Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
to slyším prvně, že se taky něco stříká do nosu
tak budu držet pěsti ať po OPU nejsou komplikace ![]()
@pomykalovak A dr. ti nenapsal neschopenku? Mně právě říkal někdy pár měsíců zpět, že po OPU se píše. Já na ni moc nechci, ale nevím, jak budu po tom vypadat. V červnu jsem byla na hysteroskopii, narkoza taky pár minut a bylo strašně zle. Víc jak den jsem zvracela. Bojím se, aby se to neopakovalo.
Nikdo mi ji ani nenabízel, ale já stejně podnikám, tak by mi byla k ničemu. Pracuji sice převážně online z domu, ale zrovna zítra a pozítří mám nějaké pracovní povinnosti mimo domov. Ráno uvidím, jak mi bude, zatím nějaké zlepšení není… spíš si člověk tak nějak zvykne na bolest a jak si ulevovat a polohovat se. ![]()
@pomykalovak Snad ti bude lépe, v tomhle stavu si práci neumím představit.
děkuji, no já právě taky ne, ani řídit si neumím představit, že bych měla… ![]()
@pomykalovak Myslíš, že se tomu dá nějak předejít? Jsem se naposledy tak soustředila hlavně na léky, abych věděla, kdy začít se kterým, že mě nenapadlo se zeptat, jestli třeba už při té stimulaci jde udělat něco, aby se předešlo zbytečným komplikacím.
Myslím, že se tomu dá předejít jedině tak, že se nebude vůbec stimulovat. ![]()
Je fakt, že jsem si to mohla přivolat sama i svým negativním přístupem - věřím v sílu přitažlivosti, a myšlenky kolem IVF a té hormonální stimulace jsem měla od začátku negativní. Nepřijala jsem to jako něco, co mi může pomoci, ale naopak jako něco, co mi ubližuje a poškozuje mé zdraví… ![]()
S každou injekcí jsem měla výčitky a špatný pocit, že do sebe dávám srajdy.
Kdyby neexistovala jiná možnost mít další dítě, brala bych to asi jinak, s větší pokorou a vděčností bych den za dnem postupovala k tomu zázraku… No a já každý den stimulace i teď po OPU mám jako za trest a těším se, až to skončí. ![]()
****Ahojky přidám se k vám🤗já už jsem sice po stimulaci, opu i po et a teď čekám na testování ale ráda se připojím doufám že nevadí ❤️️ jsem 5 den po et tři denního embrya 🍀
Ahojky, přidávám se k vám. Jsem dneska 8.den stimulace. Píchala od jsem od 2.DC Bemfolu a od včera ještě Orgulatran. Ve čtvrtek 6DC jsem byla na UTZ a na každém vaječníku bylo 8 folikulů. Zítra jdu na další, poslední před OPU a dozvím se i datum odběru vajíček. Předběžně to bude ST-PÁ. Stimulaci snáším úplně v pohodě, ani nemám pocit, že se něco děje. ![]()
Dneska jsem byla v CAR. Celkem mám přes 20 folikulů, ve čtvrtek odběr a budeme mrazit. Příští cyklus bude KET. Trochu mě mrzí, že nemůžu jít kvůli riziku OHSS na transfer hned. Ale ten jeden měsíc už je nic.
Držím palce i ostatním ❤️️
@tejuna Aha..a to ti řekli ať teď, že bude KET? Nebo jsi počítala normálně s transferem ještě teď? Nebo to je kvůli množství vajíček preventivně? Omlouvám se, jestli se ptám jako hotentot.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.