Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@majdulinka12 juuu tak to mam radost 😊tak at v pondeli krev heky vyjde 🍀 😊
@Mattia.mattia
Na to že jsem byla po CS, tak jsem se rozkojila celkem rychle, i sestřičky a Dr. se podivovali nebo spíš chválili.
Hlavně jsem se nestresovala jestli budu kojit nebo ne.
Dcerku jsem dostavila ve 2 letech, ale kdyby bylo na ní tak se kojí do teď.
@Littlefool to jsi vydrzela dlouho 😊 ve dvou letech neni uz to pak neprijemny kdyz uz maji zoubky?? Po CS to asi muze byt hosri s kojenim? Protoze mimi neprojde porodnimi cestami?
@Mattia.mattia dám vědět výsledky až je budu mít..
🍀
A co ty? ![]()
@majdulinka12 urcite dej vedet 😊ja se setrim porad me poboliva bricho a obcas spineni a v utery kontrola v car 😊tak se tesim, ze konecne neco uvidim 😊
@Mattia.mattia
tam je to skrz hormony aby se rozjela laktace. Naštěstí mala nekousala a zoubky cítit nebyly a to je měla celkem brzo kolem 4m.
@Kloshet ja bych chtela, aby se narodilo 24.2.2024
to by bylo paradni datum. Jako kdyby ho tam nenapsala blbe, tak mi to nevadi, nechapu, jak tam mohla napsat 30.2.
ted to mam prelepeny na 1.3., ale je to podle menstruace. Ultrazvuk dnes ukazoval 10+3, podle ovulace jsem 10+1
Zdravim vsechny, chci se zeptat, doktor mi dneska po 10 dnech stimulace rekl, ze nereaguju na stimulaci, jak by ocekaval podle vysledku AMH. Vlevo mam pouze jeden folikul, ktery zrejme praskne uz v utery a vpravo mam 3 mensi folikuly, u kterych si neni jisty zda porostou. Jedna se o moje 2.IVF. Je mi pres 40, ale ani pred 5 lety pri 1.IVF nebyla odpoved pri trikrat vyssim AMH nejaka valna (7 folikulu). Tak se vas chci zeptat, mate nekdo zkusenost, ze jste stimulaci prerusili a zkusili znovu za mesic a meli lepsi vysledky? Nebo uz jsem holt stara koza a mam se na to uplne vykaslat? Diky moc
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny, chci se zeptat, doktor mi dneska po 10 dnech stimulace rekl, ze nereaguju na stimulaci, jak by ocekaval podle vysledku AMH. Vlevo mam pouze jeden folikul, ktery zrejme praskne uz v utery a vpravo mam 3 mensi folikuly, u kterych si neni jisty zda porostou. Jedna se o moje 2.IVF. Je mi pres 40, ale ani pred 5 lety pri 1.IVF nebyla odpoved pri trikrat vyssim AMH nejaka valna (7 folikulu). Tak se vas chci zeptat, mate nekdo zkusenost, ze jste stimulaci prerusili a zkusili znovu za mesic a meli lepsi vysledky? Nebo uz jsem holt stara koza a mam se na to uplne vykaslat? Diky moc
Ahoj, mně už 40 taky klepe na dveře a moje kamarádka má přes 40 a má to chvíli za sebou.
Každopádně z těch X zkušeností mých i v okolí jsem pochopila, že pokud nedozrávají folikuly a vajíčka, tak je potřeba jiný typ stimulace. Já měla vysoké AMH ( polycystucka ovaria) - moc vajíček- doktor na první klinice se mě bál a dal mi nižší dávky hormonů, aby mi jich nedozralo třeba 40, ale nakonec z toho bylo je 5 vajíček a ani jedno embryo. Když mi řekl, že to zkusíme znovu a stejně a že mám popřemýšlet o dárci spermií, tak jsem věděla, že musím jinam. A naštěstí jsem našla doktora, který rekl: je potřeba se nebát a nastimulovat. Vás jako zdravou ženskou. Najednou bylo folikulu 20 a vajíček 16.. jeden prcek v postýlce a dva ještě čekají až se zvetim z porodu
.
Pak je nízké AMH.. to měla kamarádka.. a tu stimulovali „normlane“.. nebylo z toho ani jedno použitelné vajicko. Dostala se k mému doktorovi a ten řekl, že u ní se musí jet na jedno kvalitní vajicko a dal jí stimulaci prodlouženou s nižšími dávkami a byl z toho jedno kvalitní vajicko - jedno embryo - jedna Julie ![]()
Takže všechno jde, ale je to fakt věda a je nutné jít k někomu, kdo tomu rozumí. A pokud něco nevyšlo a dr. Rekne: hm, tak znovu a stejně, tak pryč od tama a hledat jinde
Moc držím palce ![]()
Jo a jakmile jeden folikul praskne, tak vznikne žlutý tělísko a ty ostatní se přestanou vyvíjet. Takže čekat je blbost. Proč neodeberou alespoň to jedno?
@Anonymní píše:
Ahoj, on se v každém cyklu zakládá určitý počet folikulů, který se už pak moc nenavýší… Mně 1.DC řekla doktorka, ze vidi vpravo 4-5 folikulu, vlevo jeden, a téměř celou stimulaci se to nezmenilo, jen vpravo pak videla 5-6 a vlevo velky a jeden malinký… Vysledkem bylo sice 10 vajicek, ale jen 6 zralych, takze vlastně ten původní počet, co videla 1. DC. Myslim, ze dulezita je vhodna stimulace, aby se co nejvic folikulu vyvijelo podobně, stejně.
Jak píše @Myska1984, každému sedne něco jineho, chce to najit doktora, ktery bude mit zajem ti tu stimulaci „ušít na míru“.
Tys @Myska1984 byla kde, jestli se můžu zeptat?
@Mytyl Nakonec jsme jezdili za dr. Machačem do IVF clinic v Olomouci. I když jsem z Brna, kde máme těch klinik jak nadelanych, tak toho dojíždění absolutně nelituju a pro dalšího prcka jedině za ním ❤️ 🍀.
Popravdě si nemyslím, že by nějaká klinika měla horší nebo lepší přístup. Ale spíš je to o tom konkrétním doktorovi, ke kterému se jde…
@Myska1984 To máš pravdu. Ale ja na sve původní klinice nenašla ani jednoho doktora, který by se nad mou stimulaci více zamyslel. Ale „nevyzkousela“ jsem všechny, to je pravda, ale docela dost…
@Myska1984 Souhlasim, osobne si taky myslim, ze mi nesedla ta stimulace. Na druhou stranu nechci jit pouze na 1 kvalitni vajicko, protoze to ze bude kvalitni z pohledu stimulace neznamena ze bude kvalitni geneticky, v mem veku je geneticky zdravych pouze 15-20% vajicek. Pokud bych podle AMH mela mit na vic jak 1 tak stimulaci radeji ukoncim a zacnu zase za mesic. Velkou roli take hraji finance, jsem samoplatce a na vic jak jeden kompletni cyklus uz asi penize nenaskrabem.
Příspěvek upraven 07.08.23 v 09:55
@Mytyl s tim poctem folikulu mam uplne stejnou zkusenost z 1. IVF.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.