Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Bella277 ahoj Bellčo, doufám, že tě čeká stejný zázrak jako nás 🤗 ♥️ dnes 13+3 a jedeme to oznamovat rodině ♥️ posílám s naším skřítkem sílu a pozitivní rozmluvu tvé bublince 🤗 ♥️
@Beanka píše:
@Bella277 ahoj Bellčo, doufám, že tě čeká stejný zázrak jako nás 🤗 ♥️ dnes 13+3 a jedeme to oznamovat rodině ♥️ posílám s naším skřítkem sílu a pozitivní rozmluvu tvé bublince 🤗 ♥️
Šmarja pano Beanko
![]()
strašně moc gratuluji, že to všechno dobře dopadlo a skřítek roste a je v pořádku ![]()
Užijte si dnešní oznámení rodině, bude to výjimečný den ![]()
Hlavně pořád odpočívej ![]()
Já ti moc děkuji a budu stále doufat 🙏 💘 ✊️🍀.
Určitě tě budu informovat ![]()
@Anonymní píše:
@Bella277 já neměla nic už po týdnu (ET i KET), testovala jsem denněa pak cca od 5 dne po KET čárka (po ET nic, přišla MS v termínu).
Jak vlastně počítáš jako MS v termínu. Ja nevím od čeho se odpichnout, kdyz je to všechno umělé. Přece si nevezme svůj standardní cyklus 37 dní
to by mi nevychazelo, kdyz OPU jsem mela 12.DC. Tak jak to počítáte? Navíc mám samozřejmě progesteron 600 mg, takze ten to podle mě musí udržet dlouho
mám počítat třeba jako 14 dní od opu nebo jak holky?
lutealni fázi jsem mívala 15 dní, ale přirozenou ne s progesteronem.. ![]()
@Bella277
Myslim, ze sance je, duch 11. Den oo ovitrelle mi prijde malo pravdepodobne.
Ja jsem 5.den po ovitrelle (4.den po ET)mela slaby duch, pichala jsem dalsi ovitrelle.
Toto je vcerejsi test, prisla mi malinko slabsi carka oproti ctvrtku, tak jsem jeste koupila digital.
Pres vikend jsem se rozhodla netestovat (mam strach z biochemka) a v pondeli na krev.
@Thaly1 píše:
Jak vlastně počítáš jako MS v termínu. Ja nevím od čeho se odpichnout, kdyz je to všechno umělé. Přece si nevezme svůj standardní cyklus 37 dníto by mi nevychazelo, kdyz OPU jsem mela 12.DC. Tak jak to počítáte? Navíc mám samozřejmě progesteron 600 mg, takze ten to podle mě musí udržet dlouho
mám počítat třeba jako 14 dní od opu nebo jak holky?
lutealni fázi jsem mívala 15 dní, ale přirozenou ne s progesteronem..
Normálně to počítej od vložení embrya.
Progesteron velmi často MS nepustí, ale někomu ano.
Počítej dny po ET a pokud se nepotvrdí z krve těhu, tak vysadíš Progesteron a dorazí MS.
@LucieKLuc píše:
@Bella277
Myslim, ze sance je, duch 11. Den oo ovitrelle mi prijde malo pravdepodobne.
Ja jsem 5.den po ovitrelle (4.den po ET)mela slaby duch, pichala jsem dalsi ovitrelle.Toto je vcerejsi test, prisla mi malinko slabsi carka oproti ctvrtku, tak jsem jeste koupila digital.
Pres vikend jsem se rozhodla netestovat (mam strach z biochemka) a v pondeli na krev.
Fakt těžko říct, někomu se může držet dlouho v těle.
Neboj se, hlavně buď v klidu.
Držím palce ![]()
@Bella277 jo jako já s tím takto pocitam, udelam test 14.den po ET, jak doporucuji, jen nechápu, jak může někdo říct, že přišla MS v termínu při ET. V jakém termínu?
![]()
@Bella277 píše:
Fakt těžko říct, někomu se může držet dlouho v těle.
Neboj se, hlavně buď v klidu.
Držím palce
U me to uz ovitrelle neni (a nebo nejen), protoze mi hooodne zesilela. Jen patek rano s porovnanim se ctvrtkem dano mi prisla slabsi. Fotka je z testu z patka poledne.
@Thaly1 mě třeba KET dělali v přirozeném cyklu, takže přesně vím, kdy jsem měla dostat MS. U ET mi zaváděli embryo přesně týden před očekávanou MS (mam ji pravidelnou), takže jsem taky přesně věděla, kdy by měla přijít a přišla přesně na den i přes veškeré léky.
@Anonymní píše:
@Thaly1 mě třeba KET dělali v přirozeném cyklu, takže přesně vím, kdy jsem měla dostat MS. U ET mi zaváděli embryo přesně týden před očekávanou MS (mam ji pravidelnou), takže jsem taky přesně věděla, kdy by měla přijít a přišla přesně na den i přes veškeré léky.
V přirozeném to chápu, při IVF a odběru ne ![]()
@Thaly1 Mam cyklus pravidelně 28 dni, na OPU jsem byla 16 DC, 21 DC na ET a 28 DC jsem dostala menstruaci (i přes užívání progesteronu a estrogenu) ![]()
@Anonymní píše:
@Thaly1 Mam cyklus pravidelně 28 dni, na OPU jsem byla 16 DC, 21 DC na ET a 28 DC jsem dostala menstruaci (i přes užívání progesteronu a estrogenu)
Jojo, chápu, možná ti ti přesně vyšlo, ale je to divné
kdybych si to takto počítala ja, tak to dostanu za 25 dní od OPU, 20 dni od ET? Chapes, jak to myslim?
jestli počítat třeba 14 dni od opu nebo týden od ET…těžko rict
@Thaly1 Nevím, co je na tom divného
Někdy ani léky menstruaci nezadrží. Každá žena je individuál, já jen reagovala na tvůj příspěvek, že nechápeš, jak mohla někomu přijít MS v termínu po ET. Jak máš počítat svůj cyklus nevím…snad jen, jestli nějak podle délky lutealni fáze v běžném cyklu (pokud ho mas pravidelný)? Že by si OPU brala jako ovulaci a k tomu přicetla tu LT fázi
a vyšel ti přibližně den možné menstruace
(kdyby si to dostala i přes léky), ale to fakt jenom tipuju…nevím jak se to počítá ![]()
@Anonymní píše:
@Thaly1 Nevím, co je na tom divnéhoNěkdy ani léky menstruaci nezadrží. Každá žena je individuál, já jen reagovala na tvůj příspěvek, že nechápeš, jak mohla někomu přijít MS v termínu po ET. Jak máš počítat svůj cyklus nevím…snad jen, jestli nějak podle délky lutealni fáze v běžném cyklu (pokud ho mas pravidelný)? Že by si OPU brala jako ovulaci a k tomu přicetla tu LT fázi
a vyšel ti přibližně den možné menstruace
(kdyby si to dostala i přes léky), ale to fakt jenom tipuju…nevím jak se to počítá
Ja si jen myslím, že nic jako „v terminu“ u uměle řízeného cyklu není.
proto dávám příklad svůj cyklus, kde by to nedávalo smysl. Možná když je pravidelný 28 dní, tak to plus mínus odpovídá
tělo nefunguje jako v normálním cyklu přece, kdyz dostane tunu hormonu a pak ještě umely progesteron
proto nevím, kdy by si holky měly v umělém počítat jako termín MS, protože počítat to podle obvyklých přirozených cyklu, je za mě blbost, u tebe asi náhoda, případně jsou umělé často počítány tak, aby to vychazelo na „idealnich“ 28.
@Thaly1 píše:
Ja si jen myslím, že nic jako „v terminu“ u uměle řízeného cyklu není.proto dávám příklad svůj cyklus, kde by to nedávalo smysl. Možná když je pravidelný 28 dní, tak to plus mínus odpovídá
tělo nefunguje jako v normálním cyklu přece, kdyz dostane tunu hormonu a pak ještě umely progesteron
proto nevím, kdy by si holky měly v umělém počítat jako termín MS, protože počítat to podle obvyklých přirozených cyklu, je za mě blbost, u tebe asi náhoda, případně jsou umělé často počítány tak, aby to vychazelo na „idealnich“ 28.
Ne kazdy ma KET v rizenem cyklu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.