Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Rhian upřímně, byla jsem z toho trochu šokovaná a to hlavně proto, že ze mě vytáhnou skoro pláto vajec a nakonec je k tomu jenom deset ze dvaceti šesti a dnes den před ET se dozvíš, že do užšího výběru prošlo šest 😂 🤷♀️
Ale jde vidět, že množství nehraje roli.
Přístup už k tomu mám takový lehce s nadsázkou a beru to s humorem. Po tom všem, čím jsem si prošla (jako každá z vás), je třeba zařadit výhybku a tzv “nepo*rat se z toho”.
Na všechny z nás dojde a usměje se na nás štěstí 😊
@Zuany Já to chápu, taky jsme nakonec měli dost úbytek, z každého odběru šla na zamražení dvě zdravá embryjka, ale prostě člověk je vděčný, že se zadaří a je těch šancí víc, každý ten krok jsem vždycky dojetím obrečela, když mi volali kolik, takže to beru takhle, no 😊
@Rhian @Zuany no, holky, ja se modlim, aby ubytky moc velky nebyly. Vim, ze budou
ale mame pravdepodobnost 30 % na zdravy embrijko. Takze ze sesti prezivsich by mozna po genetice 1 nebo 2 byly zdrave..a mozna taky ne.
@Zuany 6 zdravych je nadjhernej vysledek
pro me by to byl sen. Moc drzim palecky, at se transfer zadari. Kdyz jsi tak pozitivne naladena, tak to musi vyjit ![]()
@Rhian a v jaké fázi jsi teď ty? 🙂
Já jsem dnes ráno vstala a byla jsem mile překvapená, jak přes noc břicho zase splasklo. Vypadá to, že je to na dobré cestě 🙏🏻
Kolikrát jsem to obrečela všechno taky. Přemýšlela jsem nad tím, proč já …
Ve skutečnosti se věci ale nedějí mě, dějí se pro mě. Věřím, že tohle všechno má svůj důvod, který mě má v životě někam posunout. Důležité je podle mě vytrvat a jít si za svým 😊
Každá z nás musíme být silná 💪
@daudinka Hele, zkus neřešit matematiku, statistiku, atd., ono to ve finále bude tak, jak to má být a je úplně jedno, jak moc to bylo nebo nebylo pravděpodobné. Však i těch příběhů o zázračných otěhotněních není málo, i tady jsem je četla, a to hlavou člověk nepochopí 😊
@Zuany
To jsi řekla podle mě velkou pravdu, že se to děje pro nás a ne nám, já to tak taky vnímám, jen je někdy těžké vidět skrze to všechno a nebýt ta oběť, když je to fakt těžké. Je to ale skvělá cesta ![]()
Když se mě na to, v jaké jsem fázi včera daudinka ptala, raději jsem jí napsala SZ, protože jsem z toho byla vypytlená.. je to úplně čerstvé, jsem dva týdny po KET a test z krve vyšel pozitivní, takže jsem teď taková rozechvělá, vděčná a vůbec všechno možné 😄
Příspěvek upraven 05.04.23 v 07:51
@daudinka děkuji ❤️
Ve skutečnosti nejsem žádná pozitivní éterická žena 😁
Mám ale takovou kolegyni v práci. Ta vidí ve všem a ve všech jen to pozitivní. To by jste musely zažít takovou osobnost na vlastní kůži. Milý, neubližný člověk, který za každých okolností kolem sebe rozdává úsměvy🙂
Zamýšlela jsem se nad její povahou a uvědomila jsem si, že má mnohem lepší život. Zkusila jsem si z toho něco vzít a hledat na tom všem jen to dobrém ty špatný věci vytěsnit.
Lépe se mi teď dýchá a hlava je myšlenkově jinak nastavená.
Samozřejmě vím a uvědomuji si rizika. Proč ale na ně myslet. Když se to stane, tak se to stane. Zvedneme se a jedeme zase dál 💪
Mam po kontrole. Velikostne jsou asi akorat, odber bude v sobotu rano. Ale pry mam jeden vajecnik nejak vysoko a doktorka cosi rikala, ze nevi, jestli je zvladnou odebrat vsechny
ze pry budou muset nejak shora zatlacit. Narkozu budu mit, to byva obvykle? Ach jo
treba jsou to i krasny vajicka a oni se k nim nedostanou ![]()
@daudinka Narkóza je normální u tohohle výkonu, jestli myslíš tohle, je to chvilku a není čeho se bát. Hele já měla se vším všudy za poslední rok a půl šest operací s narkózou, už to beru sportovně ![]()
S tím vaječníkem to slyším poprvé, ale to bude dobré, máš dost vajíček a dobře narostlá, věř, že oni to zvládnou!
@Rhian jestli se k nim nedostanou, tak jsou mi k nicemu a zbude jen pulka
kdybychom aspon nemeli ten genetickej problem ![]()
@daudinka Další nervy ještě k tomu, co? A co je to za genetickou záležitost, jestli se můžu zeptat?
Jinak zkus se soustředit na to pozitivní (zdravím kolegyni Zuany
), že je skvělý, že tuhle možnost máme, tyhle metody, genetiku, atd.. prostě víš jak, nezaměřovat se na špatné scénáře, ale na to dobré
@daudinka
To jsem taky měla, že se mi nemohli dostat na jeden vaječník. Museli tlačit na břicho. Dvakrát, jednou se jim to povedlo a jednou bohužel ne.
Já už zítra odběr. Je to už sedmý odběr, ale vůbec nejsem v klidu jsem nervní jak pes. Nemám strach ze zákroku, ale aby byli zralý vajíčka…
@Rhian manzelovi v genech chybi nejake 2 pro zivot dulezite chromozomy. Bez nich je embrio neslucitelne se zivotem. Ma to pry proste v celem tele. Neda se to nijak ovlivnit ani zmenit. A na spermiich to nejde poznat
musi nahodne nejake vybrat a az na tom vyvijejicim se embriu po nejakem tom sedmem dnu, muzou udelat geneticke testy a zjisti, jestli jsou v poradku nebo ne
a pravdepodobnost rika, ze 70 % z nich ten spatny gen mit budou. Blby je, ze pry i to „zdrave“ embrio po testech, ten gen porad muze mit a opravdu to muzou vyloucit az nekdy po tretim mesici
proste celkove shit situace. Musela bych pak na vyvolany potrat nebo by se mohlo narodit postizene..nebo pak treba i umrit.
Dokud jsme to nevedeli a snazili jsme se sami, tak byly 2 potraty. Kdy moje telo celkem brzy samo zjistilo, ze je neco spatne.
Mame mizerny sance a jestli budeme mit ted jen pulku vajicek
co na to rict. Nemuzu delat vubec nic.
Příspěvek upraven 05.04.23 v 11:08
@Maty35 hodne stesti k odberu
at jsou vajicka dobra.
Ja porad premyslim, jak tomu vajecniku pomoc sestoupit dolu
nevim, co mam delat.
@daudinka To je mi fakt líto, že máte takové predispozice a čím sis prošla ještě před tímhle ![]()
Hele, fungují na tebe třeba nějaké metody na zklidnění? Hudba, meditace a tak, aby ses zkusila co nejméně stresován
@Maty35 Hodně štěstí!! 🍀 🍀 🍀
Jak už tu říkaly, sedmička je šťastné číslo ☺️
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.