IVF 2022 - ZAŘÍ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
219
5.9.22 12:36

Taky jsem dnes byla na folikulometrii. Jsem po minimální stimulaci, 2 folikuly 18 mm, dalších cca 6 je tak 13-14 mm. V pátek ráno odběr… Snad z těch bublin bude nějaký šikovný vejce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
5.9.22 13:58
@citlivaduse píše:
@tejuna Aha..a to ti řekli ať teď, že bude KET? Nebo jsi počítala normálně s transferem ještě teď? Nebo to je kvůli množství vajíček preventivně? Omlouvám se, jestli se ptám jako hotentot.

Doktor mluvil o KET celou dobu. Bral to jako prevenci, jak předejít OHSS protože jsem mladá, tak čekal, že budu reagovat na stimulaci dost. Což se i stalo. Ale pořad to nechával volný jestli ET/KET, že uvidíme podle počtu vajíček. Dneska řekl, že pro jistotu uděláme KET, abych si neuškodila, že počet už je vyšší. A reagují hodně i na nízké dávky hormonů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11041
5.9.22 14:28

@tejuna Děkuji za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
5.9.22 16:36

@citlivaduse děkuji chtěla jsem testovat dnes ale manžel je v práci a já ho chci u sebe 🍀 ❤️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.9.22 16:36

@tejuna

Ahoj, kam prosím chodíš? Mě právě na tohle vůbec neupozornili a automaticky počítali hned s ET po punkci. Dneska se OHSS zhoršil, už to moc nedávám, nezvládám ani chodit, trápím se, nelepší se to. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
5.9.22 16:40

Ahoj holky, dneska jsem byla na posledním UTZ - 17 folikulu a ve středu mě čeká odběr. Ten největší má 25mm (přijde mi to dost, tak vajíčko tam asi nebude) a nejmenší 4mm (asi nedozrálé. Jde z těch velikostí odhadnout, ve kterém by mohlo být vajíčko nebo je to loterie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
5.9.22 16:59

@pomykalovak

Chodím do Sanusu v Jihlavě. Já byla prvně trochu smutná, chtěla jsem to mít za sebou hned všechno v jednom cyklu. Ale nakonec to tak bude lepší. Nevýhoda je další placení za KET.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11041
5.9.22 17:28

@pomykalovak A volala jsi do centra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.9.22 17:55

@citlivaduse

Já to pořád odkĺádám… čekám, kdy přijde ta poslední kapka, kdy už nebudu za hrdinku a zavelím, že to už nedávám, ale pokaždé to rozdýchám a nějak se napolohuju… teď jsem vypila během hoďky 2 litry vody, třeba to pomůže.. :think:

Nechci, aby ET zrušili, chci to mít už za sebou… jsem totiž i po úraze, utrhla jsem si křížový vaz v koleni (mám už po dvou plastikách vazu, celkem 8 operací a mám trvalé následky), dr má podezření i na natržený meniskus a kloubní pouzdro, už jsme ale byli v cyklu IVF, takže CAR i ortoped vyhodnotili, že dokončíme cyklus - mimi má přednost (myslím, že důvod byla pojišťovna).

Takže ortoped mi operaci udělá podle výsledku IVF, buď ještě v září nebo po porodu… trápím se proto i s tím kolenem, podlamuje se mi noha, funguju s ortézou a berlemi a do toho ještě tohle… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.9.22 17:56

@tejuna

moc děkuji za info, o peníze u nás nejde, spíš ten čas a další zdravotní problémy, které musím řešit, viz výše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
5.9.22 18:25

@pomykalovak ty máš teda naloženo… být tebou asi bych to za těhle okolností teď stopla. V těhotenství ti OHSS pojede dál… Trápíš se, jsi ve stresu… Hodně rozjeté OHSS končí i na ARO :nevim: Nebylo by lepší vše nechat na KET, vyřešit koleno… A pak si jít pro mrazáčka? Četla jsem příspěvky žen co měly OHSS nebo náběh na něj a mám pocit že tobě je zatím nejhůř co jsem slyšela.
Já se taky zuby nehty držela toho aby vše jelo podle plánu, ale občas je namístě nechat věci plynout…
Každopádně držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11041
5.9.22 18:25

@pomykalovak Uf, tak to máš komplikované a naprosto chápu, že to chceš stihnout teď, ale otázka je, zda i lékaři v CAR vyhodnotí, že teď ET ano. Tělo dostalo a dostává zabrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.9.22 18:45

@AnneMarie2

To já už četla horší příběhy s OHSS, zatím to není tak hrozné, myslím… Dýchám, dnes v noci jsem spala dobře, jen jsem se vzbudila na čůrání – předešlou noc jsem nespala skoro vůbec. Ale je fakt, že to břicho je mazec, vážila jsem se a mám přes 3 kila nahoře za ty 3 dny – takže je jasné, že zadržuju vodu.

Vím, že to tady bude znít zvláštně, ale už jsem stará na dítě, mám to jinak nastavené a vzhledem k prognózám, co mě čeká s kolenem i predispozice v rodině + manželův věk, už to zkrátka nechceme odkládat. Já si druhé dítě přála už před 5 lety, žel člověk míní, život mění, jak to bývá. :nevim:

Po dvou letech intenzivního snažení jsme to začali řešit, vím – nějaký měsíc nebo dva někomu může připadat úsměvný, ale na druhou stranu jsem četla, že ženám s OHSS se podaří otěhotnět hned, to mě právě motivuje to ještě „vydržet“ a neplašit. Já se svou úrazovou historií + porod, trhání všech 4 zubů, zánět ledvin a další chuťovky mám tu hranici asi posunutou…

Dohodli jsme se, že pokud to zítra nebude lepší po těch litrech vody, co do sebe liju, tak už zavoláme do CAR a zajdu aspoň na UZ, aby to posoudili a vyhodnotili, zda ten ET riskovat… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.9.22 18:48

@citlivaduse

Ano, dohodli jsme se, že pokud to zítra nebude lepší po těch litrech vody, co do sebe liju, tak už zavoláme do CAR a zajdu aspoň na UZ, aby to posoudili a vyhodnotili, zda ten ET riskovat… :nevim:

No o tom žádná, co ta stimulace s tělem dělá – čekala jsem, že třeba přiberu, zhorší se pleť apod, ale tohle by mě ani ve snu nenapadlo, co to se mnou udělá… :zed:

A to jsem se dobrovolně před 3 roky hlásila jako dárkyně vajíček (neprošla jsem nakonec přes genetiku otce - rakovina ve 44 letech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
5.9.22 19:01

@pomykalovak tak nejen vodu ale i hodně bílkovin, ať se drží v krevním oběhu a neutíká do břicha…
Chápu že tě tenhle aspekt láká to vydržet, tak hlavně aby to vydržet šlo. Ono nejde jen o to jak je to nepříjemné, ale i ta rizika. Dýchá se ti normálně? Dušnost by byla kritický příznak že dál už ne. Je zvýšený sklon k trombózam, nejen žil ale i tepen (jsou popsané chuťovky jako infarkt…) Bylo by asi fajn kdybys měla v rámci stimulace clexane nebo fraxiparine.
Absolutně tě nechci děsit, jen že to umí být i nebezpečné a nejde vždy jen o to jaké nepohodlí vydržíš.
Přeju ať je líp…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.