Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@new taky jsem se nikomu nesveřila, krom jedné kamarádky a mamky 😊ale v car jsem potkala dvě známé. Tomu se nejde vyhnout 😊a s neprůchozím vaječnikem něco dělali? Tohle zase neznám já, u mě žádný problém není, partner má taky špatný spermio. My jsme se snažili cca rok a 3-4 měsíce. Já mám 211 - MVČR.
Nedelali s nim nic. Dr. rikal, ze drive byly pokusy, o zpruchodneni, ale ze pak byly vajecniky stejne temi zakroky znicene, zjizvene a stejne nepruchozi, tak uz se to ani nedela. Zkouseli jsme pro lepsi pocit snahy alespon vitaminy, bylinky, ale nic. Tak to ja mam ZPŠ. A do jake kliniky dojizdite?
@new To zní rozumně, co říkal doktor. Taky jsme zkoušeli vitaminy, bylinky, já napářku, jógu a ani nevím co dalšího. Jsme oba mladý, zdravý a tohle by nás v životě nenapadlo 😊nastesti jsou takové možnosti, které nám miminko pomůžou mít. My jezdíme do Artu do Českých Budějovic. Kam do Pronatalu vy?
Ja uz klucinu mam, ale z predchoziho vztahu, tak bychom chteli s manzelem i spolecne mimco a me uz je dost, tak je to na hranici o to vic doufam, ze to klapne
Uprimne jsem ale takovyto zdr. problem necekala. Docela me to dostalo a proto bylo IVF pak hned jasnou volbou. My pojedeme do Prahy.
@new ahoj, my zacali kliniku resit v rijnu 2022. Delala se genetika, vysledky byly v lednu. Pak rozhodnuti o ivf, 2 tydny cekani na schvaleni od pojistovny no a ted bych mela zacinat stimulaci. Cekam, az prijde menstruace, ktera uz ma pres tyden zpozdeni. Takze u nas uz je to skoro 6 mesicu a jeste jsem nezacala stimulovat ![]()
@new ahoj u nas to bylo velmi rychle 🙂 v prosinci jsme meli 2× schuzku v CAR a mezitim se podala zadost na pojistovnu.. vysly mne vyssi hodnoty na stitnu zlazu tak jsem si musela jeste obehat stitku no a pak jsem hned 2.1 zacli stimulovat cca za 12 dni odber a pak ET 🙂 a zadarilo se na poprve ☺️
@new to dá rozum, že chcete ještě jedno 😊ještě, že to IVF vůbec existuje 😊přeji ať jsou v Praze rychlý a dlouho Nečekáte 🍀 @daudinka MS stále nic jo? Co ta vyvolávačka? Řešila jsi to s dr? Nebo se stále čeká? Zkoušela jsi “babský rady”?
@nikejsn z toho mám pořád takovou radost! Jak jsi to tady sdílela 😊já si dneska dělala test, už byl negativní, takže ovitrelle je z těla pryč 👍
@Kate222 taky jsem si nedavno cetla uplne celou konverzaci od zacatku je to takova pekna vzpominka tady 🙂 😃 tak to je supr, budu drzet palecky ❤️ kdy chces testovat? Vydrzis aspon tech 10 dni? 🙂
@nikejsn chtěla bych vydržet i déle 😂ale uvidime, nechci se brzo zklamat. Kdy jsi testovala ty?
@Kate222 to chapu 🙂 ja ten 10ty den driv jsem nechtela nebo sem se spis bala 😁
@nikejsn no taky to tak mám 😂já bych chtela vydržet co nejdéle. Ten 10 den jsi měla čárku už viditelnou?
@Kate222 porad nic, normalne si ze me moje telo dela prde*
zrovna dneska jsem to vzdala a rekla jsem si, ze az prijde, tak si spocitam, jestli mi to do dovoleny vyjde a kdyz ne, tak hold az dalsi cyklus. Ten by mel nejspis vyjit po dovci. Zalezi na finalnim zpozdeni. Ale vypeklo by me to dobre, kdyby pak nahodou prisel naopak driv
to bych si cekani prodlouzila o dalsi 2 mesice.
Davam obden horkou vanu, skoro kazdy vecer cerveny vino a sex taky cca obden. A snazim se byt co nejvic v pohode.
Vcera jsem sla na tu vyvolavacku, jenze predevcirem jsem zacala lehce spinit. Rekla jsem to doktorce a ona, ze tu vyvolavacku teda nemuzeme pichnout. Ze by to spis uskodilo. Pak se divala a ze pry se to tam uz nejak hejbe. No tak cekam dal
ale prijde mi, ze se nic nedeje
@daudinka no je k nas…, fakt jak naschvál🙈zkusila jsi bylinky? Nebo tu napářku? Já si ji dělala po MS k dočištení, ale i protože mi to bylo příjemný 😂četla jsem na netu, že muže pomoci i k vyvolání MS. Třeba by ti to vyvolalo, bylinky a horká voda, na to není nic špatného 😊
Kdy jedete na dovču? A na jak dlouho?
@Kate222 ano pekne dve dalnice 🙂 myslim ze u toho ET to jde na testu videt dalelo driv uz i ten 5-6ty den 🙂
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.