Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ivi, já už se tak těším… nevím proč, ale prostě s tebou počítám do party, takže žádné vínko nebude!
![]()
Ivčo, moc budu držet palečky, aby to dopadlo //.
Myslím, že bys sklenku oželela docela ráda, ne? I když já jsem si v těhu někdy malou sklenku vína dala, ale až po prvních třech měsících. ![]()
If, já už se za tebou do party taky těším
, jen teda nevím, jestli přijdu už ve středu nebo až další měsíc, ale určitě se za tebou chystám
. Vínko určitě moc ráda oželím
.
Klári, to víš, že bych ji moc ráda oželela a jak ráda
! Já jsem byla poctivka a kromě začátku, kdy jsem netušila, že jsem těhu, jsem si nedala v těhu a při kojení vůbec nic.
První konzultaci máme v úterý odpo. Musím být na ty krevní testy na lačno?
No jo, když já jsem z jižní Moravy a my to tady pijeme jako vodu
![]()
Klári, tak jsi zvyklá
. Myslím si, že není nutné být na tyto testy na lačno, to na to podle mě nemá vliv, alespoň mě o tom doktor nic takového neříkal.
Je důležité být najezená a být vzhůru minimálně 3 hodiny před odběrem!!!
Oni to dopředu neříkají, nechápu proč, a se mnou to pak začali řešit, až když mi vyskočil ten prolaktin, tak se mě najednou ptali jestli jsem jedla a jak dlouho jsem byla vzhůru a tak. ![]()
Ifko, myslíš že mi ten odběr udělají, když tam jdeme až odpoledne?
No to je naprosto jasný že udělají, tím líp po tebe.
Hlavně žádné nervy, už jsme ti tu k tomu napsali tolik věcí, že musíš být totálně připravená, já když jela poprvé tak jsem vůbec netušila co nás čeká. ![]()
If, přesně, když jsem tam jela poprvé, nevěděla jsem nic a byla jsem totál vystrašená
. A zbytečně. Je super, že existuje emimčo a člověk se může ledacos dozvědět. Jinak teda čučím, že máš být před odběrem 3 hodiny vzhůru a být najedená, nikdo nic neřekl. Ale myslím, že to tak shodou okolností i bylo.
To je pravda, myslím že teoreticky jsem připravená perfektně.
Proto jsem taky ráda, že takové diskuze existují. Ale stejně tam pojedu a bude ve mně malá dušička
.
Klári, nemusíš se vůbec bát, opravdu. V CARu jsou všichni moc milí, promluví si s vámi a vše vám podrobně vysvětlí. Pravděpodobně vám na začátek navrhnou inseminaci (IUI), což vůbec nic není, přirovnala bych to ke klasické prohlídce na gyndě, takže naprosto v pohodě. Nemusíš se ničeho bát, opravdu.
Ahoj holky tak jsem po IUI a teď ležím a mužíček mi ohřívá polívku. Folikulky byly nakonec 2 ten druhý mrzáček dorostl:-) takže ještě jednou zítra a pak dloooouhých 14 dnů čekání. Ivčo už se těším na středu co testneš.