IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
461
12.9.23 13:31

@diana27 ahoj ja mam 🙂 me prvni IVF, podarilo se hned na poprve jsem 36tt 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.9.23 15:10

Ahoj holky, jsem tu nová, můžu se přidat?
Já byla minulý pátek na KET a už začínám být dost nervózní, aby to vyšlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
12.9.23 15:26

@Lenny1742 Ahoój, já byla na KET včera :smiling_face_with3_hearts: Jsem doma a raději teď spíš odpočívám. Je mi divně od žaludku a občas mě něco píchne a dloubne v břiše, ale to jsem měla už při zavádění progesteronu, jak rostla děložní sliznice. Takže nezbývá, než čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.9.23 15:34

@Muchomirka Jééé tak to moc držím palce!!! Mně taky z těch hormonů nebylo nejlíp, ale teď se to nějak usadilo. Dneska teda mám nafouklý břicho, jak kdybych si pod šaty strčila meloun. Většinou to tak mám pár dní před menstruací…tak snad to není blbý znamení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
14.9.23 21:06

@celine48 ano byla jsem, ale jen na hycosy.. laparo jsem odmítla a podle mého gynekologa a i co mi říkali na klinice.. je to jedině dobře. Je mi 23 let a pořád mám nějakou šanci když mám vejcovody neź kdyby mi je vzali.. prý se po porodu může stát zázrak a já otěhotním přirozeně🙏🏻

Odběr vajíček byl pro mě teda peklo.. větší bolesti jsem nikdy nezažila.. ale to bylo že se mi rozjel hyperstimulační syndrom no🥴
Měla jsem pořádnou úrodu a to mi před tím z krve zjistili, že mám malou zásobu vajíček (asi to bylo stresem) protože pak najednou 25 vajíček😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.9.23 09:34

@diana27
Ahoj, my jsme tam byli. Zvolili jsme si tuto kliniku, protože mají dobré recenze a taky mají věrnostní program, takže když je cyklus neúspěšný, nabízí zdarma nadstandardní služby, které mají zvýšit šanci otěhotnění. U nás byl ale hned první KET úspěšný, takže jsme nemuseli nic z toho využít (naštěstí), ale určitě je to dle mého názoru plus, že něco takového mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
diana27
15.9.23 17:24

@Jirinka58 Ahoj právě ten jejich věrnostní program mě taky zaujal. Tak i kvůli tomu přemýšlíme o IVF ve Zlíně.

• Citovat
  • Upravit
51
15.9.23 17:46

@S2319 to úplně chápu, v tvém věku si taky myslím že je to zbytečné a na zázraky taky taky věřím :wink: já byla na OPU dnes ráno tak teď pořád ještě se dima povaluju a pospávám, jinak musím říct, že na to jak jsem se toho bála není to žádné drama taková rychlovka a zatím ani žádné šílene bolesti jen sem tam tlaky při změně polohy, tak snad už to horší nebude 🙏 prý máme 7 zdravých folíkulú a zitra si máme volat tak fakt doufám, že to dobře zvládnou 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
15.9.23 18:45

@9Paja3 co říkali na kontrole? Máš už naplánovane opu?

@celine48 jsi statečná, podávej průběžné info. Držím pěsti. 7 je krásný počet.🍀

@Adelaiida ty jsi teď v jaké fázi?

@Lenny1742 @Muchomirka kdy budete zkoušet test? Leny, u tebe by už mohlo jít něco vidět :srdce:

U mě zatím probíhá stimulace bez potíží. Menstruace skončila po dvou dnech aplikace Puregonu, ale v podbřišku mě trochu pobolívá pořád. V pondělí jdu na první kontrolu, tak jsem napjatá, co mi řeknou..
Asi ještě vyfasuju injekce Ganirelix (orgaglutan). Kolik těchto injekcí jste si píchaly? Četla jsem, že si to holky aplikují už od 5.,6. dne aplikace. Tak snad u mě nebude pozdě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
15.9.23 19:07

@San09 já měla 9 injekcí rekovelle a od 8 dne se mi k tomu přidal Orgalutran toho jsem měla 4 dávky a den před odběrem jsem píchla Ovitrelle🙈 Ten orgalutran byl peklo, má hrozně tlustou jehlu

@celine48 já taky byla po odběru víceméně v pořádku až za 2 dny se mi rozjel hyperstimulační syndrom😵‍💫 Dávej určitě vědět😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
15.9.23 20:49

@San09 Jenom 3 folikuly, tak mám z toho takový rozporuplný pocit. OPU ve středu. V neděli jedu ještě na jednu kontrolu. Nevím, jestli to nebudou vyhozený peníze, moc těm třem folikulům nevěřím.

@S2319 Ten orgalutran je hroznej. Já jehly nesnáším a musí mi to píchat přítel, mám břicho samou modřinu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
16.9.23 08:02

@9Paja3 ani mi nemluv🙈 já ještě po stimulaci měla injekce na ředění krve na 10 dnů takže moje břicho byla jedna velká modřina 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
16.9.23 19:09

@San09 ahojda. Ja byla na konzultaci vysledku nasi genetiky a tam pry vse v poradku. Ted to mam za 14 dni dostat rakze pujdu na hormonalni profil a na konzultaci dalsich vysledku k ivf.. tim ze genetika dopadla dobre tak si rikam, ze problem bude v imunologii. A jestli ani tam tak nas ceka evidentne v nedohlednu stimulace… vsechno se to tak vlece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
16.9.23 19:59

@Adelaiida proč si myslíš, že je problém v imunologii? Máš pravdu, všechno se vleče. My jsme byli na prvním vyšetření loni v říjnu, spermio, HP, průchodnost. Všechno v pořádku. 3 inseminace bez úspěchu. Tak snad nám pomůže IVF..
Je to náročné, ale musíme věřit, že si nás už brzo nějaká dušička vybere 🤍.
Jak dlouho se snažíte?

@9Paja3 jsou to nervy, ale není nic ztraceno. I v těch 3 folikulech můžou být vajíčka ☺️ a stačí jedno kvalitní. Zítra dej vědět

@S2319 jak se projevoval ten hyperstimulak? 8o Jak dlouho to trvalo? Nevíš, jak to je - musí všechny vajíčka před zmrazením na genetiku, i když se o to nepožádá nebo to není indikované?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
16.9.23 20:14

@San09 silné bolesti v podbřišku, které mi šli až k žaludku, nemohla jsem chodit rovně takže jsem chodila shrbená, nechuť k jídlu a celkově mi bylo na na nic.. pak jsem skončila v nemocnici na kapačkách.

To netuším, nám právě na klinice nikdo o genetice neříkal, ale adi to bude tím, že jsme oba mladí.. nemám za sebou žádný potrat a ani žádný jiný problém kromě těch vejcovodů.
Já šla na odběr a pak 5.den volali, že mají pro nás 9 embryí k zamražení, takže genetiku jsme neměli🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.