IVF 2017

Napsat příspěvek
Velikost písma:
riana12
16.4.18 15:04

@Pučmeloun no snad niekoho fajn najdes :andel:

• Citovat
  • Upravit
riana12
16.4.18 15:13

V CAR to dopadlo v ramci moznosti pozitivne. Na utz bolo nieco, co dr. vyhodnotila ako folikul. Ma to uz skoro 24mm, co sa mne osobne nezda, lebo ovu testy nula cela nula nic a uz by som mala mat za ten tyzden, co si ich robim, aspon jeden pozitivny, no dr. sa tvarila natesene a na dnes mi predpisala Ovitrelle. Tak snad aspon MS pride v termine. Uz som sa stretla aj s takym postupom, ze gyn predpisal ovitrelle pri cyste 3,5cm a nakoniec baba v tom cykle o 2 tyzdne zistila tehu. Cize stat sa moze hocico, a mozno to nemam cystu, len sa nevedia hormony po HAK nastartovat spravne.
Nesiem si uz aj protokol ku KET. Mali ste niektora Prolutex?

• Citovat
  • Upravit
1353
16.4.18 15:19

@riana12 tak drzim palce at to neni cysta a vse dopadne jeste lip nez si cekala :dance: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
16.4.18 15:23

@Pučmeloun Chapu a soucitim, taky jsem ted k nikomu nechodila a pristi tyden jdu poprve k nove gyndarce. Co mi ji dopprucilo par podobne ladenych zen jako ja, tak snad bude fajn…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
riana12
16.4.18 15:40

@Tulipankaa dakujem :hug: hlavne nech to nie je cysta alebo nech aspon s ovitrellom praskne. Ja uz mam velku paniku, ked pocujem pri ultrazvuku cisla nad 22mm :?

• Citovat
  • Upravit
3896
17.4.18 12:55

@riana12
Tak pokud je to opravdu folikul (to by snad poznala, ne?), tak je to krásná míra a ovu teprve bude přeci, tak proč by test měl být už pozitivní? Ten je pozitivní nějak 24 h před prasknutím folikulu a pak už zase ne. Alespoň tak si to myslím. Mě ovu testy nikdy neukázali silnější, nebo stejnou testovací jako kontrolní, ale slabou testovací jsem měla vždy (téměř během celého cyklu). A ani u doktorky mi nikdy ovulaci nepotvrdili(Chodila jsem asi 4-6 cyklů na folikulometrii), tak už netestuji…Věř tomu, že to folikul je a že bude brzy ovu a máte šanci uspět doma ;-), moc bych ti to přála.
@raflash
No jo, jenže ty už tam jdeš řešit jen ty příjemné věci ;-). To podle mě zvládne každá gyndařka, jde jen o to aby ti byla sympatická a cítila si se tam dobře. U mě, když mám kopec problémů a potíží a často potřebuji pomoct, tak musím najít takového doktora, který ne jen že bude sympoš, ale ještě bude schopen moje problémy aktivně řešit a né jen předepisovat dokola nějaké prášky. Protože ono dokud je člověk zdráv a nepotřebuje od doktora nic, než skontrolovat, tak je to leckdy pohoda, ale jak je pak problém, tak se teprve ukáže jaké má doktor kvality :-). No prostě to budu muset někde risknout a snad budu konečně mít šťastnou ruku ve výběru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
riana12
17.4.18 14:01

@Pučmeloun proste skusenosti ma nepustia a neviem sa zzit s nazorom gyn, ze to na utz bol folikul tesne pred ovulaciou :roll:
ovitrelle som pichla a budem dufat, ze MS dorazi zaciatkom maja :nevim:

ale mam dnes lepsiu spravu :palec: zajtra k nam pridu z kurately na navstevu. este cakam na ohlasenie navstevy z mesta a od psychologicky telefonat, kedy mozeme zacat s pripravou. uz zacina adopcia naberat na realite :)

• Citovat
  • Upravit
1467
17.4.18 14:17

@Pučmeloun Jo to ti rozumím, to je jasné :) Já právě nebudu chtít nic a na to taky nejsou zvyklí, tak snad tahle nebude nutit do všech možných testů, když o ně nestojím. Kdybych nepotřebovala napsat léky, aby mi vyšly do konce 12 týdne, tak k ní totiž vůbec nejdu. Budu chodit na poradny k soukromé porodní asistentce, to mi stačí. Jenže ta mi léky nenapíše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
17.4.18 14:18

@riana12 To zní dobře, jak se vám ta adopce pěkně rýsuje, držím moc palce!
Zrovna včera jsem s jednou ženou řešila, že nemusí jít na potrat, ale miminko donosit a udělat radost jiným rodičům. Tak snad se dobře rozhodne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
18.4.18 10:54

Hormonální profil i v průběhu stimulace

Holky, vím, ze jste tad z různých center, chtěla jsem se zeptat, brali vám krev i v prubehu stimulace a podle výsledku upravovali davky léku? Myslite, ze by to tak mělo být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
18.4.18 11:36

@riana12
A Ovitrel si vlastně píchala proč? já myslela, že ten se dáva jen když jdeš pak na iui třeba, a oni to dávají i když se pak chceš snažit doma? Tak to je dobré, moc budu držet palce ve snažení i v postupujícím procesu adopce ;-).
@raflash
To jsi tedy odvážná ;-). Určitě i chceš rodit doma, ne? To já bych taky strašně ráda počala druhé dítě v nějakém přátelštějším prostředí než je nemocnice, ale už teď vím, že na to asi nemám odvahu. Přece jen, nejde nám to přirozeně a první porod jsem měla císařem (konec pánevní a vpáčená nožička v porodních cestách), nebýt tenkrát ten den na kontrole v nemocnici, tak nevím jak bych porodila :nevim:. Malá se narodila 14 dní před termínem a přes to, že na monitoru už jsem měla kontrakce a porod už byl v postatě v procesu tak já necítila nic. Určitě si ale vyberu ústav kde je možnost třeba porodu do vody, nebo alespoň nějaké příjemnější a přátelštější prostředí (rodila jsem ve Vinohradské a prostředí a přístup u porodu nic moc)…Jinak myslím, že pani pokud už miminko donosí, tak si ho i nechá. Alespoň já si nedokážu představit, že bych dala pryč své narozené dítě. Ale je fakt, že já nikdy nebudu (doufám) v takových podmínkách, které by mě k tomu donutily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
riana12
18.4.18 12:01

@Pučmeloun no ak je riziko, ze folikul nepraskne ale chce dr. ovulaciu poistit pre domace snazenie, tak nie je problem ovitrelle ci pregnyl dat. pomoze to znizit sancu, ze sa folikul zvrhne do cysty atd. takze je to moznost riesit to takto :-)
ale ked mam pravdu povedat, ani sme sa nesnazili nieco od pondelka skusat. nejak to ignorujem :nevim: snazim sa to brat triezvo. aj KET.
adopciu sme rozbehli, takze je to pre mna velmi ukludnujuce. sme oproti priemernemu veku ziadatelov mladi, takze raz sa drobca dockame. ine by bolo, ak by sme boli 40-rocni. kto v tomto veku caka, ci zacina, pravdepodobne sa nedocka, ak ma velmi prisne poziadavky. trebars etnikum, vek babatka. my sme tesne po 30-tke, takze sa dockame (ak nas teda zapisu do zoznamu cakatelov). a este nam vyjde aj cas na uzivanie si zivota. to som doteraz dost ignorovala. ved nebudem zacinat nic. ved co ked o mesiac budem tehu. atd., atd.
vcera sme si kupili bicykle, budeme leto travit aktivne. na leto planujem skusit kurz jogy, kvoli kondicii, kedze cely den presedim za pc. takze plany su, nech to dopadne akokolvek tento rok :)

• Citovat
  • Upravit
1467
18.4.18 13:06

@olomoučanda Ano, na krev jsem chodila pri vsech trech IVF a dle profilu a utz jsme s davkou hybali pokazde. Za me to je podstatne ta souhra krve a utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1467
18.4.18 13:09

@Pučmeloun Ano, pokud to muj zdravotni stav dovoli a mimino bude hlavou nebo zadkem, proste ve vhodne poloze, tak budu rodit doma. Pokud ne, pojedu rodit do Rakouska, kde je jiny nahled na porod nez u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1253
18.4.18 13:28

@raflash Diky za reakci. A profil v průběhu stimulace a podle toho dávkování léku ti dělali i v IVF Clinic? Sami od sebe nebo jsi si o to rekla? Ktere dny pri stimulaci ti tu krev brali? Diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí