Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mam dotaz. Lze užívat před stimulaci norethisteron (oddálení menstruace ) zeptám se samozrejme v caru, ale třeba mate nektera zkušenost ![]()
@Lotyyy zkušenost nemám, ale stimulaci začínáš stejně 2. menstruace😱
Nebo léky na oddálení bereš z důvodu, že si objednaná na kliniku v období ms?
@S2319 ja taky nemela transfer hned po opu. Zalezi na CAR a jak ti bude v dalsim cyklu narustat sliznice a podobne. Je to individualni. Me ukoncili cyklus, protote mi pak nenarustala sliznice a transfer byl v umelem cyklu. Brala jsem estrofem, lenzetto a amelgen. Ale jak rikam, myslim ze je to individualni, podle toho jak tve telo bude reagovat 😊 oni s tim nejak poradi 🍀
@S2319 Jojo to vím, ale nebudu týden v ČR zrovna když mi má začít Ms a nerada bych kuli tomu propasla stimulaci ![]()
Ahoj holky, prosím vás jak jste se cítili po ET? Dnes jsem 5. den po transferu 4.denní moruly, předtím mi skoro od začátku stimulace bylo cítit prsa a občas bolel i podbřišek, ale dnes jsem se probudila a nic z toho už není, co by to mohlo znamenat? ![]()
@Akhmezha Zatím je brzy na jakékoliv příznaky.. za příznaky většinou můžou léky a člověk se i pozoruje a dost příznaků si může namlouvat.. Hlavně buď v klidu a nestresuj se…
@Lotyyy
Mně ho dali přímo v CAR, aby jsme oddalili menstruaci, protože nebyli ještě výsledky od urologa. Musí se vzít pár dní před očekávanou MS. Jak jsme měli výsledky, tak jsem ho přestala brát a druhý den MS začali stimulaci.
@Maty35 tak super, uz jsem si nečetla ze se dava poměrně často, tak to mam radost. a povedlo se u tebe? ![]()
@Lotyyy
Vajíček se v tom cyklu povedlo dost. Ale miminko zatím ne.
Ahoj holky, tak já se přišla rozloučit a přesouvám se do jiné skupiny…resp. spíš už asi nebudu v žádné skupině, teď už si doufám budu jen užívat radosti a menší těhotenské strasti a od skupinek bych si chtěla dát oddych…
držím všem pěsti, ať to vyjde a máte štěstí jako jsem měla já, 1. pokus, 1 přeživší embryo (1 mrzáček), které to nevzdalo a teď už je z něj mimino ![]()
mám za sebou první velký screening, který dopadl skvěle, mimiňák sebou šije, mává, má vše co má mít a krev i UTZ vyšly prostě dobře…
přidávám i fotky - jedna je trochu hororová, jak z Mrtvé nevěsty od Tima Burtona ![]()
Ahoj holky, musím říct jak moc super je že něco takového jako tato diskuze je a člověk si může trochu udělat představu, teď jsem dočetla všechny příběhy a musím říct, že některé jsou neskutečné. Moc moc všem držím pěsti
Já zrovna v 1 IVF, dnes 3 den stimulace tak snad se urodí ![]()
@celine48 Věřím, že ano😊 a jak se zatím cítíš?😊 Dobrý? Já účinek stimulky pocitila až tak 5 den inejkcí a byla jsem jak balón
Holky tak KET mě čeká nakonec až v říjnu. Měli jsme na výběr ze dvou variant. Jdeme do prvního vzhledem k mému probíhajícímu cyklu. Ms mám právě až koncem září, ale tase jsem ráda, že si pi hyperstimulaci tělo nepořádně odpočine. Vypíšu sem varianty ať třeba některá ví😊
Nativní KET, kdy neužíváte žádné léky, sledujeme ovulaci a podle ní plánujeme vklad (tohle má většinou smysl až v dalším
cyklu, cyklus po stimulaci je obvykle anovulační). Tady v průběhu cyklu nemusíte užívat Clexane, ten by se přidal až od transferu
Substituovaný KET, kdy nasadíme sprej estrogenem k přípravě sliznice (čím ovulaci naopak potlačíme), transfer se dělá cca
19-21. den cyklu. V tomto případě budete mít Clexane od začátku užívání léků.
Dr mi ještě říkala, že npo stimulaci nemusí každý měsíc probíhat ovulace… Tak mám strach, aby vůbec probíhala.. má některá zkušenosti?🙏🏻
@S2319 Díky za podporu 🙏 já musím říct že zatím dobré, jsem taková nanic trochu unavena den ode dne vic, ale jediná věc co mě trochu znervozňuje že hned od druhého dne mě píchá v boku při některých pohybech a hlavně když bych si chtěla lehnout na bok. Tak doufám že je to normální, nebo prostě jen neco skříplého ze spánku 😂 každopádně v pondělí kontrola tak snad víkend uteče 😊
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.