Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kaculina11
Skoro vůbec. Když jsem šla 6DC na první ultrazvuk, tak jsem se bála, že nereaguji na stimulaci, protože mi nebylo vůbec nic. Maximálně ráno chvíli po injekci jsem cítila trochu bříško jinak nic.
Na druhem ultrazvuku 10DC už jsem byla hodně nafouklá, ale pořad se to dalo. Ale musím říct, že už me ultrazvuk bolel hodně, úplně mi píchalo ve vaječnících. A pak jsem slabě špinila.
A od te doby až do dneška (cca ty 3 dny před OPU) už jsem cítila každý krok, dosed. Už to bylo docela nekonformní ale nic hrozného. Měla jsem očekávání mnohem horší. Naštěstí!
![]()
Já jdu na OPU zítra ráno a mám dost nervy. V pondělí bylo několik folikulů pěkných, ale jsem po minimální stimulaci a vajíčka v mým věku už můžou být pukavci.
Ahoj holky tak už chvilku čtu vaší diskuzi a nevím jestli se víc bojím nebo těším 🤔
Ve zkratce já 30let manžel 35let už 3 roky se snažíme o miminko a využili jsme 6× IUI první vyšlo ale skončilo to hned na začátku. Teď nás čeká IVF 21.9.jdeme na konzultaci. Manžel má údajně skvělé spermie a mě nedozravaji vajíčka. Ve 12 letech jsem po hormonální léčbě na úpravu MS prodělala trombozu a když čtu jaká nálož hormonů mě asi čeká bojím bojím. Taky by mě zajímalo protože jsem se nikde nedočetla kolik jste za co platily pokud to tedy není tajné dr. řikal že už toho 21.9. Máme vzít 3-6tisic na nějaké léky. Děkuji za odpověď
@Luciie1811 Ty finance se budou odvíjet jednak od konkrétního centra a pak asi na konkrétním problému páru. Já jsem zatím platila jen doplatky za léky, co jsem potřebovala doteď, což je nějakých 5 000. Až po odběru vajíček bych platila centru za IVF plus případné zamražení. Ale u nás není vůbec jisté, zda k tomu odběru dojde.
@Luciie1811
Já jsem doplatky za léky platila strašně nízké ceny, až mě to překvapilo. Dohromady kolem 900,– Včera po OPU jsme platili 20 tisíc (metoda ICSI, prodloužená kultivace, kryokonzervace embryí - 3 pejety).
Příští úterý po 5 dnech se dozvíme, kolik budeme doplácet za další embryjka.
A KET, který mám naplánovaný až na listopad je v ceně prvního IVF cyklu.
Ale je to opravdu individuální. Jak píše @citlivaduse záleží na konkrétním CAR a problému. U nás je problém na manželově straně.
@Luciie1811 Ahojky, já jsem platila doplatky na léky 6800,– a při odběru vajíček OPU 11000,– (oplodnění metodou ICSI, prodloužená kultivace, zavedení embrya ET). V případě zamražení embryí bychom platili ještě 7000,–, ale my asi nebudeme mít co zamražovat.
Ale jak říkají holky, každý CAR to má jinak a taky každý pár potřebuje něco jiného. Doktor s tebou na úvodní schůzce projde ceník.
@citlivaduse A ty jsi teď kolikátý den? Chci tě uklidnit, u mě to taky vypadalo hodně špatně. Osmý den cyklu jsem byla na kontrole a na levém vaječníku vůbec nic a na pravém dva folikuly. Lékař říkal, že je to tenkej led a že sám neví, jak odběr dopadne. Ať jsem připravená, že to možná nedopadne. Pořád mi zvedali dávku hormonů a nakonec se podařilo odebrat dvě vajíčka a obě se podařilo oplodnit a teď čekám, jak se budou vyvíjet dál. ![]()
A z minulého IVF mám doma 3,5 letého kloučka (odebrali 3 vajíčka, 2 se chytly, obě dvě zavedli a bylo z toho mimino) ![]()
@Angela777 Děkuji za uklidnění, že to opravdu nemusí být ztraceno. Na prvním UTZ jsem byla po 5 dnech stimulace a ani mi nerostla sliznice. S čímž jsem problém nikdy neměla a asi mě to dorazilo, že zase nějaká novinka a ne dobrá. Injekce aplikuji večer, dnes mě čeká 9. A zítra jdi do centra.
@Angela777 Omlouvám se dopředu za blbý dotaz, ale pri prvním IVF ti zavadeli 2 vajíčka najednou?
@citlivaduse
Ano. Já měla jenom dvě a jedno bylo lepší kvality a druhý bylo horší kvality, takže nemělo cenu ho zamražovat. Tak mi je zavedli obě.
Tak jsem ráno volala na kliniku a všech 24 vajíček bylo zralých. Oplodněno metodou ICSI bylo 18 vajíček
v pondělí budu volat, jak se vyvíjí
@Angela777 Aha, tak to ano. U mě by zavadeli určitě jen jedno. Kdyby bylo co tedy.
Ahoj, nás ten cyklus vyšel 29.700 Kč, problém byl u manžela, takže kromě stimulace a prodloužené kultivace jsme připláceli za ICSI a pak zamražení 4 embryí (ve dvou pejetách).
Platili jsme až vše najednou po ET. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
@tejuna ahoj, cítila si něco při stimulaci, když si měla tolik vajíček, třeba tlak v podbřišku nebo něco podobného? Jinak přeji hodně štěstí vsem