Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Marti, tk si o tom normáně promluvte´, ale hlavně buď ty v klidu - vím je to asi těžké kkyž je to kolem tebe takové - mysli jen na svého muže a rodinu a to kolem hoď za hlavu - je to jen na depku…
Díky holky za podporu už jsem ji to chtěla říct, jenže jsem málem začla brečet tak jsem to vzdala…určitě to pročistí vzduch nezi náma a nebude se divit proč jsem někdy smutná ![]()
tak tak a určitě se to zlepší a i se ti hondě uleví a pak si budeš říkat, že jsi to neudělala už dávno… držím ![]()
Marti, divím se ti, že jsi jí to neřekla hned. Já jsem zvyklá říkat hodně věcí narovinu, takže u nás to ví blízká rodina a kamarádi. Je mi líp, když to ví, než kdybych to dusila v sobě a oni mě zasypávali dotazy, kdy bude mimi.
Martí, já bych jí to taky asi řekla, pokud nemá problém s tím, že nebude už „jedináček“ tak do toho jdi. My třeba máme kluka 14 let ve střídavé péči a po pravdě, já z toho mám strach a asi to budu řešit přes dětskou psycholožku ke které už začal chodit sice kvůli škole, ale nerada bych mu to naservírovala špatným způsobem. Holčina to určitě pobere dobře, bude mít radost a hlavně, budeš pak v ní mít obrovskou podporu. Na druhou stranu jestli to nechceš moc roznést po okolí, bála bych se, že se svěří tátovi a kamarádkám. Udělej to nák něžně, ať ví, že se to řeší, že bereš léky a že se snažíte za pomoci lékařů, asi bych nemluvila o IVF a takových věcech. ![]()
jj tak tak hned zítra si v tom udělám pořádek
nebo možná ještě dnes…
Raphsy, tak jsem tu zase pustila slzu, holky vy mi dáváte…
Ten tvůj pejsek byl pro vás určitě v danou chvíli velkou záchranou poslanou odněkud shora.
Že pozdravuju manžela! ![]()
taky máme střídavku, ona už zažila šok z tatínkovy strany, takže říkala, že u mě už s tím počítá ať se snažím ať pak nevypadám s kočárek jak babička
no ta mě někdy baví ![]()
Martí a hlavně u toho nebul… si to řekni dopředu bez ní a když tak to ještě o den dva odlož, ať z tebe není nakonec ještě smutná. Natrénuj to a pak šup do toho!
Taky se mi ze začátku když jsme začali jezdit do Caru chtělo pořád brečet, když jsem o tom mluvila, ale čím dál víc se mluvilo, tím líp to šlo.
Ifko právě že se bojím, toho že se to roznese a každý nás bude litovat,prostě se bojím reakce…
Marti, tak jí řekni, že bys to nechtěla ventilovat dál, že je to jenom mezi vámi, tak snad to nebude nikde rozhlašovat do světa, ne? Zase si myslím, že když jí to řekneš, tak se ti hodně uleví a i ona tě lépe pochopí a může tě i hodně podpořit.
no myslím, že až jí to řeknu tak tu ránu kamene co mi spadne ze srdce uslyšíte až v čechách ![]()
if-vzkážu … ![]()
jinak jsme spolu už 12let od mých 16 a říkal , že ikdyž by se nám te nijak nepodařilo tak si klidně můžeme i adoptovat - dát šanci životu který jiní nechtějí…a asi to uděláme i tak i když to pujde, ale až dáme dohromady domek…někdo může odsuzovat, ale já chci dát šanci někomu kdo tolik štěstí nemá…já sama jsem neměla lehké dětství - teď o tom už umím mluvit byla jsem týraná a zneužívaná a dala bych cokoli aby mě v té době měl někdo jiný…dnes jsem ráda za to co mám a čeho dosáhnu si moc vážím… tak asi tak …
Rhapsody, taky jsme s manželem uvažovali o variantě si dítko adoptovat, když nám to nešlo, jen se asi taky na miminko hodně dlouho čeká, ale zjištěné to nemám. To mě mrzí, že jsi měla takové šílené dětství. U mě to taky nebyla procházka růžovým sadem, teď zrovna řeším, jak chyby mých rodičů neopakovat ve výchově u svých dětí. A je to zatracená fuška, to ti řeknu.