Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anais @katy3011 @etelka41 ......já mám AMH 3,44 a bude mi za 9 dní 43 let, ale stejně je mi to prd platné, mám sice hafo vajec, ale samé záprtky ![]()
@Dr.Renča záprdek
to je teda taky pojem.
Popravdě jsem zvědavá, jak to tady v tý naší diskuzi 35 a výš bude těhotnět
![]()
@Dr.Renča tak to máš teda super, to čumím takhle vysoké
a už dítě nějaké máš nebo řešíš první? a kolikrát jsi už ivf podstoupila? no tak já mám asi taky záprtky když po dvou letech snažení nic..
@katy3011 řeším první, respektive první dítě mi umřelo po předčasném porodu ve 26 tt před 24 lety
podstoupila jsem 4 IVF a jeden nativ
@Dr.Renča a celou tu dobu se snažíš? já jsem potratila v 7tt po 2 měsíci snažení a od té doby nic. Čekam na 1 ivf.
@katy3011 do budějovic v artu, vím že má naň každej jinej názor ale já jsem spokojená. Prodlouženou sme nedavali myslím že zbytecnej riskv bříšku mu bude líp si myslím.
@katy3011 snažím se asi 13 let, IVF bylo pro mě až krajní řešení v případě, že bych měla nějaký zdravotní problém, což jsem neměla a myslela jsem si, že můj problém je pouze psychika, měla jsem hodně náročnou práci, loni mi v jednom vejcovodu zjistili sactosalpinx, takže mi ho celý museli odstranit a u druhého se neprokázala průchodnost už od dělohy, takže IVF už bylo jediný způsob otěhotnění a ani to nevyšlo…od prvního porodu jsem nikdy nebyla těhotná, nikdy žádné mimoděložní těhotenství, žádné zamlklé, žádný potrat
@katy3011 zatím sme platili jen odběr 14600,ten zbytek se uvidí jestli dojde k transferu, jsem samoplatce
@etelka41 neví vůbec nic, moje vajíčka vypadají krásně, krásně se oplodní, krásně se vyvíjí, ale čtvrtý někdy pátý den se začínají zpomalovat a potom pátý až šestý se zastaví…já si myslím, že je to věkem, četla jsem, že v mém věku je zdravých vajíček tak 5-6 ze statek, zbytek je geneticky poškozených, takže je obrovská náhoda, abych se trefila alespoň do jednoho zdravého…no a embryolog se zase přiklání vkládat třetí den, že moje embrya prý nemusí mít rády kultivační roztok a bude jim lépe v děloze
@Dr.Renča nebo pak zkusit z darovaných vajíček.. šla bys do toho?
@etelka41 vy mate minimalku? Ja jsem taky samoplatce a nas cele IVF vyslo na 65tisic. Bylo v tom i mrazeni 5 embryi
Kdyz jsem zacla planovat IVF tak jsem si taky rikala ze uz jsem na to stara. Je mi 36,ale posledni dobou v okoli vydim ze hodne holek v tomhle veku planuje deti.
@lusi28 36 ještě není žádný věk.. u nás v práci začnou ženské uvažovat tak ve 39/40 letech…