Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Pučmeloun ano chci v tu sobotu. Snad to vydržím. Už mi samozřejmě to tam začíná škubat, ale zatím ani nemám doma TT, tak snad to vydržím si je koupit až v pátek ![]()
Jinak mě se dneska podařilo slítnout ze schodů - nebo slítnout…sjely mi nohy po dvou chodech (uklouzly mi bačkory), tak jsem se chytila za sebou rukama a mám pěknou modřinu na lokti…se zbláznim
snad se bublince nic nestalo. Bricho mě nebolí, ani jsem se nepraštila nijak, ale stejně jsem z toho naštvaná hrozně! A to si fakt dávám pozor sakra…no snad to dobře dopadne ![]()
@kocourek88 neboj. Jestli ma byt bublinka tak tohle ji neohrozilo. Taky se vzdycky bojim „kazdeho prdu“ ale pak slysim jak se mnou mamka ve trech mesicich jezdila na lyzich pres skokanky. Pokud je to proste zdrave embryo, tak takove veci zvladne
@mzat já v to taky doufám! Nijak se nehroutím, ale jsem samozřejmě na sebe naštvaná, že jsem takový nemehlo
no snad to se mnou ten miláček vydrží ![]()
@kocourek88
Jéé, no hlavně když to skončilo jen modřinou
. Přesně jako píše @mzat , pokud se tam má udržet tak se udrží
. Ale přesně rozumím tvým pocitům. Já když sem po KETu tak s ebojim i popoběhnout. @mzat Ano, těhotné ženy dělají různé psí kusy (to máš mamku pěknou sportovkyni teda, svou mamku si na skokánku nedokážu ani představit
). Je ale rozdíl mezi ženou která počala přirozeně a tou která uměle. To mi říkali v CAR. Já hraju badminton a ten by prý normálně nevadil, ale po umělém se mu mám prý raději vyhýbat, že tam jsou blbý ty doskoky a tak. @kocourek88 Ale je rozdíl skákat hodinu po kurtu a jednou sebou řachnout ze schodů. Myslím že to bude v pohodě
Hlavně už bude bublina uhnízděná, takže jeden otřes by jí už neměl ohrozit. Věřím že to bude dobré a těším se na testík ![]()
Já jdu dnes k nové gynekoložce, tak sem zvědavá jaká bude. Doufám, že bude fajn. Já mám z gynekologů (kromě těch v CAR) vždycky hrůzu. Nerada tam chodím. A hlavně, ještě sem neměla nikdy gynekoložku která by mi byla sympatická. Tak snad tahle bude trefa do černého. Mám ji cestou z práce, takže by to bylo fajn. ![]()
@Pučmeloun tak budu držet palce, aby to bylo dobré a gynekoložka ti sedla ![]()
Já už se taky nemůžu dočkat testu. Ještě zítra to vydržím a v pátek si po práci koupím už test konečně…A v sobotu uvidím. Na jednu stranu mám už zase nahnáno, a na druhou furt doufám, že to vyšlo
to je vždycky člověk jak schyzofrenik ![]()
@kocourek88
Jj, to já znám. Paradoxně právě to období po transferu pro mě bylo na celém ivf vždy to nejhorší. Nějak sem nezvládala tu nejistotu. Celých 14 dní po KET sem byla jako kdybych byla skleněná. Člověk je na sebe opatrnej ve všech směrech. Víra v úspěch se střídá s obavou že to opět nevyšlo. Pak přijde první test a obavy se potvrdí. Zbývá několik dní do krevního testu a po krevním testu jsou obavy potvrzeny. Hned jak vstřebám zklamání z neúspěchu, tak se mi pak paradoxně uleví a přichází nová naděje s novou šancí a kolotoč se opakuje. Pro to sem si potřebovala dát pauzu…U tebe ale věřím že teď to klaplo, podle všeho to vypadá že ti hvězdy byly nakloněny
.
…
Doktorka včera byla v pohodě. Né úplně top, ale zatím nejlepší co jsem kde byla, takže u ní rozhodně zůstanu.
@Lucoule @Pučmeloun já už jsem holky taky dost nervózní. Ten průběh mám vpodstatě stejný jako popisuješ Pučmelounku
teď ve mě spíš už rostou obavy, než ta víra. Na začátku byla víra naprosto neotřesitelná, teď ale nic necítím, žádné „příznaky“ už ani nemám, což zase nevím, co si o tom myslet
no uvidíme, brzy se dozvím výsledky, tak snad už konečně. Nezbývá než věřít, že ty spropadené || už taky konečně poprvé v životě uvidím ![]()
@kocourek88
To je klasika, taky to tak mám. Těsně po transferu jsem ještě optimistická a věřím že to klapne. To mi vydrží zhruba tak tři čtyři dny. A přesně, jak pak nic necítím tak začnu pochybovat. Jenže jsme paka. Myslím že takhle brzy se prostě těhotenství nijak neprojevuje a to že člověk nic necítí neznamená že těhotný není. Ale stejně bych potřebovala nějaký důkaz o tom jak to tedy je. ten přichází až s těhotenským testem a ten byl vždy sněhobílý, takže o to silnější je nutkání propadat myšlenkám v neúspěch i při dalších pokusech. prostě čím víc jsem měla neúspěšných pokusů, tím víc sláblo mé nadšení z nové šance a víra v úspěch klesá a klesá. Naděje ale zatím stále zůstává
…I kdyby to u tebe teď nedopadlo, tak s tím stejně nic nenaděláš, bohužel
.Někdy hold ani ty nejlepší podmínky nestačí
. Mě taky nejvíc sebral transfer, kdy sem měla blastocystu, sliznici krásnou a stejně to nevyšlo
.. Já ale věřím a doufám, že to u tebe dopadne ![]()
@Pučmeloun to je mi to jasné. Já myslím, že mě, pokud to nedejbože teď nevyjde tento pokus asi sebere nejvíc, protože přesně jak píšeš - měli jsme poprvé krasnou, vyhatchovanou blastu, takže ideální podmínky a zatím nejlepší embryo, co jsme měli (ty dvě teda co jsou zamrazená jsou taky TOP vyhatchované blasty naštěstí). Ale snažím se teď ještě nespekulovat. Za prvé je to zbytečně a za druhé se nechci zbytečně stresovat. Ale je to prostě těžké no ![]()
Já jsem každopádně rozhodnutá, že v případě neúspěchu budu řešit, co dál. Dr. Višňová mi totiž naznačila, že by se zbavila těch mých neprůchozích vejcovodů a hlavně té pravé strany, kde mám u pravého vejcovodu i volnou tekutinu, což je samozřejmě dost špatně, protože jsem četla, že tekutina ve vejcovodech může i embryjko zabíjet právě
takže bych v případě neúspěchu šla asi na laparku, a pak bych teprve zkoušela další pokusy ![]()
ale teď furt budu věřit!!
![]()
holky tak všechny, co na mě myslíte - UŽ JSEM TO PROSTĚ NEVYDRŽELA!!
Dnes 9. den po ET a je tam dušík
uuufff já jsem úplně hotová to Vám povím. Mé první // v životě
jen doufám, že ještě nepůsobí ovitrelle, ale při minulých pokusech jsem ho nikdy 9. den po už vidět neměla a testy byly vždy sněhobílé ![]()
Mám strašnou radost a snad to bude sílit!! Další test chci dělat v neděli - prý ob den je to lepší ![]()
@kocourek88
No to není dušík, to už je krásná čárka
…Moc a moc ti gratuluju a mám z tebe velikou radost
…Jupííííí
![]()
@kocourek88 sleduju vás z povzdálí
společně s mým tříměsíčním stestickem ![]()
A gratuluju
krásná čára ![]()