Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@S2319 jestli se ti rozjizdi hyperstimulak, tak pokud muzes, zustan jeste o vikendu doma. Ja bych asi sla az po menstruaci. Drz se a at mate co nejlepsi embryjka ![]()
@S2319 Ahoj, teda 25 vajicek je poradna uroda
13 je moc krasnych a tech 6 urcite jeste dozraje
my jsme meli 15 a z toho 11 bylo zralych. OHSS jsem mela az pozdni po transferu, jen mirnou formu, ale i tak to bylo dost nafoukle to bricho, bolelo to, nemohla jsem zapnout kalhoty, potila jsem se jak kun, takze jestli muzu radit, tak bych dala jeste klidovy rezim, ta 12ka muze byt hodne narocna, ale uvidis jak se budes citit 😊 doufam, ze ti to brzy odezni jako u me a ze budes brzy fit do dalsiho cyklu na KET 🤗
@Mattia.mattia @Blackcattt tak mam docteno, bylo to narocne a zas clovek vi o dost vice co a jak probiha… v zari tam jdeme poprve. Nevim, co se tam vlastne bude dit, ale doporucil nam to mudr z genetiky at se tam rovnou objedname nez prijdou vysledky.
@Blackcattt a to HCG teda nadherne povyskocilo, uz jsem si rikala, ze ti fakt nestoupa a najdnou takovy cislo
fakt vse nemusi byt podle papiru.
@Blackcattt tak podle aplikace dokonce 15 vajec😍 teď budu užívat 8 dnů Dostinex a transfer bude až další cyklus.. nebýt hyperstimulky tak je už v neděli.. Teď bohužel další čekání. Moc té hyperstimulaci nerozumím.
Jinak musím říct, že poprvé jsem byla uspaná a je to zvláštní pocit! Po probuzení jsem měla docela bolesti v podbříšku, ale dostala jsem po odběru čípek, který zabral tak do 15 minut😊
@S2319
Ahooj! Držím moc palce. Ale jestli mohu poradit… S tim Dostinexem opatrně. Nevím, kolik Ti ho napsali užívat… Ale mne ho na klinice dali příliš (dva dny po sobě 1 tableta… Na hyperstimulak po 42.vajickach)
A jsem nízkotlaká a pěkně to se mnou svihlo druhý den na terase na beton… Potom jsem začala hrozně zvracet.
Každopádně, nebylo to z hyperstimulaku, ale z těch prášků. Prý s nízkým tlakem je tahle dávka moc a dává se půlka… Tak jen, aby ses kdyztak nikde nepohybovala sama, pokud nemusíš 😘 ja si tenkrát dala pěknou ránu do kebule a měla jsem 3 týdny díru v ruce od kamene ![]()
@Facelook teď si mě vystrašila😓 já mám právě jednu tabletu na 8 dnů jinak ty prášky mají 0,5g🙈
Snad to bude v pořádku
@S2319
Jee, to ja tě určitě strašit nechtěla ![]()
Jen varuji, ze s nízkým tlakem to není dobrý prášek.. Měla jsem v tom velkym balení pouze dvě tabletky…
A 49kg…takze mi pak druhá doktorka řekla, ze to dávkování bylo prostě moc. Ze se dava pulka. ![]()
Tak jen nikde nechoď sama, pokud mas nízký tlak.. A do práce rozhodne ne
@Facelook já už jednou také měla balení se 2 pilulkami a zvládla jsem to dobře, tak snad nebude problém ani teď🙏🏻 ale děkuji za varovaní, každý názor nebo zkušenost se vždy hodí❤️
@Adelaiida super, to jsi dobra! Ta diskuze porad a porad nabyva
za chvili si tady budeme cist Tvuj pribeh o //
takze v zari jdete poprve a pujdete rovnou do stimulace nebo tomu date jeste cas?
Jinak jsem taky koukala, jak to poskocilo, ale mam teorii, ze ty patecni hodnoty byly trosku nizsi, cetla jsem si jednu americkou studii, kde popisovali, ze kdyz se to ohss zlepsi a tekutina se vraci zpatky pres kapilary z toho volneho prostoru do krve, tak ta krev muze byt hodne “zredena” a tim padem nizsi koncentrace HCG.. ale kdo vi, hlavi je, ze to vyskocilo ![]()
@S2319 s Dostinexem zkusenost nemam, ale kdyz budes hodne pit a jist dost bilkovin, tak by se to melo zlepsit, aspon to mi rikali v CARu. Urcite nam pis, jak se citis, doufam, ze bude vse v pohode ![]()
@S2319
Tak pokud jsi již měla, tak problém určitě nebude ![]()
To by to s Tebou flaklo už předtím. Každopádně opravdu, na práci se vyprdni. Kup si Nutridrinky a Protifar a odpocivej ![]()
@Facelook a ten Protifar má nějakou chuť? Píšou, že se dá míchat do různých jídel nebo udělat jakoby drink.
@S2319 nene, necítila jsem nic.. Bud jsem to michala pouze do vody
(v rámci snahy o vypití sto litrů denně), nebo do jogurtu 😊
@Blackcattt jelikoz mam jeste na konci zari imunologii tak chci pockat i na tu. Mela jsem tri potraty jeden az v jedenactem tydnu zjistilo se to az na 1. Screningu v 13 tydnu. Takze uz nechci mit jen tak naky pokusy, aby to zase takhle dopadlo, ale chci mit poradne vse vysetreno. Mozna ze uz to hned vyresi genetika a budu nejakou prenaseckou neceho, neverim ze se to delo vzdy nahodou a opravdu zacne stimulace ![]()
Tak do americkych studii jsem za tu dobu jeste nezabrousila
je to zajimavy co vse se muze dit.. ale ten skok byl fakt krasnej.
@Adelaiida jezis to me moc mrzi, tri potraty, to si nedokazu ani predstavit a jeste treba v tom 13 tydnu
je dobre, ze si nechavate komplet genetiku a cekate na imunologii. Drzim palce, at tomu prijdou na kloub. Jak jsme nastoupili do caru, tak se ptali, jak dlouho se snazime, rikala jsem skoro 5 let a za tu dobu jsem nebyla ani jednou tehotna, tak nas hned poslali jak komplet genetiku (tu jsme meli ok), tak imuno, kde zjistili, ze delam protilatky na spermie, rikali, ze nekdo muze delat protilatky i primo na to embryo a ze u tohoto jsou dulezite imunosupresiva. Kazdopadne je skvele, ze dnesni medicina je tak moderni, ta geneticka mi rikala, ze kdyz jsou schopni urcit nejakou konkretni vadu na konkretnim chromozomu, ze jsou schopni to odstranit z toho embrya, coz mi prijde uz jako velke scifi, tak to vypada, ze dneska uz jde fakt temer vsechno, jenom na to prijit, moc drzim palecky ![]()
Ahoj holky, mam tento. tyden dovolenou, takže jsem si tady dala pauzu…no nicmene dnes rano, ještě v Německu, jsem našla na toaleťáku takovej jak kdyby ovulační hlen zbarveny do hněda, takze panika i proto, že jsem si zapomněla udelat pojisteni a tak pohotovost v německu nepřipadala v úvahu…takze jsem se ted vratila z Prachatické nemocnice, kde mě nakonec vyšetřili, hrozně hodná doktorka. No a nic nenašla, mimiňák má 3,5cm, ❤️ tlouklo krásně, ale řikala, že jsem udělala dobře, ze je vždy lepší přijít a ze 11.týden už není rizikový tolik, ale že samozřejmě člověk nikdy nevi, že už zažila mnoho případů neobvyklých…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.