Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky tak už jedeme domů
transferovala nám bublinku dr. Kosobudová, ale bylo to super, působila naprosto v pohodě, tak snad!
Jinak byl u toho i přítel - sama dr mu řekla, ať jde s námi. Byla to krásná, skoro úplně vyhatchovaná blastička
vypadala jak osmička
Zatím máme dva mrazáčky a třetí je pomalejší, tak nám dají prý vědět zítra.
@Pučmeloun heleď cítím se tam fajn. Je fakt, že jsou se mnou vždycky rychle hotový, žádný bůhvíjaký řeči, ale to je možná i tím, že je to ta studie ![]()
Ale třeba se mi líbí, že dnes dr přítele fakt na sál sama pozvala a před transferem nám ukázala pod mikroskopem embryjko - to se mi pro třech předchozích pokusech nikdy nestalo ![]()
@kocourek88
Tak to je paráda, mám z toho dobrý pocit. Vypadá to že vše je na nejlepší cestě k úspěchu
. Líbí se mi když k tomu od začátku takhle přistupují a berou v potaz i partnera. Manžel by asi jít nechtěl, ale i tak je mi příjemné kdyby ta možnost byla. No a to, že ti dali nahlédnout přímo na embryjko, tak to je prostě super!!! Docela by mě zajímalo jestli je to běžný postup a takovou možnost tam má každý, nebo jestli přístup k pacientkám ve studii je prostě trochu jiný
.
Je super, že se tam cítíš dobře, budu moc moc držet palce. To bude nekonečných 14 dní, co? ![]()
A kam že si to chodila před tím?
@kocourek88 to je super zpráva. Dobře t dopadne! Je moz hezké, že tam mohl být i partner
držím palce ![]()
@Pučmeloun myslím, že to tak je normálně. Co jsem si psala třeba s jiným holkama, co v Cube byli i mimo studii, tak ten postup se zdá stejný, akorát já mám jinou medikaci. Předtím jsem chodila do IVF EUROPE. Tak je to takové menší CAR, ale já už jim pak nějak nevěřila a i strašně zdražili
na to čekání se netěším, ale už teď mám v plánu, že příští víkend si udělám test, tak to tak nějak plánuju už k tomu no
![]()
@Lucoule moc děkuju
musím říct, že z toho mám opravdu dobrý pocit! Ado nejlepší že všech těch pokusů zatím. Hatchující blastičku jsme nikdy neměli - předtím to už byly blasty, ale kompaktující a ne takhle daleko ve vývoji. Tak doufám, že to bude to ono ![]()
Jinak máme teda dva mrazáčky té nejlepší kvality
![]()
@Pučmeloun preco by som nemohla riesit cyklus a zaroven riesit adopciu v jednom prispevku? ze ideme adoptovat predsa neznamena, ze uz nechceme babatko aj vlastne
alebo ti vadi, ze sem pridem iba obcas a neriesim prave IVF, vysetrenia ci lieky? ![]()
@kocourek88 MS sa rozbehla nakoniec sama. snazim sa to vydrzat, aj ked su cykly hrozne a stale dufam, ze ked nebudem mat snahu do toho hormonmi zasahovat, ze sa to casom upravi samo. naviac som v takom divnom stave, co sa doktorov tyka. moj gynekolog sa za posledny rok velmi zmenil osobnostne, tak s nim nemam chut riesit ani cyklus, vyvolavacky a tak. volakedy to bol starostlivy lekar, ktory sa o pacienta staral ci mal problem alebo iba potrebovala zena pokecat. teraz to iba trpi, akoby iba odpocitaval dni, kedy s tym sekne. ale menit neplanujem, pretoze ani nemam za koho a na tu preventivku raz rocne to staci
a do CAR sa teraz nechystame, lebo sa este na dalsie IVF necitim. ak sa to zmeni, co nevylucujem, bude to samozrejme ina situacia. v CAR by takyto cyklus hned riesili.
co sa psychologicky tyka. aj som to tu spominala, ale to uz bolo davno. polovicu pripravy sme absolvovali s inou psychologickou v ramci okresu. po tom, co sa rozhodla psycho odist, presli sme pod kraj a ich psychologicku, kde sme aj absolvovali zvysok pripravy. a ako sa dozvedame teraz od ostatnym parov, zacala robit tato nova psychologicka nejake problemy a co maju ostatne pary predosle psychologicke pripravy, zatial dvom parom povedala, ze su pre nu nedostatocne a musi im ich urobit nanovo. nam este nevolala, takze sme stale v napati a ocakavame, ze sa to predlzi. z ineho okresu su uz davno zaradeni v poradovniku, no my este ani netusime, co chce s nami psychologicka dalej ![]()
@riana12 jestli to chápu správně, tak máš tedy takto dlouhé cykly, ale chtěla bys to spíš zkoušet stále přirozeně že?
Za mě Ti doporučím - najdi si nějakou dobrou paní nebo pána, co se zabývá čínskou medicínou a akupunkturou. Dokážou vážně zázraky. Já na aku chodím půl roku, s tím že od loňského března jsem každý měsíc při ovulaci krvácela (tak silně, že to byla vpodstatě druhá MS) a také mi málo narůstala přirozeně sliznice.
Ale je fakt, že já alespoń měla pravidelné cykly. Ale určitě toto doporučuju! Za prvé mě akupunktura strašně a opravdu strašně moc pomáhá co se týče psychické pohody! Tak to zkus! Fakt to doporučuju! ![]()
@riana12
Já vůbec nemám problém s ničím co píše
. Jen mi to nedávalo smysl. Co si tak zhruba pamatuji, tak si s CAR sekla a začala si řešit hlavně tu adopci. Tak sem nechápala souvislost adopce a dlouhých cyklů. Nevěděla jsem že to myslíš tak, že se snažíte ještě i doma? Nebo opět v CAR? To z toho nebylo zřejmé. Pro to sem se ptala jakou souvislost mají cykly a adopce. To nebylo myšleno vůbec ve zlém!
![]()
@kocourek88
Tak se budu těšit na příští víkend na testíky
. Bude to tam!!! ![]()
Já půjdu pod kudlu 25.2.. Udělají mi hysteroskopii, skarifikaci a průchodnost. Jen hospitalizace bude asi na tři dny a pak ještě týden doma. To mě trochu zarazilo. Já myslela, že půjdu domu ještě ten den.
@Pučmeloun no podle mě jak ti toho takto dělají více, tak asi si tě tak musí nechat na pozorování
zase lepší být o pár dní déle pod dohledem, než aby se něco stalo. Budu na tebe na konci února myslet, aby to to vaše dobře dopadlo a třeba se vám pohodě přirozeně! To by byla pecka!
![]()
@kocourek88 velakrat som nad TCM rozmyslala, ale nebolo to zatial take „akutne“. teraz sme sa aj pripravou u psychologicky dost zaoberali, takze myslienky castejsie smerovali k adopcii a vacsinou ma to upokojovalo, ze sa dockame babatka. i ked v horizonte par rokov. po zapisani do zoznamu pride uz iba to nudne cakanie. takze bude viac casu a prilezitosti opat riesit snazenie aj o bio babatko. uvazovala som nad aj nad jogou. nemas skusenost konkretne s hormonalnou?
@Pučmeloun prepac. asi som to tiez zobrala prilis z rychlika, ked som ti odpisovala. do CAR momentalne nechodime.
@riana12 bohužel s tou zkušenost nemám. Také jsem nad ní přemýšlela, ale nakonec jsem se nedokopala ano zkusit ![]()
@riana12
V pohodě ![]()
@kocourek88
asi ano. Protože co vím tak po hysteroskopii opravdu pouští ještě ten den domů. Jenže tam se do břicha neřeže a dává se kamerka děložním hrdlem. Při té skraifikaci je nutné říznout (vpíchnout) i do břicha, aby tam mohli manipulovat nástroji. Mám z toho sice trochu vítr, ale asi sem ráda že budu vědět jestli je uvnitř vše v pořádku. Jsem v rizikové skupině (jednou jsem měla špatnou citologii a objevili se tam rakovinotvorné buňky, né rakovina, ale prý nějaké jakoby před stádium), takže budu ráda, když to uvnitř prohlédnou. Těším se, že konečně bych mohla mít pravidelnou ms a i ovulaci. A i kdyby se doma nepovedlo, tak na podzim si půjdeme pro dalšího mrazíka a budu vědět, že už sem udělala maximum…
A jak ty se cítíš? zůstala si doma? Nebo v práci?
@Pučmeloun tak snad se podaří přirozeně! To by bylo super
já se cítím skvěle. Tentokrát opravdu chci věřit, že to vyšlo, i mě v pátek celý den dole škubalo a pobolívalo přes na místě, kam nám podle UTZ vložili bublinku, tak jsem přesvědčená, že to snad byla nidace (i když je to asi blbost, ale já tomu nějak chci věřit
) Tak uvidíme o tom víkendu, kdy chci poprvé testovat ![]()
Jinak doma jsem zůstávala tak na půl - ve středu po ET a ve čtvrtek jsem si vzala volno - v pátek jsem musela být celý den v práci až do večera, ptž jsme měli inventuru a vzhledem k tomu, že jsem vedoucí pobočky, musela jsem tu být. Víkend jsem měla zase volný a ode dneška jsem normálně už v práci. Myslím i, že je to lepší. Mám dost práce (sedím u PC), tak mi to zaměstná hlavu a nebudu vymýšlet blbosti.
@kocourek88
To je dobře že věříš, já také věřím že tentokrát už ti to vyjde
.Já už taky zůstávám vždycky doma jen den KET a pak max 1-2 dny po něm. Taky sedím u pc, takže nic náročného a doma si to člověk stejně nevyleží. Moc budu držet palce
. Budeš testit v sobotu? když to byla taková pěkná bublinka, tak už by to mohlo jít vidět
. Těším se na to ![]()