IUI únor 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
1.3.12 16:47

Mně na tu první návštěvu zrovna vychází mrcha ( vy tomu tady tak říkáte, ne?). Ovulaci vím, kdy mám. Na doporučení doktorky si měřím BT. Tak snad se to pohne rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1628
1.3.12 16:49

No tak i tak je to super, aspoň to budeš mít naplánované. A kolikátý den ji máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
1.3.12 16:53

Podle teploty to vychází na 15. den, cyklus mám 28 dní. Tak nevím, jestli se tomu dá věřit na 100 procent. Já ovulaci na sobě nijak necítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
1.3.12 16:54

Klári, oni si tě pozvou na ultrazvuk na folikulometrii, takže si pohlídají i ovulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1628
1.3.12 17:26

… a taky tu hladinu hormonů ti zjistí… to trvá taky pár dní, než přijdou výsledky, myslím, že to máš naplánované akorát.
Mě kdyby to tenkrát udělali hned, tak jsem měla zbytečně jeden pokus vypláncanej, protože mi zjistili špatný prolaktin a ten funguje jako antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
1.3.12 18:55

Já jsem měla dělaný hormonální profil asi před půl rokem a bylo to v pořádku. Ale to asi budou chtít dělat znovu, aby to bylo aktuálnější? A ještě mě napadlo - nemáte někdo zkušenost, jestli se na tu folikulometrii nedá chodit ke své gynekoložce? Přece jen to máme trochu z ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1628
1.3.12 19:05

Profil budou chtít určitě nový, třeba zrovna ten můj prolaktin je běžný ve chvíli, kdy si ženská v hlavě blokne, že chce mimi a vyleze nahoru, dr. říkala že pak nasadí léky a holky jsou hned těhu a myslí si, že na klinice dělají zázraky, přitom to byla jen maličkost. ;)
A s tou folikumetrií nevím nevím, podle mě budou chtít mít svoje měření, v CARu mi říkali, že i každá laboratoř má trošku jiné limity a ty výsledky z krve nemusí být vždy stejné, doktor který tě bude mít na starosti si to bude chtít všechno dělat sám.
Jak to máte daleko? My jezdili 50 km, nejhorší to bylo ze začátku, to jsem tam byla pořád, jedna krev, jak zjistili problém, tak hned druhou, pak pro léky, pak podrobnější krev, pak měření a spermio a pořád něco, když se to urovnalo, tak už jsme jezdili jen 2× do měsíce hned za sebou, jednou na ultrazvuk a injekci pregnylu a pak na IUI. Musíš to vydržet, stojí to za to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
1.3.12 19:14

Klári, hormonální profil si myslím, že budou chtít asi nový, ale to je maličkost, stačí jeden odběr krve. Manžela poštou určitě i na spermiogram, tak si to domluvte, ať to máte najednou s tím odběrem krve. A folikulometrii si myslím, že si budou chtít udělat tam, většinou se dělá jenom jeden ultrazvuk, tak to snad zvládnete. A pak tam už pojedeš jenom na IUI, mě dávají Pregnyl domů a dojedu si ho nechat píchnout na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
1.3.12 19:49

My to máme 70 km. Autem je to v poho, ale spíš bude horší, když pojedu sama bez manžela třeba na tu krev, tak musím autobusem, protože máme jedno auto a manžel ho potřebuje na cestu do práce. Tak to bude trochu komplikovanější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
1.3.12 20:16

Klári, jak jsem psala, zkuste si to domluvit tak, abyste mohli jít zároveň oba v jeden den - ty na krev a manžel na ten spermiogram. Nám to takhle i sami navrhovali, že to může být ve stejný den, ale my to máme kousek. Neboj, to zvládnete, ze začátku tam budete jezdit často a potom jak psala If, tak už jenom dvakrát do měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
1.3.12 21:50

Díky za informace, holky. :) Je fajn se to dozvědět přímo ze zkušeností těch, co už mají něco za sebou. Jsem ráda, že jsem se do této diskuze přihlásila. Člověku je hned líp, když ví, že v tom není sám a může si s někým pokecat na stejné téma. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1628
2.3.12 00:48

A hned nám i ten čas rychleji utíká… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
2.3.12 07:59

Klári, taky jsem ráda, že sem chodím, člověk se na to necítí tak sám a doma nechci pořád prudit a mluvit o mimi :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
2.3.12 12:26

Ahoj holky tak jsem dnes byla na měření a sliznice ok ale folikul jenom jeden!!! :,( druhý je mrzáček říkal pan doktor :-(( no a ten jeden prý je dost velký, no ja nevím je 18 dost? Pregnylovku v neděli a v pondělí a úterý IUI..no nevím, říkal že to má cenu, ale já tomu teda vůbec nevěřím… :twisted: zítra jedu do vinného sklípku tak to tam asi zapiju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15414
2.3.12 12:37

Marti, já jsem měla před prvním těhu taky jenom jeden folikul a je z toho Adámek :-). Pokud ti stačí jedno mimčo, stačí i jeden folík ;). 18 cm je už podle mě dobrý, do pondělka fůra času, to ještě naroste. Kolikátý jsi dnes den? A neboj, kdyby to nemělo cenu, tak by to nedělali, takže se neboj a věř panu doktorovi ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí