Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky a nevite některá jestli bolí zavedení oplozeného vajíčka zpátky do dělohy?? ![]()
@Strakulína Nemyslím, že by to měla být nějaká hrůza. Předpokládám, že to bude podobné IUI.
@AnneMarie2 chodím na Prahu 7, mám Dr. Langerovou. A co ty? 🙂
@Rubii já do Liberce, do pražského jezdím na imunologii, ale Na Poříčí.
Ahoj, i když jsem původně nechtěla, nakonec se k vám ráda přidám - nemám nikoho, s kým bych mohla tohle trápení sdilet.
Jsem druhý den po OPU a pořád váhám, jestli volat do CAR, rozjíždí se mi OHHS. Vzali mi 13 vajíček z toho 12 k oplodnění.
Během 2 hodin po narkoze mě jen bolel podbříšek, ale co se dělo pak…. do večera se mi doma nafouklo břicho, tvrdé a bolestivé, píchá mě při každém pohybu, bolestivé močení, průjem a odpoledne jsem se nemohla v jednu chvíli pohnout ani nadechnout - šíleně nás to vyděsilo… Od té doby se nemohu do plné kapacity nadechnout, bolest z pravého vaječníku mi střílí až do klíční kosti, pořád mě píchá pod žebrem, v noci jsem nemohla usnout, spala jsem sotva 2 hodiny nad ránem.
Nechci, aby nám kvůli OHHS odsouvali ET, chci to mít všechno už za sebou (ten první pokus) a déle nečekat. Je to na delší vyprávění, co máme za další komplikace… Na druhou stranu už jsem viděla včera všechny svaté a bojím se, do jaké fáze se to může rozjet, abych neskončila v nemocnici, nehledě na to, že po transferu se to ještě zhorší. ![]()
Samozřejmě hodně piju a doplňuji bílkoviny, zatím to doma zvládám, ale neumím si představit, že od zítřka budu pracovně fungovat….
Kdybych tohle věděla, co se může stát, tak nevím zda bych do IVF šla (problém je u manžela, má hrozné výčitky a lituje, že jsme do toho šli, když vidí, co to všechno se mnou dělá).
Prý je OHHS velmi výjimečný, ale co čtu diskuze, je to naopak dost častá komplikace, kvůli které se IVF a ET zastavuje. Tím spíš mě zaráží, že nám o tom v CAR vůbec neřekli, jinak jsme s přístupem vesměs spokojení.
No od začátku jsem byla nešťastná, kolik hormonů si musím píchat, že to prý bez toho nejde, je v tom z mé strany špatná energie, že jdu proti sobě a svému zdraví, proti přírodě (mám z předešlého vztahu přirozeně 8letého syna a žádný problém u mě není, tabulkově jsem v CAR mladá). Kdyby pro mě IVF byla jediná možnost mít dítě, asi bych k tomu přistupovala jinak… ![]()
Nechci se stavět do role oběti a trpět sebelítostí, byla to moje volba a rozhodnutí do toho jít, ale bez ohledu na výsledek jsme se s manželem už nyní shodli, že tohle podruhé podstupovat rozhodně nebudeme…
Čekáme teď, jak se budou vyvíjet embrya a ve čtvrtek 8.9. by měl být ET. Kdyby někdo chtěl, napište SZ, ať se můžeme navzájem podpořit a postěžovat si. ![]()
Katka
@KatkasssS45 a budete dělat genetiku? jak se cítíš po OPU? V pořádku? Tak ať ty dvě pěkně zrají a vyvíjejí se - držím pěsti
Dej vědět ![]()
@Kaculina11 já začínala od 18.8. Synarel sprej do nosu a pak od 2DC 150 pergoveris + 150 gonal - 10 den píchám pořád a v pondělí 2 utz
@Strakulína partner má taky hodně špatný spermio. Málo, nehýbou se a deformace hlavičky 98%. Dělali jsme i genetiku spermií a taky špatné - třetina nedozrálých, ale snad se něco vybere. Pak čekat jestli se zadaří aby se vyvinulo
V Repromedě nám nedokázali říct čím to je, že jsou tak špatné spermie - že nedozrají. Prý to vůbec neví a nechápou.
@Hahe No popravdě, nikdy jsem hormony dobře nesnášela. Ať už HAK nebo jen Ovitrelle před IUI. Takže ze začátku to šlo, teď se pár dní necítím ve své kůži. Bolesti hlavy, nespavost, nervozita, návaly horka, pocení. A hlavně obr únava. Dohromady nic a přeci jen se necítím. Občas mě pichne v břiše.
Jak často se vlastně chodí na UTZ při stimulaci? My se v centru viděli naposledy téměř před měsícem, kdy jsem vyfasovala plán, léky a datum prvního ultrazvuku teď v úterý. Co můžu čekat dál? Prý do odběru 2 - 3 ultrazvuky. Takže když teď půjdu v úterý, tak další třeba zase ve čtvrtek? Vím, že mi to konkrétně řeknou pozítří ![]()
@citlivaduse já jsem unavená jak blázen - v práci kolem 13 už to na mě padá a večer v 9 spím jak dudek. Jsem teda nafouklá a někde mě něco píchne vždycky - taková ostrá bolest. Hlava mě bolela včera šíleně - musela jsem si vzít algifen. Tak se těším na zítra na uzt a snad ve středu odběr.
Já měla utz při stimulaci 6 den a teď 11 den budu mít - říkala, že reaguje dobře a tak ve středu to vidí na 90% na odběr.
@Hahe Včera jsem s hlavou taky trpěla celý den, nic moc nedělala a odpo jsem si zalezla do postele. Strašně mě bolely nohy a přišel totální útlum. Teď jsem měla pár dní volno a do práce jdu až ve středu, ale vůbec se na to netěším. Mám pocit, že tam nemůžu vydržet ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.