IVF 2022 - ZAŘÍ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
173
6.9.22 01:46

@AnneMarie2

Moc děkuji, dýchám… jen teda cítím, že se nenadechnu úplně do plné kapacity, ale zrychlený dech nemám ani nekašlu. Spíš občas heknu, když mě píchne při pohybu břicho a pod žebrem, ale když jsem v klidu, tak dýchám klidně a v pohodě.

Vypila jsem během dneška skoro 5 litrů vody + protein 30g ve 200ml. Dostala jsem do sebe během dne 3 míchaná vajíčka, 150g vepřové panenky, 150g kuřecího prsa, bílý jogurt, nějaký sýr i šunku a ten protein…

A asi na tom něco bude, protože mi je teď už malinko lépe a zvládla jsem v pohodě vsedě pracovat několik hodin v kuse s přestávkami na čůrání. Tak uvidíme zítra ráno… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
6.9.22 07:40

@pomykalovak tak to respekt, bílkoviny neflákáš.
Co píšeš, tak určitě je výpotek v břiše (ascites) a jak nemůžeš dodechnout, může být výš bránice kvůli tomu břichu, ale spíš bych tipla na výpotky i v pohrudničních dutinách. Jako mladá zdravá máš rezervy něco udýchat a utolerovat, takže těžko říct kolik tam toho může být. Klasifikačně podle mě spadneš minimálně do stupně 3 z 5. Bylo by blbý kdyby se dělal výpotek i kolem srdce. Myslím že CARu bych to rozhodně netajila, v tuhle chvíli bych clexane nasadila, on je prospěšný i díky imunomodulace při nidaci. Udělat ultrazvuk by se taky hodilo.
Dej vědět jak se to dál vyvíjí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.22 08:57

@tejuna ahoj, pokud jsi ted byla na punkci vajíček a dalsi mesic půjdeš na KET, tak se za KET nic neplatí - je to totiž bráno v rámci toho jednoho IVF cyklu (tzn. stimulace, odber vajíček, oplodnění, transfer = jeden IVF cyklus). Je jedno, jestli je to ET nebo KET.
Pokud by nastala situace, že by vam prvni KET nevyšel, tak každý další KET se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
6.9.22 14:48

@AnneMarie2

Zítra nám budou volat ohledně ET, zatím se nám drží 10 embryí, tak snad bude co transferovat i mrazit. :srdce:

Asi to nadměrné pití i bílkoviny pomohly, pocitově je to dneska během dne mnohem lepší, i chlap se divil, že mám už zase menší břicho… Ráno jsem zvládla pracovní schůzku a za chvilku jedu na třídní schůzky do školy. Takže si myslím, že mi to včera kulminovalo a už bude jen lépe,… doufám, ťuk ťuk! :think:

Na CAR to určitě tajit nebudu – to bych byla sama proti sobě, popíšu jim ten průběh, ale tím, že dneska cítím zlepšení, to snad bude OK a ET nám i přesto doporučí. Věřím tomu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11026
6.9.22 15:02

@pomykalovak Držím palce! Já byla dnes na prvním ultrazvuku, zatím to vubec nevypada nadějně. Tak jsem to obrečela, jsem po hormonech přecitlivělá. Mám navýšený hormony na max.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2488
6.9.22 15:17

@pomykalovak to je dobře, tak snad to zvládnete doma. Propustnost cév by měla kulminovat 7 dní po ovitrelle.
10 embryí zní dobře, tak snad už nebudeš žádnou další stimulaci potřebovat.
Kdy by měl být ET?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculina11
6.9.22 16:51

@citlivaduse Stimulace nepomáhá? Jdu na první ultrazvuk v pátek a právě taky myslím na to, co když tam nebudou žádní folíci.

• Citovat
  • Upravit
11026
6.9.22 16:57

@Kaculina11 Zatím nereaguji..takže myslím, že je to ztracené..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculina11
6.9.22 17:09

@citlivaduse neztrácej naději. Zvýšili ti dávku? Kolik si měla doteď? A když to nevyjde teď, příští měsíc to nastaví líp ;)

• Citovat
  • Upravit
11026
6.9.22 17:18

@Kaculina11 Teď jsem měla Pergoveris 300 + Decapeptyl. Tak ode dneška Pergoveris 375..upřímně nevím, jestli tahle stimulace nebude k něčemu, jestli by mělo smysl zkoušet ještě dál..v sobotu jedu na další UTZ..tak. aspoň mi to vyšlo do volna a nemusím řešit nějaké propustky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.22 18:02

@Hahe ahoj no vajíček 12 všechny oplodneny ale vydrželo pouze jedno😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaculina11
6.9.22 18:14

@citlivaduse podle mě by každá žena k tomu měla přistupovat podle toho, jak to cítí. Zbytečně na to netlačit. Já postupuji IVF po roce od snažení IUI. Původně jsem měla jít na IVF už v červnu, ale necítila jsem to, tak jsem si dala ještě tři měsíce pauzu. Třeba ti taky pomůže trochu si oddechnout. Veškeré snažení je enormní tlak na psychiku, proč si to dělat ještě horší a do něčeho se nutit. Ale říká a píše se to vždycky lehce, realita je horší.

• Citovat
  • Upravit
33
6.9.22 18:19

@Štěpánka1985 safra…ale třeba to jedno se právě chytne!!! držím pěsti :srdce: dej vědět.

Já jdu zítra na OPU - zatím 17 folikulů tak uvidíme kolik z toho bude vajíček a jestli se chytí (z toho mám největší obavy) :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11026
6.9.22 18:19

@Kaculina11 Taky jsme původně měli jít do IVF v červnu..ale jednak jsem to odložit chtěla kvůli práci..a nakonec jsem stejně šla na tu hysteroskopii..tak jsme se do toho pustili teď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11026
6.9.22 18:22

A jo, je to obr nápor na psychiku. Už to vše trvá dlouho, je to nejisté, s nikým o tom v podstatě nemluvím, hraju si na hrdinku sama před sebou a teď to na mě dolehlo..asi ty hormony se mnou mávají víc než je zdrávo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.