Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky. Tak já se přidávám, dneska jsem začala s první injekcí rekovelle. Tak jsem zvědavá, co to udělá. V úterý jedu na první kontrolu ![]()
@Kačenka13T to je krasne
odpocivej a uzivej si to
preji hodne klidu a stesti a zdravi hlavne
🍀 🍀 🍀
Ahojky. Od zítřka začínám se svou první stimulací. Je na tom někdo podobně? Máme diagnózu nevysvětlitelná neplodnost. Četla jsem, že v těch případech je to někdy složitější, co se IVF týká, protože se neví, jaký problém se má obejít. Doktoři se ale tváří optimisticky, tak bych jim chtěla věřit.
Ale je to náročné, znáte to.. potřebuju dodat sílu a naději.
@San09
Ahoj, taky patříme do teto skupiny
Jen nám teda přišli na genetickou shodu jedné choroby, která nema na plodnost vliv, ale jsem rada, ze o ni víme (nikdo v rodině na ni naštěstí netrpí, tak jsem netušila, ze něco takového máme). Kašli na takové články, u nás v centru taky byli pozitivní (ještě aby ne
), tak jsme taky a nic takového bych ani nečetla
To bude dobrý, uvidis. Bud rada, ze nemáte žádný velký problém a to ostatní ber jako něco “mezi nebem a zemi”
Takhle nám to řekli i v centru ![]()
Jj, je to mezi nebem a zemí a chci moc věřit, že se to povede ![]()
V jaké fázi se teď nacházíte vy? ☺️
@S2319 píše:
Holky tak KET mě čeká nakonec až v říjnu. Měli jsme na výběr ze dvou variant. Jdeme do prvního vzhledem k mému probíhajícímu cyklu. Ms mám právě až koncem září, ale tase jsem ráda, že si pi hyperstimulaci tělo nepořádně odpočine. Vypíšu sem varianty ať třeba některá ví😊Nativní KET, kdy neužíváte žádné léky, sledujeme ovulaci a podle ní plánujeme vklad (tohle má většinou smysl až v dalším
cyklu, cyklus po stimulaci je obvykle anovulační). Tady v průběhu cyklu nemusíte užívat Clexane, ten by se přidal až od transferuSubstituovaný KET, kdy nasadíme sprej estrogenem k přípravě sliznice (čím ovulaci naopak potlačíme), transfer se dělá cca
Dr mi ještě říkala, že npo stimulaci nemusí každý měsíc probíhat ovulace… Tak mám strach, aby vůbec probíhala.. má některá zkušenosti?🙏🏻
19-21. den cyklu. V tomto případě budete mít Clexane od začátku užívání léků.
Ahoj, já jsem po substituovanem KETu v Důvod pro KET byl COVID (při kterém mi i odebirali vajíčka- byla to kovbojka prosinec 2021- ale doteď jsem jim vděčná, že byli ochotni to udelat) a hyperstimulacni syndrom. Bylo to výborný
.. hormony jsem brala před ket a potom ještě i docela dlouho po. Vím, že jsme je vysazovali až s mou gynekolozkou, kam mě předávali po tom, co bylo vidět srdíčko ![]()
Ahoj holky tak ja dnes prvni kontrola a jsem rada za výsledek, 7 den stimulace a celkem na ultrazvuku okolo 15, na levo 10 a v pravo 5 pry na svuj vek reaguju moc dobre 🤦♀️ 😂 tak teď konec tydne opu a jeste teprv uvidime, jestli ET nebo ket. Nejak mam vysokou sliznici nebo co, každopádně mám dobrý pocit z doktora a všech na car tak věřím, že ví co dělají 🙏 😊co teda ale musim říct ke stimulaci asi 4 den jsem si docela protrpěla, zimnice a stav jak jak kdyby na me lezla chripka, naštěstí jen jeden den.. co me ale trapi celou dobu je pichani v boku a jakoby nevolnost, ale i to se da přežít.
@celine48 to je krásné, jen tak dál ☺️ čím jsi stimulovala..?
Kdy se rozhodne, jestli bude ET nebo KET? V den odběru? Kolik je ti roků, jestli to není tajné..?
Já nakonec začnu stimulovat až od zítřka, ms se včera rozjela až večer, takže jako první den počítám až ten dnešní..
@San09 jee tak moc držím pěsti ať vše probíhá hladce a čeká tě úroda 💪 🙏 ja stimulovala od prvniho dne Meriofert a k tomu 3× denne clostylbegit. Je mi 39 žádne tajemstvi
S tim Ket se rozhodnem asi ve středu po dalším ultrazvuku jak vypada ta sliznice, tak uvidíme 😊 Ať Ket nebo ET beru to pozitivně oboji se zvládne, ale hlavně ať už mám za sebou OPU z toho mam největší respekt když jsem tu pročítala ty předešlé diskuze 🙏
@San09 jinak s tou nevysvětlitelnou neplodností jsem na tom vlastně podobně, i když mám diagnostikovanou endometriózu, byla jsi na průchodnosti vyšetření? Tam mi to řekli, i když vlastně mi nikdy nikdo nepotvrdil jestli to může byt důvod 😏
@celine48 ano, byla jsem na průchodnosti a všechno bylo v pořádku.
Taky si myslím, že ET nebo KET je už to nejmenší. Z opu mám též obavu, ale všechno se zvládne ☺️ jen jsem nikdy neměla ani krátkou narkózu
Zatím jsem objednaná 8.DC na ultrazvuk, od toho se budou odvíjet další kontroly.. taky se trošku obávám, jak na mě bude působit stimulace. Chtěla bych zatím normálně chodit do práce..
Držím moc pěsti
, dej vědět, jak to dopadlo
bude to tvé první mimi?
@San09 určitě dej vědět jak to probíhá a co na kontrole 💪 já musím říct, když pominu ten jeden krizový den, tak se dá určitě normálně fungovat jen je clovek takovy trochu utahaný a u mě teda ten žaludek, ale fakt nic hrozného, každopádně je to ale asi hodně individuální 😊jj bude to první.
Ahoj holky, hlásím se po opravdu dlouhé době. Po založení vlákna jsem neměla nějak energii sledovat, co se tu děje. My jsme momentálně po prvním KET a jsem v 19tt. Čekáme holčičku a kočička nám zatím krásně roste. Všem držím palečky. ![]()
Ahoj
, chtěla bych se, prosím, zeptat, jestli nemáte některá zkušenost s IVF ve Zlíně (https://www.ivf-zlin.cz/)?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.