Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kate222 Nojo..je to proste jen samé čekání a čekání a čekání.. při představě ze to nevyjde a půjdu na KET tak opět to stejně čekání a nejistota..tak mě normálně omyjou ![]()
@kamaradka32 chápu! Ale na to nesmí žádná z nás myslet 😂
Ještě mi řekni, ET se dá dělat jen při ovulaci? Nebo kdykoli jindy?
@kamaradka32 u me to zatim vypada, ze se nedohrabu ani ke stimulaci :/ kramy porad nikde..v pondeli budu nejspis muset na vyvolavacku, cekani nekonecny, uz od ledna.
Jinak doufam, ze ti to dobre dopadne. Hcg by ti mohlo neco rict, kdyby zacalo klesat, to by se uz telo chystalo potratit samo. Ale stejne tak muze rust a to nebudes vedet nic, dokud ti doktor nerekne, co tam vidi
snad to dobre dopadne ![]()
@daudinka máš problémy s cyklem? Že MS nikde? Já jsem to dostala o 4 dny dřív a díky bohu pro mě už pojišťovna měla schváleno a mohla jsem začít 🙏
@daudinka děkuji moc za milá slova ![]()
Ježíši to mi neříkej, ze si ještě nedostala menzes?
To mě mrzí ze tak cekas..to je opruuuuz ![]()
@Kate222 já moc nevím covece
tím ze ET nebylo v plánu tak nevím..KET budu mít v nativu v době svoji ovulace..ale dle mě oba druhy transferu lze buď mít v nativu a nebo hormonalne řízené, to znamená, ze ti třeba uměle nastaví podmínky v děloze jako při ovulaci.. ![]()
Já budu mít KET až v době své ovulace, tak aby po prasklem folikulu vzniklo žluté telisko, které přirozeně bráni menstruaci tím ze produkuje progesteron atd..čili, pokud je ta funkce dostatečná a dobre se to nacasuje ten transfer tak to tělo si proste mysli ze se oplodnilo to vajicko z toho praskleho folikulu ale přitom jsme ho tam soupli my ![]()
@Kate222 uz tyden zpozdeni a zatim nic nenasvedcuje tomu, ze by mela prijit
to ti zavidim, ze ti prisla driv. Mela jsem to naakorat nacasovany, ted budu muset zrusit nektere akce a bojim se, abych to stihla pred dovolenou v dubnu (i s nejakym zotavenim se, kdyby bylo treba)
@kamaradka32 je to nekonecny cekani
kazdej krok na teto ceste. Nez jsme se zacali snazit o mimi, mela jsem hezkej, klidnej a spokojenej zivot. Ted je to jedno velky trapeni
@daudinka no to si řekla přesně..to je proste to, ze my baby to neumíme nechat být a všechno studujeme, koumame, pozorujeme..a hrabe nám z toho ![]()
@kamaradka32 presne tak
a to jsem si myslela, jak jsem vyrovnany a racionalni clovek..
velky kulovy
@daudinka jo to úplně nápodobně..ale zase na druhou stranu by bylo divné..kdybych si to nestudovaly a proste by jsme řekly, ok, počkám do další kontroly..vždyť to je člověku vlastní se vzdělávat v uvozovkách a vědět víc..rozumět něčemu, když nerozumíme..nebo mě alespoň ano
to není jen těhotenství ale celkově..ja všechno hned koumám.. ![]()
@nikejsn ahojky dlouho jsi se neozvala, jak se máte s mrnouskem ještě spinis? ![]()
@Kozicka87 ahooj 🙂 jsem tu kazdy den ale jen ctu vase komentare 🙂 mame se dobre ❤️ dikybohu uz dlouho nespinim ale stejne kazdy den se zaleknu a hned musim kontrolovat 😁 jinak kontrolu ted budu mit az po 14ti dnech tak jsem zas takova nesva jestli je vse v poradku 🙄 pomalu ale jiste uz se blizi konec prvniho trimestru tak strasne se tesim az ho budu mit za sebou a konecne vysadim Amelgen a opadne trochu ten strach ze to nejhorsi mam snad za sebou 😃 a co tyyy? Jak vam se dari a porad zadne priznaky? 🙂
@nikejsn no já už mam za sebou tyden cekani a další dva před sebou na další kontrolu, takže vím o čem mluvíš… pořád se rozhoduju jestli nejit nekam na ultrazvuk, ale přece jen to bylo minulé pondělí vše v pořádku, tak se tělu i miminku snažím důvěřovat.
Taky se těším až budu po 1.screeningu a bude vše v pořádku, tak si myslím, že se mi podstatně uleví, ale když jsem slysela, že těhotenská poradna je jednou za měsíc (čtyři tydny),tak už ted vím jak zase budu nervózní ![]()
Pro mně bude největší výhoda, že budu moct prestat pichat clexane a nebudu mit flekate břicho od modřin
.
A co se týče příznaků, tak i bolest v prsou je dost utlumená, občas něco sním a mam pocit divný v žaludku, ale ještě jsem nezvracela. Jen mi teď teda začala bolet hlava. a to si myslím, že piju teda dostatečně. Nejhorší je, že se ráno proberu a hned naskočí ta bolest, tak treba je to z těch tun léků či co ![]()
@Kozicka87 to jsem nevedela ze si pichas do bricha, to mas nejake hormony? A proc timhle zpusobem proboha sak to bricho musis mit uplne bolave chudino 🤦♀️ joo taky jsem slysela ze se chodi 1× v mesici ale tak to uz budeme snad klidnejsi po tom prvnim trimestru 😁 zalezi na tobe s tim ultrazvukem ale asi bych se na to spis vyprdla mimco bude urcite v poradku 🙂 tyo tak to ja piju zas docela malo a bolesti hlavy nastesti nemam jen 2× myslim 😁 muzes to mit i z leku ale bolest hlavy je normalni priznak v tehotenstvi 🙂
@nikejsn na ředění krve kvuli velkým dávkám hormonů a na podporu udržení, teda něco takoveho rikala doktorka.
No zatím čekám, občas mně to popadne, ale všichni mně uklidnuji, že to bude dobré… prostě bych potřebovala vidět do toho břicha asi ![]()
No taky jsem to někde četla, hned všechno hledám, možná to je ten důvod, proc furt tak stresuju ![]()
Je těžké být po zamlklem a takhle dlouho čekat na další kontrolu, ale tak dělám maximum pro to aby se miminko dobře vyvyjelo, tak teď je to na něm a na přírodě, snad bude pro tentokrát na mé straně ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.