Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Lehrein oprava mela to byt napsani ze mam trosku chyceni zlucnik, doktorka rikala ze ho mam takovy zahusteni, a ze stoho zahustenyho znikaji kameni, takze jsme na to prisli v cas pokud budu aspon trosku dodrzovat dietu bude to ok
@hanka1120 neboj to se dá dietou spravit, hlavně že to nemáš ve fázi nějakého záchvatu ![]()
Lehrerin: jsou to nervy jsem 5den po ET, vleče se to vleče. Zítra jedu na zkoušku do Žiliny, cca 1,5 hodiny cesty tak se tším, že mi den uteče. Vůbec nic mi není, což nevím jestli je špatně, nebo dobře
Testovat nebudu vůbec, nemám ani test, takže vydržím do příštího pátku to jdu na krev ![]()
Hani, to je teda des, ze musis tak dlouho cekat kvuli tomu lepku, ale ono to utece. A ono se da koupit i nejaky „domaci“ test, ale az ta biopsie je jista. Ale snad to mas dobry a o te sliznici jsem taky jeste neslysela..
Lehr, odolavam bez lepku, musim, i malinkaty kousicek znici veskerou snahu. Vubec jsem netusila, jak je ta celiakie nebezpecna.Na netu je spousta inspiraci a chceme kupit pekarnu, vybrali jsme Etu Vital a oni ju neposilaji do zahranici, no des a to neni poprve, co jsem se u ceskych firem setkala s takovou neochotou.
Marti, Ty do toho studujes?
Ahoj holky, tak mam dneska od obvodaka potvrzenou celiakii, zadne tezke stadium, nicmene dietu drzet musim.. No a v lednu odbery a biopsie znovu:-(
Daaji, to je něco, pořád se něco děje..
chce to asi naučit se s tím žít, že? prosím tě, já jsem minule nedávala pozor
ale čeho se dělá ta biopsie? to jsem z toho jelen..
Lehr, ta celiakie je vlastne autoimunitni onemocneni, tenke strevo neumi zpracovat lepek a napada tak telo vlastne samo sebe - takze ta biopsie (az ta je definitivnim potvrzenim celiakie, krevni testy „pouze“ na tu biopsii muzou smerovat) se dela klasicky pres krk slauchem pres jicen, zaludek, dvanacternik az do tenkeho streva a z tama se veme par kousicku, ktere potom zkouma patolog… No vcera jsem po te zprave z toho bylo dost namekko, ale uz je to dobre, musim si na to proste nak zvyknout a bojovat s tim
Ty jo tak biopsie tenkého střeva je koukám zážitek
tak pěkně drž dietku a bojuj
holky já mám pocit, že pořád přibírám na váze a to teď neberu žádné hormony
nevím, co s tím mám dělat.. nastolím proto trochu jiné téma než těhotnění.. jak často denně jíte a co? já se totiž asi přejídám a nechci si to přiznat
díky za příspěvky, zkusím si asi trochu ten jídelníček poupravit a porovnat s jinými. a jak moc se věnujete pohybu? chodíte třeba pěšky? cvičíte pravidelně?
@Daajik jj śtuduju poslední rok magisterské, sociální práci. Začla jsem s tím, abych se odreagovala od snažení, ale ani to nepomohlo ![]()
Lehrerin: no já se taky někdy přejím. Cvičit teď nechodím, ale jinak 1× týdne 40 minut udržovací kolečko cviků v posilovně no a snažím se chodit na procházky, hned z baráku vcházím do lesa, takže alespoň 3× týdně okruh 30 minut.
Holky já nevím jestli to s tím netestováním vydržím. Jsem dnes 7.den po ET a na krev jdu příští pátek, tak jsem to chtěla vydržet..jenže nevím. Vůbec nic mi není, kromě toho že mě bolí prsa, ale to už od OPU..takže stejně myslím že to nevyšlo
Říkam si že lepší bude ta krev, protože pokud by byl těhutest negativní tak bych si stejně ještě pořád dávala naděje a tak budu zklamaná třeba jenom jednou ![]()
@Marta25 já mám hlavně pocit, že jím normálně, ale přitom jím asi hodně.. zeleninu a ovoce dost málo. martin na testík klidně zajdi, ono stejně dřív nebo později tu realitu zjistit musíš, ať už příjemnou nebo ne…ale je pátek, tak jsem zvědavá, jak vydržíš víkend
možná i na ten test dojde, což?? ![]()
@Lehrerin zdá se mi to brzo na testování. Víkend asi vydžím ten uteče, ale v pondělí nevím, nevím ![]()
Lehr, tady nabizi bezne pritom injekci, tak jsem si ji nechala pri te biopsii pichnout…takze jsem vse prospala, akorat pred tim to cekani a spricani na umrtveni krku (2×, protoze byl dr. u druhe pacientky) nebylo moc prijemne. No musim popremyslet, jestli si necham v tom lednu zase injekci, ona ta byt i kratkodoba narkoza asi moc dobra pro telo nebude…No a s tim pohybem, tak rano jdu na vlak cca 12 minut, z vlaku to same, v praci obcas trochu pohybu, ale zadna slava, proste holt dnesni sedave zamestnani. A tak se to snazim kompenzovat 2-3× ve fitku a saunu 1-2×, ale to kdyz se fakt zadari, ale mam tam koupenou rocni kartu, tak se snazim nutit…no a ta sklatba jidelnicku hodne ovoce a zeleniny a taky ryby, lusteniny no a kazdy den maly keksicek, ale musim rict, ze od toho zjisteni lepku uz tak nezeru to sladke, protoze ho doma moc nemam, ten zbytek lepkovy musime rozdat, bo manzel moc na sladke neni.
Marti, vydrz jeste aspon 3-4 dny a pak testni, taky bych testovala, ale pockej jeste, s ovitrelem mam zkusenost i 11.den PO slabe pozitivni…
Tak marti, jak? holky já mám výsledky hematologie a naštěstí v pořádku
teď to ještě všechno probrat s malíčkovou a od prosince zřejmě prednison. i když koketuju s myšlenkou, že bych zkusila jen s tou akupunkturou, která teď očividně pomohla.. uvidím. Holky jak se všechny máte?
@Lehrerin Blahopřeju tak jsi alespoň o kousek dál
Já jsm taky o kousek dál, včera jsem dostala menses 10den po ET, tak jsem radši i testla a výsledek negativní, takže 1.IVF se nepovedlo a v mražáku nic nemám, takže musím čekat asi 3 měsíce ma další pokus. Léky ještě beru, říkali v CARU že mám přijít opravdu až v pátek na krev a do té doby všechny léky papat a zavádět.
Jé, marti, tak to mě mrzí, ještě vyčkej a uvidíš na krvi. a ty jsi měla na imunologii co za problém? tak snad příště, třeba ti změní způsob stimulace..
a copak naše klárka? kdy bude ET?
Klárika by myslím už měla být po ET. Já už tu diagnózu přesně nevím, prostě moje nitro vytváří protilátky proti spermiím-laicky alergie na spermie a zabíjí je. Pravděpodobnost otěhotnění s přítelem 25% a po prednisonu 50%.