IVF 2023

Napsat příspěvek
Velikost písma:
785
4.4.23 22:01

@Zuany To je skvělá úroda! ☺️a bezva přístup 💪 😁 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
4.4.23 22:12

@Rhian upřímně, byla jsem z toho trochu šokovaná a to hlavně proto, že ze mě vytáhnou skoro pláto vajec a nakonec je k tomu jenom deset ze dvaceti šesti a dnes den před ET se dozvíš, že do užšího výběru prošlo šest 😂 🤷‍♀️
Ale jde vidět, že množství nehraje roli.
Přístup už k tomu mám takový lehce s nadsázkou a beru to s humorem. Po tom všem, čím jsem si prošla (jako každá z vás), je třeba zařadit výhybku a tzv “nepo*rat se z toho”.
Na všechny z nás dojde a usměje se na nás štěstí 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
4.4.23 22:26

@Zuany Já to chápu, taky jsme nakonec měli dost úbytek, z každého odběru šla na zamražení dvě zdravá embryjka, ale prostě člověk je vděčný, že se zadaří a je těch šancí víc, každý ten krok jsem vždycky dojetím obrečela, když mi volali kolik, takže to beru takhle, no 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
5.4.23 07:30

@Rhian @Zuany no, holky, ja se modlim, aby ubytky moc velky nebyly. Vim, ze budou :( ale mame pravdepodobnost 30 % na zdravy embrijko. Takze ze sesti prezivsich by mozna po genetice 1 nebo 2 byly zdrave..a mozna taky ne.

@Zuany 6 zdravych je nadjhernej vysledek :srdce: pro me by to byl sen. Moc drzim palecky, at se transfer zadari. Kdyz jsi tak pozitivne naladena, tak to musi vyjit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
5.4.23 07:36

@Rhian a v jaké fázi jsi teď ty? 🙂
Já jsem dnes ráno vstala a byla jsem mile překvapená, jak přes noc břicho zase splasklo. Vypadá to, že je to na dobré cestě 🙏🏻

Kolikrát jsem to obrečela všechno taky. Přemýšlela jsem nad tím, proč já …
Ve skutečnosti se věci ale nedějí mě, dějí se pro mě. Věřím, že tohle všechno má svůj důvod, který mě má v životě někam posunout. Důležité je podle mě vytrvat a jít si za svým 😊

Každá z nás musíme být silná 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
5.4.23 07:47

@daudinka Hele, zkus neřešit matematiku, statistiku, atd., ono to ve finále bude tak, jak to má být a je úplně jedno, jak moc to bylo nebo nebylo pravděpodobné. Však i těch příběhů o zázračných otěhotněních není málo, i tady jsem je četla, a to hlavou člověk nepochopí 😊
@Zuany
To jsi řekla podle mě velkou pravdu, že se to děje pro nás a ne nám, já to tak taky vnímám, jen je někdy těžké vidět skrze to všechno a nebýt ta oběť, když je to fakt těžké. Je to ale skvělá cesta :)
Když se mě na to, v jaké jsem fázi včera daudinka ptala, raději jsem jí napsala SZ, protože jsem z toho byla vypytlená.. je to úplně čerstvé, jsem dva týdny po KET a test z krve vyšel pozitivní, takže jsem teď taková rozechvělá, vděčná a vůbec všechno možné 😄

Příspěvek upraven 05.04.23 v 07:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
180
5.4.23 07:49

@daudinka děkuji ❤️
Ve skutečnosti nejsem žádná pozitivní éterická žena 😁

Mám ale takovou kolegyni v práci. Ta vidí ve všem a ve všech jen to pozitivní. To by jste musely zažít takovou osobnost na vlastní kůži. Milý, neubližný člověk, který za každých okolností kolem sebe rozdává úsměvy🙂
Zamýšlela jsem se nad její povahou a uvědomila jsem si, že má mnohem lepší život. Zkusila jsem si z toho něco vzít a hledat na tom všem jen to dobrém ty špatný věci vytěsnit.
Lépe se mi teď dýchá a hlava je myšlenkově jinak nastavená.
Samozřejmě vím a uvědomuji si rizika. Proč ale na ně myslet. Když se to stane, tak se to stane. Zvedneme se a jedeme zase dál 💪

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
5.4.23 09:41

Mam po kontrole. Velikostne jsou asi akorat, odber bude v sobotu rano. Ale pry mam jeden vajecnik nejak vysoko a doktorka cosi rikala, ze nevi, jestli je zvladnou odebrat vsechny :( ze pry budou muset nejak shora zatlacit. Narkozu budu mit, to byva obvykle? Ach jo :( treba jsou to i krasny vajicka a oni se k nim nedostanou :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
5.4.23 09:56

@daudinka Narkóza je normální u tohohle výkonu, jestli myslíš tohle, je to chvilku a není čeho se bát. Hele já měla se vším všudy za poslední rok a půl šest operací s narkózou, už to beru sportovně :D
S tím vaječníkem to slyším poprvé, ale to bude dobré, máš dost vajíček a dobře narostlá, věř, že oni to zvládnou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
5.4.23 10:15

@Rhian jestli se k nim nedostanou, tak jsou mi k nicemu a zbude jen pulka :,( kdybychom aspon nemeli ten genetickej problem :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
5.4.23 10:39

@daudinka Další nervy ještě k tomu, co? A co je to za genetickou záležitost, jestli se můžu zeptat?
Jinak zkus se soustředit na to pozitivní (zdravím kolegyni Zuany :D ), že je skvělý, že tuhle možnost máme, tyhle metody, genetiku, atd.. prostě víš jak, nezaměřovat se na špatné scénáře, ale na to dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
5.4.23 10:40

@daudinka
To jsem taky měla, že se mi nemohli dostat na jeden vaječník. Museli tlačit na břicho. Dvakrát, jednou se jim to povedlo a jednou bohužel ne.
Já už zítra odběr. Je to už sedmý odběr, ale vůbec nejsem v klidu jsem nervní jak pes. Nemám strach ze zákroku, ale aby byli zralý vajíčka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
5.4.23 11:05

@Rhian manzelovi v genech chybi nejake 2 pro zivot dulezite chromozomy. Bez nich je embrio neslucitelne se zivotem. Ma to pry proste v celem tele. Neda se to nijak ovlivnit ani zmenit. A na spermiich to nejde poznat :( musi nahodne nejake vybrat a az na tom vyvijejicim se embriu po nejakem tom sedmem dnu, muzou udelat geneticke testy a zjisti, jestli jsou v poradku nebo ne :( a pravdepodobnost rika, ze 70 % z nich ten spatny gen mit budou. Blby je, ze pry i to „zdrave“ embrio po testech, ten gen porad muze mit a opravdu to muzou vyloucit az nekdy po tretim mesici :( proste celkove shit situace. Musela bych pak na vyvolany potrat nebo by se mohlo narodit postizene..nebo pak treba i umrit.

Dokud jsme to nevedeli a snazili jsme se sami, tak byly 2 potraty. Kdy moje telo celkem brzy samo zjistilo, ze je neco spatne.

Mame mizerny sance a jestli budeme mit ted jen pulku vajicek :,( co na to rict. Nemuzu delat vubec nic.

Příspěvek upraven 05.04.23 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1625
5.4.23 11:06

@Maty35 hodne stesti k odberu :hug: at jsou vajicka dobra.

Ja porad premyslim, jak tomu vajecniku pomoc sestoupit dolu :,( nevim, co mam delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
5.4.23 11:33

@daudinka To je mi fakt líto, že máte takové predispozice a čím sis prošla ještě před tímhle :(
Hele, fungují na tebe třeba nějaké metody na zklidnění? Hudba, meditace a tak, aby ses zkusila co nejméně stresován

@Maty35 Hodně štěstí!! 🍀 🍀 🍀
Jak už tu říkaly, sedmička je šťastné číslo ☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.