IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
147
7.8.23 09:14

@Myska1984 ze pry dokud si budu pichat difereline tak nepraskne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
7.8.23 12:34

@Mytyl Jo, však já taky měnila komplet kliniku a šla cíleně do Olomouce za Machačem. Tady není moc prostor na zkoušení. Chce to jít na doporučení.

@Suzy8888 vím. Mně řekl, že jedno z deseti vajíček je ok v mým věku 🤷‍♀️. A i přes to všechno pomalá stimulace jednoho vajíčka u 40leta kámošky znamenala ten rozdíl v tom mit/nemít dítě. Ona šla pak ještě jinam a tam měla ještě 3 embrya a ani jedno se nechytlo. Myslím, že i ten, co myslí, že o tomhle ví všechno a chápe logiku věci, zdaleka všechno nevi a nechápe.. Možná ta pomalá stimulace rozjede folikul, kde je vajicko bez genetické vady… co my víme 🤷‍♀️. Jo a pokud si to platíš a mas jich tak malo, tak odběr z přirozeného cyklu nevyjde levněji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
7.8.23 12:37

@Suzy8888 no, tak já bych to asi dokončila tu stimulaci. Naděje na alespoň něco tam je 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
7.8.23 12:39

@Myska1984 Ja ti ani nevim, nejak jsem to jeste neresila, toto je naprosto cerstva situace. Btw jaky je rozdil mezi kratkym a pomalym protokolem? Myslela jsem, ze kratky uz se skoro nepouziva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
7.8.23 12:59

@Suzy8888 tak jednoduchý to není.. je ministimulace - nízké dávky, prodloužená doba aplikace, malý počet možná kvalitnějších vajíček (použito úspěšně u kámošky s AMH 0.2), pak je stimulace s antagonisty gonadotropnich hormonů- spíš se používá u mladých holek a je z toho víc vajíček a větší riziko hyperstimulacniho syndromu ( to dal mě ve 40 s AMH 5.5) no a pak je stimulace s agonisty gonadotropnich hormonů. To se teď používá jako standart plošně skoro u všech. Ale ne na každého to prostě funguje. Ale je tam menší spotřeba hormonů a menší riziko hyperstimulacniho syndromu.

Je to prostě alchymie. Mladí doktoři podle me dávají jen tu třetí variantu, protože ví, že tím nejdou do žádného rizika a většinou to zabere.. No ale pak jsme tu my, u kterych to tak jednoduchý není a my potřebujeme doktora, který má zkušenosti se všemi variantami stimulace a ví, kdy se která má použít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
7.8.23 13:03

@Suzy8888 no a pak máš samo jeste odběr vajíčka v přirozeném cyklu bez stimulace. Ale tam je jen jedno a rozhodně tam platí, že nemusí být ve vyšším věku geneticky ok a taky jde o čas.. chodit každý měsíc na odběr jednoho oocytu a mít u každého zákroků anestezii není pro tělo úplně ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
7.8.23 13:16

@Myska1984 boze v tom aby se cert vyznal. Pred 5 lety jsem mela menopur 75 s diferelinem. Menopur se pry uz nevyrabi tak ted jsem mela difereline, bemfolu 225 a od 6 dne meriofert 75. Uprimne na to, ze beru tolik hormonu to se mnou nic nedela. Pamatuju si ze pri prvni stimulaci jsem uz po par aplikacich citila nejaky ucinek/zmeny a ted nic, ale ze vubec nic. Nevim, si i rikam jestli existuji typy lidi kteri jsou proste “resistentni” k podavanym lekum?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
7.8.23 14:23

@Mattia.mattia ahoj tak jsem pozitivní, ale mám docela nízké HCG, takže znovu na krev zda stoupne či ne.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.8.23 15:20
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny, chci se zeptat, doktor mi dneska po 10 dnech stimulace rekl, ze nereaguju na stimulaci, jak by ocekaval podle vysledku AMH. Vlevo mam pouze jeden folikul, ktery zrejme praskne uz v utery a vpravo mam 3 mensi folikuly, u kterych si neni jisty zda porostou. Jedna se o moje 2.IVF. Je mi pres 40, ale ani pred 5 lety pri 1.IVF nebyla odpoved pri trikrat vyssim AMH nejaka valna (7 folikulu). Tak se vas chci zeptat, mate nekdo zkusenost, ze jste stimulaci prerusili a zkusili znovu za mesic a meli lepsi vysledky? Nebo uz jsem holt stara koza a mam se na to uplne vykaslat? Diky moc
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny, chci se zeptat, doktor mi dneska po 10 dnech stimulace rekl, ze nereaguju na stimulaci, jak by ocekaval podle vysledku AMH. Vlevo mam pouze jeden folikul, ktery zrejme praskne uz v utery a vpravo mam 3 mensi folikuly, u kterych si neni jisty zda porostou. Jedna se o moje 2.IVF. Je mi pres 40, ale ani pred 5 lety pri 1.IVF nebyla odpoved pri trikrat vyssim AMH nejaka valna (7 folikulu). Tak se vas chci zeptat, mate nekdo zkusenost, ze jste stimulaci prerusili a zkusili znovu za mesic a meli lepsi vysledky? Nebo uz jsem holt stara koza a mam se na to uplne vykaslat? Diky moc

Ahojte, sledujem tu dievcata uz par tyzdnov :mavam: u mna to bola veeelka bieda s AMH uz pri prvych pokusoch v 34 r a ako pisu nizsie skusali mi rozne typy a nakoniec top bola minimalna stimulacia kde islo o 4. cyklus a boli 4 oocyzy z toho 2 zrale a oplodnene a z 1 fresh vkladu mame dievcatko, teraz sme zopakovali rovnaky postup boli 3 folikuly 2 oocyty oba oplodnene - fresh vklad (3denniho) a som 7+6tt… druhe embryo je zamrazene😊a teda ja som musela predtym uzivat inofolic premium, ogestan, femibion inak som mala nekvalitne vajicka… vela stastia :kytka: juj a inak aj ja som si dochadzala zo Senca (BA) do Olomouce do ivf clinic olomouc za dr. Vrublovskym ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.8.23 15:27

Je to tam!! ????

Ahoj holky, omlouvam se za odmlku, ale u me to ted bylo trosku rodeo. Zacalo to ve ctvrtek (5. den po ET), zacalo me bolet bricho jakoze uplne vsude, takove krece a celkem dost se mi nafouklo. V patek jsem si uz volala do CARu a oni, ze se u me asi rozjizdi OHSS, at to pozoruji a v pondeli kdyztak prijedu na kontrolu, kdyby nebylo lepe. Vikend jsem tak nejak pretrpela, nastesti se manzel staral krasne. Dneska jsem nejdriv jela do prace, dopo jsem tam nejak zvladla, ale po obede se mi udelalo zle a zvracela jsem, volala jsem do CARu a oni at teda radsi prijedu, ze sice jsou plni, ale nejaky prostor na kontrolu najdou. Doktorka uplne zlata, udelala mi utz, potvrdila OHSS (vajecniky mam 8cm) a volnou tekutinu v okoli a pod jatry, tak mi vzali krev a dali nejakou kapacku. No a pred chvili mi volali, ze jsem tehotna - 9. den od ET a HCG 78,2 :dance: :dance: ja asi odpadnu!! Dalsi kontrola v patek :) doufam, ze uz se nic dalsiho kazit nebude :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
7.8.23 15:28

@majdulinka12 a kolik mas to HCG? Nekomu to pry roste pomaleji v zacatku. Drzim moc pesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
7.8.23 15:37

@Blackcattt my jsme teda super úspěšná skupinka! Gratuluji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
7.8.23 16:22

@Suzy8888 Ahojky, Menopur se stale vyrabi.. mela jsem ho naposledy v kvetnu pri 4. IVF.. @Blackcattt Moc blahopreji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
7.8.23 18:23

@Blackcattt mám 35.97.. na krev jdu v pátek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
7.8.23 19:55

Ahoj holky, mate někdo zkušenost s Rekkovele? Přečetla jsem skoro celou konverzaci ale nikdo o tomto léku nepsal. Mám první IVF, a jsem docela nervózní z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.