Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak jsem v 6 folikulech měla 2 vajíčka, jedno M1, jedno M2. V 41 letech a při minimálce je to prý hezký výsledek. V pondělí jsem objednaná na ET, tak snad se do té doby všechno vyvrbí, jak má.
Jinak přítel měl dnes úplně ukázkový spermiogram, poprvé za celý jeho život, před lety i před měsícem měl sperma nekvalitní. Přičítám to Folandrolu, který měsíc před odběrem bral. https://www.drmax.cz/…uze-30-sacku
Ahoj holky,
tak přesně jak predikovala Dr, OHSS se mi po ET zase rozjížďí - respektive mě nepřešel a zhoršuje se, přibrala jsem další kilo, celkem tedy 4 kg… Zatím je to “rozdýchatelné”, hodně piju a snažím se maximálně eliminovat pohyb. ![]()
Jinak při ET mi hodně tlačili utrazvukem na břicho, tak mám z toho citlivou modřinu pod pupíkem viz foto ![]()
Včera, druhý den po ET, jsem lehce špinila, začaly mě strašně bolet prsa a jinak tedy další symptomy přisuzuji tomu syndromu - bolest břicha, píchání, nafouknutí… Říkám si, že to prostě musí klapnout, tolika trápení kolem a ještě aby to bylo bez výsledku, no ne? ![]()
Krásný víkend všem ![]()
@pomykalovak
Tak to je mazec 😳 posílám hodně sil! Ať je hlavně lépe
@pomykalovak Uf, to je síla. Moc ti přeji, aby tyhle komplikace odezněly a jako odměnu přeji zdravé dítě v náručí
Vybíráš si to tu snad za nás za všechny ![]()
A také zdravím při sobotě, mám volný víkend. Byla jsem dopoledne na UTZ, další v úterý. Takže pokračuji v maximálních dávkách. Reaguji pomaleji, ale nějaký progres tam je. Snad ve čtvrtek či pátek by mohl být odběr. To se uvidí podle úterního ultrazvuku.
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala ![]()
Jsem ve fázi stimulace 1. IVF, dlouhý protokol. Nyní jsem 6. den stimulace a už druhý den cítím podbřišek, tak věřím, že se již něco tvoří
Dneska mám kontrolní ultrazvuk, tak jsem zvědavá ![]()
Držím vám všem palce ![]()
Ahojky, volala jsem embryoložce, jak to vypadá po víkendu
Tak máme 15 embryjek, s tím, že 8-10 jsou kvalitní a dobře vyvíjecí se. Zítra se některá budou mrazit a ty pomalejší se zkusí do středy a taky zamrazit. Ve středu mám volat, jaký je finální počet sněhuláčků❤️️
@Vod-nice Ahoj, tak to jsme nastejno ![]()
Taky dlouhý protokol a dneska první ultrazvuk.
Vpravo jich je 9 a vlevo jen asi 3-4. Doktor to komentoval slovy, že to není moc, ale zase že ani málo… ![]()
Léky mi nechal, tak jak je mám od začátku a ve čtvrtek další kontrola…
Od dlouhého protokolu jsem čekala trochu víc… Ale uvidíme, co bude dál.
Ani nevím, kolik je zhruba „idální“ počet. Aby bylo dost embryí, ale aby se to obešlo bez hyperstimulačního syndromu…
@Lel123 tak to máš krásný výsledek ![]()
Máme to podobně, také mám ve čtvrtek další kontrolu a pak předpokládáme víkend nebo nejpozději v pondělí OPU.
Já mám na každé straně určitě kolem 10 folikulů, doktor koukal dnes zatím orientačně, ale říkal, že to jich mám teda dost. Břicho cítím čím dál víc, je to už teď nepříjemné. Zvažuju od té čtvrteční kontroly zůstat doma, no uvidíme… abych nad vším doma pak moc nepřemýšlela ![]()
Hyperstimulačního syndromu se také bojím. Ale zatím jsem na něj upozorněna nebyla
Každopádně si plánuji určitě nakoupit nějaké nutridrinky, ale potřebuji bez mléka. Uvařit vývar, nachystat maso na steaky….a hodně pít
![]()
@Vod-nice
Taky jsem na kontrolním UTZ měla na každé straně 10 vajíček. Nakonec mi odebrali 24 vajíček. Rovnou jsme se domluvili na mražení. Prevence přes hyperstimulákem, když jich bylo tolik. Koupila jsem si v lékárně nutridrinky, a musím zaťukat, že v pohodě 😊 bála jsem se toho dost, podle těch příběhů, co jsem četla. Tak jsem se hodně pozorovala
a naštěstí to proběhlo dobře
@tejuna jakože jste se už dopředu domluvili na vynechání ET?
To bych nerada ![]()
@Vod-nice Bohužel. Taky jsem si přála ET, ale řekl, že nebudeme riskovat a budeme hned po kultivaci mrazit.
@tejuna Teda, to jsi mě docela vyděsila.
A ke KET se přistupuje kdy? Hned další cyklus? Já mám dlouhý protokol, tak ani nevím, jak bych to pak případně s cyklem měla.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.