco - IUI či IVF zkoušet, zatím sama nevím, co nám navrhnou - spíš kvůli těm počtům pokusů, jak to teď počítají, pořád to tady omílám, protože nevím, jakou strategii v sanusu zvolili, v ostatních diskuzích už se vůbec nemluví o tom, že by IUI počíatli CARY do celkového počtu hrazených pokusů
No v sanusu počítají IUI bez stimulace léky jako dřív, jak je to se stimulací injekcema tak to nevím, já mám od května za sebou 3X IUI a končím, po té minulé drastárně když mi tam Kučera kvuli zapadlému čípku ho drtil kleštičkama a pak jsme se vrátila do 10min s velkým krvácením už IUI nechci ani vidět, příští týd. se jdu sním domluvit a v lednu startujeme 2IVF a věřím že už to bude napasled
, ta moje mutace zpusobuje zamlklé potraty, což proběhlo, takže s léčbou s hematolky věřím že už to bude ok, jo a musím si píchat větší dávky clexanu už od začátku stimulace, kdy hrozí překrvení…
No nazdar @veverkaa zapadlý čípek? to zní hrozně a asi taky bylo, jak píšeš. nemoc máme každá trochu jinou, ale důsledky stejné… pamatuju si, než jsem přišla dosanusu a snažili jsme se doma, že jsem měla každý cyklus jiný a teď asi vím, čím to bylo, vždycky jsem otěhotněla a pak zřejmě ZT a tím se mi měsíčky posouvaly.. ale nedělala jsem si testy, tak to nemůžu říct na sto péro
jsem zvědavá tenhle měsíc, jestli alespoň malá čárečka bude.. IUI bez stimulace si umím představit - ovuluju i folíky rostou, tak uvidíme, budu na tebe myslet. tak ať ti píchání injekcí jde jako po másle ![]()
Lehr a Veverko, je super, že vám problém objevili - teď když se ví o co jde, tak by to s tím otěhotněním neměl být problém, veřím tomu
Jak tady pročítám různé diskuze, tak ty injekce do břicha během těhotenství si píchá spousta holek.
Lehr, podle mých posledních informací se to s těmi inseminacemi vrátilo do původního stavu - byl to jen humbuk kvůli špatné interpretaci ve vyhlášce
Ten pivní kalendář je super nápad
- tchán je pivař, tak se mu to bude určitě líbit.
Jinak já už z větší části dárky mám, zbývají už jen drobnosti. Našim máme DVD přehrávač, manželovi rodiče chtěli friťák, manželovi nějaké oblečení, knížku a taky zvažuju předplatné časopisu. Nejlíp se vymýšlí dárky našemu Adámkovi - myslím, že po Vánocích se budeme muset s manželem vystěhovat z bytu na chodbu, protože všude bude Lego
A z cukroví mám zatím jen perníčky. Příští týden mám dva dny dovču, tak se ještě do nějakých druhů pustím. A s vánočním úklidem mi manžel pomůže, abych to sama nepřehnala.
Tak Vanocni uklid vuubec neresim, proste klasika uklid jako jindy kazdy tyden
Na zahradce mame uz tri mesice leseni, okna umyvat nema cenu. Jeste akorat prevlecu povleceni.
Já bych chtěla letos zapracovat na tom, že si fakt vánoce užiju, trošku napeču, uklidíme s přítelem spolu a budeme na sebe hodní a lebedit si
holky jsem ve stádiu, že se bojím jíst, abych nepřibrala z těch kortikoidů… tak možná ještě zhubnu ![]()
Ahoj holky, včerejší HCG přes 1500, takže to vypadá, že se to zatím vyvíjí normálně. Tak jsem si na chvilku oddychla. Hlavně si myslím, že to není mimoděložní - že ta hodnota by nebyla tak vysoká. To bylo první, na co mě Kučera upozornil, že se na ultrazvuku musí potvrdit, že je embryo, tam kde má být.
Lehr, myslíš, že to vydržíš i přes Vánoce míň jíst? Já se přes svátky docela dost přežírám - samá návštěva, nějak si neumím poručit, abych všechno neochutnala ![]()
No klári, to se vyvíjí skvěle! je to super, závidím ti!
jinak v pátek a v sobotu jsem absolvovala dvě posezení a tak jsem se cpala… hrůza, ale každý den musím vypít kvůi kortikoidům půl litru mléka a sníst banán a dobrý je i grep kvůli godasalu - dodat vápník a draslík, tak to mě trochu zasytí a nemám tolik chut se dojídat mezi hlavními jídly… ale co vám mám vykládat, samozřejmě je to těžké. z cukroví mi chutnají hlavně rumové nepečené dobroty, a ty dělá u nás málokdo, většina dělá rohlíčky a linecké a to mě moc nebere ![]()
a jinak @Klárika80 to by bylo s těmi pokusy dobré, ráda bych ještě zkusila IUI, když teď víme, kde byl problém, tak si říkám, že by to ještě třeba stálo za pokus. teď jsme se snažili sami, ovulka proběhla zřejmě v pátek, a já si dnes zkoušela dělat test…
samozřejmě na něm nic nebylo, ale chci případně těhotenství zjistit co nejdřív a hned začít píchat clexane… tak proto takhle blbnu..
Klári neboj, on Kučera rád sraší s mimoděložním, řekne podle krve jste těhotná a místo toho aby ti nechal radost tak ti hned vyjmenuje všechny rizika kerý mužou být, u mě si byl jistej bez čehokoli že to určitě podle hcg bude mimoděložní a houby, tak se tím vubec nezabývej, neposlouchej ho a užívej vytouženého těhotenství
Lehrerin pokud máš nasazenou léčbu tak určiě jdete do IUI, minule jsi měla přeci dušíka, tak věřím že léčba pomuže ![]()
Veverko, dík za uklidnění
Je pravda, že o tom mimoděložním už mluvil několikrát - nevím proč z toho má takovou fobii
Místo aby mě podpořil a uklidnil, tak ještě sám myslí na nejhorší… Ale já už jsem si na něj zvykla a beru ho s rezervou ![]()
Lehr, ty určitě ještě nějaké IUI vyzkoušej - třeba se IVF vyhneš, co ty víš
Já jsem ráda, že jsem to 4krát zkusila, to je podle mě tak akorát. A kdy by ti ta léčba měla začít zabírat?
@Klárika80 no nevím, na testy jedu zase v lednu a to už by podle mě mělo být něco znát ještě v kombinaci s předchozí akupunkturou. zatím test stále bílý - cca 4-5 dní po ovulce.. no je brzy, já ale pořád doufám, že třeba léčba právě už trošku zabrala
kučera je takový opatrný, ani nevím, jestli je to dobře nebo špatně
a jak se klári cítíš?
Lehr, ty testuješ teď každý den, nejsi z toho zbytečně vystresovaná? Kučera je opravdu podivín, člověk si na něj musí zvyknout, ale jako doktorovi mu věřím. I ten jeho smysl pro humor je zvláštní
Teď naposledy jsem se ptala na pohlavní styk, jestli můžeme nebo ne? Řekl, že z medicínského hlediska tomu nic nebrání, ale když žena má v sobě pocity a obavy že nechce, že by to mohlo ublížit, tak se nemá k tomu nutit. A potom mi s úplně ledovým klidem řekl
, že jsou přece i jiné metody, jak doma udržet rodinnou pohodu a že za 15 minut nemám co řešit
Tak jsem tam málem spadla ze židle ![]()
@Klárika80 ty jo, tak to jsem teď málem spadla ze židle taky
ten se nezdá, borec.. s profesionalitou to teda moc společného nemá.. no každý den zrovna netestuju, ale obden
není to ideální, já vím, ale cíl je jasný, tak to prostě musím kontrolovat..
a co tvé příznaky, cítíš na sobě něco? já mám takový pocit, že jsi tady snad první, kdo otěhotněl
![]()