IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
9.8.23 11:15

@Mattia.mattia
Ahooj, ja mam vysazovat až 12tt.
Beru teď:
Estrofem 2-2-2
Lenzetto 2-2-2
Amelgen 1-1-1
Prednison 1/2-0-0
Ascorutin 2-2-2
Clexane 1inj.ted na 10 dni (jinak Aspirin)
Acidum folicum 1×
(dle doporučení jiného centra postupně přestávám užívat Prednison, Lenzetto, odpolední amelgen, Prolutex jsem ani píchat nezačala..)
Jinak vše nechat až do 12tt.
Pokud máš řízený cyklus, v 7.tt by vysazení vyvolalo krvácení.. Na estrofem a amelgen sahat nesmím 🤔a Amelgen, stejně jako kyselinu nechat prý klidně 1× denne až do 34.tt. S tím Aspirinem ale nevím, to holky vysazujete? Mám po 10.inj Clexane nasadit znovu Aspirin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
9.8.23 11:28

@daudinka jeste cekam na rozpis ale prvni mam zacit snizovat estrofem a to lenzetto a amelgen (progrsteron) kouknu jak to tam bude :) treba ten bude az do 11tydne :)uvidim co zitra pošlou 🙏 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
9.8.23 11:32

@Kačenka13T tak uvidim co mi poslou oak budu chytrejsi 😊 takze progesteron by mel byt az do 12tydne :) a toho amelgenu mas kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.8.23 11:33

Na co si dát pozor?

Po KETu ve stimulovaném cyklu je nutno užívat léky až do případného cca 12. týdne těhotenství, není zde přítomno žluté tělísko jako po ovulaci. Předčasné vysazení by mohlo způsobit potrat. Pokud máte 14.den negativní test, poraďte se v centru o dalším postupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
9.8.23 11:35

@Mattia.mattia jsem amelgenová královna - 3 čipky denně, už se těšim, az se ho zbavim nebo kdyby mi snizil na jeden třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
9.8.23 11:35

@Facelook ty jsi koukam dobre nadopovana 🙈a jak se dari mininku? A hlavne tobe? Ja prave taky krvacela ale nastesti to byl hematom co odešel 🙏tqk snad uz bude vsechno v pohode 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
9.8.23 11:36

@Facelook tak ja se na to radsi jeste zeptam 🙏 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
9.8.23 11:37

@Kačenka13T ja mam nastesti jen dva :) ale je pravda ze zadny komfort to neni 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.8.23 12:11

@Mattia.mattia
ahoj tak já od včera spinela, a včera večer se spustila jak ms s kouskama krve prostě jako ms.. tak a dnes lehce s pár kousickama.. bolest podbřišku jako na ms.. dneska mě bolí záda a a vlevo v podbrisku.. a když se utru tak už jak když nic, ale lehce jeste spinim..
volala jsem gennet a bude mi volat lékař co a jak..
Nevím jsem taková jalova a nevím co to mohlo být.. tělo si dělá co chce.. :think: :think: :)
Tak snad je u tebe vše už v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.8.23 12:36

@Mattia.mattia
Jo, ja jsem extrém ☹️ 😂 ale do toho vysazení Estrofemu a Amelgenu bych se raději nepoustela a vydržela opravdu alespoň ten 12tt. Psala jsem raději i na jinou kliniku a ještě konzultovala se svou gyndou. Tím spíš, pokud jsi měla také hematom. (zaplatpanbuh! ze je mimco v pořádku 😘) to mam radost. Hezky se tu rozrůstate :dance: :srdce:
Mne zase zlobí to upozornění na diskuzi, takže mi to občas nechodí.
My pořád ležíme :zed: už mi doma 3.mesic slušně hrabe. V pondělí kontrola, tak snad se prcek drží… Posledních pár dní bez krvácení :dance: a dnes 9+0.
A co Ty, po tom hematomu?? Také přísný klidový režim??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
9.8.23 13:15

@Facelook kez bych ten clexane mohla v 12tt ukoncit a do 16.tt nasadit prasky. Nekdy je to hrozne bolestivy, uz jsem z toho uplne vyschizovana. Kazdy vecer hrozny stres. Ale moje doktorka porad trva na injekcich :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
9.8.23 14:04

@daudinka ty jo, to je zvláštní ☹️ 🤔 že nestačí léky… A máš Clexane 0,4? Ja totiž nejdřív měla 0,4.. Teď mám 0,2..a ani jedna modřina… Za to u té 0,4 byly snad totálně tupé jehly 8o bolest a modřiny.
Teď nic, pravda je, že fakt zapichuju ve velké rychlosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.23 15:24

Holky dotaz.. od zítra začínám píchat Orgalutran a moje otázka je ohledně aplikace.
Někdo vyklepe a vystříkne malou kapičku a někdo rovnou aplikuje.. Jak to mám teda udělat?

• Citovat
  • Upravit
580
9.8.23 15:52

Ahoj, nic nevystrikovat. Rovnou aplikovat. Všechny léky jsou tak koncipovány. co je v nich, má být aplikováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
9.8.23 16:00

@Facelook ja to prave nechapu, proc nemuzu mit prasky :( mam 0,4 a s modrinama zalezi, jak se manzel trefi. Kdyz to trefi dobre, tak nic necitim a modrina se neudela. Kdyz se trefi blbe, tak to je utrpeni a modrina je tam hned, nekdy to i krvaci trochu. A kdyz uz to boli, tak boli jak zapich, tak pak ta tekutina. A to taky picha rychle a tekutinu macka pomalu. No kdyz vybere spatny misto, tak nepomuze nic. A ja su pak otresena a bojim se kazdeho vecera :( uz to pichame dlouho a porad jsem z toho vydesena.

@anonymni, orgalutran byl za me v pohode, ale pichal mi to manzel a ja se nedivala, tak nvm, co presne s tim vyvadel

Příspěvek upraven 09.08.23 v 16:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.